Şimdi Ara

Numara Taşımada Uyarı Tonu 1 Ocak 2016'da isteğe bağlı olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobil numara taşıma uygulamasında ayırt edici uyarı tonu, 1 Ocak 2016'dan itibaren isteğe bağlı olacak.

Numara Taşımada Uyarı Tonu 1 Ocak 2016'da isteğe bağlı olacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, işletmeci, tarife şeffaflığına ilişkin Kurum tarafından belirlenen her türlü tedbiri almakla yükümlü olacak. 1 Ocak 2016'ya kadar mobil numara taşınabilirliğinde arayan aboneler için ayırt edici olacak şekilde BTK tarafından belirlenen uyarı tonu verilecek. Abonelerden isteyenler, numara taşınabilirliğine ilişkin olarak uyarı tonunu almama hakkına sahip olacak.

1 Ocak 2016'dan itibaren ise mobil numara taşınabilirliğinde arayan abonelerden sadece isteyenler için BTK tarafından belirlenen ayırt edici uyarı tonu verilecek. Coğrafi numara taşınabilirliği ve coğrafi olmayan numara taşınabilirliğinde, arayan tüm aboneler için ayırt edici şekilde Kurum tarafından belirlenen uyarı tonu kullanılacak.

Mobil numara taşınabilirliğinde, abonelerin uyarı tonu alma konusundaki tercihlerinin alınması ve 1 Ocak 2016'da uyarı tonu verilmesine ilişkin olarak yapılacak değişiklik konusunda bilgilendirilmesi, BTK tarafından belirlenen usulle yapılacak.
    Yönetmelik, 16 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.

KAYNAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi effect68 -- 20 Ocak 2015; 17:52:26 >

• Sanki çok zor bir şeyde 1 senede anca hazırlayacaklar.
  • Bu uyarı tonu nedir?
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    Örnek verecek olursak sizin 053x la başlayan turkcell hattınız var. Bu hattınızı başka bir operatöre taşıdınız. Sizi arayan turkcelliler dılılıt dılılıt şeklinde uyarı anonsu dinliyor. Bu uygulama 2016 yılında isteğe bağlı olacakmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Örnek verecek olursak sizin 053x la başlayan turkcell hattınız var. Bu hattınızı başka bir operatöre taşıdınız. Sizi arayan turkcelliler dılılıt dılılıt şeklinde uyarı anonsu dinliyor. Bu uygulama 2016 yılında isteğe bağlı olacakmış.

Anladım, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene nedir yahu,koysalar ya bir an once yururluge arama yaparken bile diger normal hatlara gore baglanma suresi uzuyor yillardir gicigim bu ses olayina,ama sukur kavusturana tabi :)

• Arayan aboneler için sanırım

Arananlar kaldıramıyor yani beni arayanlar dıt dıt sesini duymasınlar diyemiyorum

Sadece arayanlar ben dıt dıt sesi duymak istemem herkesi arayayım diyecek

GüZel ama eksik bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Arayan aboneler için sanırım

Arananlar kaldıramıyor yani beni arayanlar dıt dıt sesini duymasınlar diyemiyorum

GüZel ama eksik bence

Dikkatli okuyunca dediginiz cikiyor.
    Hic yapmasalar daha iyimis. Bunlarin yapacagi is bu kadar olur anca

• quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Arayan aboneler için sanırım

GüZel ama eksik bence

Birşeyide tam yapsalar şaşarım.
  • Bu uyarının pek de esprisi kalmadı,en azından ben hiç dikkat etmiyorum bile
    Çünkü artık,konuşma paketleri her yöne olduğu için,tüm operatörleri kaygısızca arayabiliyoruz
    Birkaç farklı tarife vardır ama istisna diyecek kadar azdır

• Numaranın taşınıp taşınmadıgının sorgusu da yapılabiliyor.
  • Vay be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.
  • Şahsen ben pek rahatsız olmuyorum benim için pek önemli değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.