asus n56vz lap topun bios 216 yı 217 ye güncelledikten sonra bilgisayar harici ekran kartını görmez oldu. biosdan baktığımda vbios numarası da değişmiş ancak şu an aygıt yöneticisinde nvidia ekran kartım gözükmüyor. eski biosa dönüş yapsamda vbios aynı kalıyor sonuç yine aynı. bilgisayar hiç bir şekilde nvidia kartı görmüyor. sanırım vbiosa ihtiyacım var. bilgisayar asus n56vz ekran kartım nvidia gt650m 4g. bu konuda yardımcı olabilir misin
quote:
Orijinalden alıntı: MBerkO
Merhaba, dizüstü bilgisayarımdaki GPU’nun BIOS’u üzerinde bir değişiklik yapmak istiyorum. GPU-Z üzerinden BIOS’u kaydetmeye kalktığımda bu hatayı alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? GPU-Z dışında bir alternatif sunabilir misiniz? NVFlash ile denediğimde de hata alıyorum.
Hocam eğer uğraşırsanız şurada bir çözüm anlatılmış. Eski bir makale:
TECHSOLVE
GPU-Z: Bios reading is not supported on this device. SOLVED! - TECHSOLVE
Olmadıysa komple anakart bios dosyalarından ekran kartı bios'unu ayıklamamız gerekecek. Onun için de Intel Flash Programming Tool diye bir araç varmış. Ama ilginçtir ki sadece Rus sitelerinde bulabildim bu programı. Güvenilir mi emin değilim. Ama virustotal'de tarattığımda sıkıntı vermedi.
Flash Programming Tool klasöründe o program var. 64 bit mi 32 bit mi kullanıyosanız ona göre seçim yapın, çıkarın dosyaları, cmd'yi açıp "fptw64.exe -d bios_dump.bin -BIOS" diyin (64 bit sürüm için).
bios_dump.bin adında bir dosya oluşacak. Onun içinde bütün bios bilgileri var, anakart ve ekran kartı dahil.
O dosyayı da PhoenixTool adındaki programla içindekileri çıkartıcaz.
Programa bios_dump.bin dosyasını gösterin. İçindeki herşeyi çıkaracak. DUMP adlı klasörün içine.
Klasörün içinde birsürü rom dosyası olacak. Doğru olanı bulmak için de Her birinin içinde nvidia olup olmadığına bakcağız. Makalede Total Commander diye bir program kullanmış ama ben notepad++ öneriyorum. Klasörün içinde ne kadar dosya varsa hepsini seçip notepad++ ile aç. Ctrl + F de. Mesela "NVIDIA Corp" şeklinde bir arama yapabilirsin. Tüm açık belgelerde bul de. Çünkü 960M kartının rom içeriği şu şekilde başlıyor.
Bunu bulman lazım yani. İstersen NVGI şeklinde de aratabilirsin.
Bak bu da başka bir 960M rom dosyası.
NVGI şeklinde başlıyor bu da.
Bir sakatlık çıkarırsan sorumluluk kabul etmem oona göre.
quote:
Orijinalden alıntı: Omisis046
Hocam eğer uğraşırsanız şurada bir çözüm anlatılmış. Eski bir makale:
Olmadıysa komple anakart bios dosyalarından ekran kartı bios'unu ayıklamamız gerekecek. Onun için de Intel Flash Programming Tool diye bir araç varmış. Ama ilginçtir ki sadece Rus sitelerinde bulabildim bu programı. Güvenilir mi emin değilim. Ama virustotal'de tarattığımda sıkıntı vermedi.
Flash Programming Tool klasöründe o program var. 64 bit mi 32 bit mi kullanıyosanız ona göre seçim yapın, çıkarın dosyaları, cmd'yi açıp "fptw64.exe -d bios_dump.bin -BIOS" diyin (64 bit sürüm için).
bios_dump.bin adında bir dosya oluşacak. Onun içinde bütün bios bilgileri var, anakart ve ekran kartı dahil.
O dosyayı da PhoenixTool adındaki programla içindekileri çıkartıcaz.
Programa bios_dump.bin dosyasını gösterin. İçindeki herşeyi çıkaracak. DUMP adlı klasörün içine.
Klasörün içinde birsürü rom dosyası olacak. Doğru olanı bulmak için de Her birinin içinde nvidia olup olmadığına bakcağız. Makalede Total Commander diye bir program kullanmış ama ben notepad++ öneriyorum. Klasörün içinde ne kadar dosya varsa hepsini seçip notepad++ ile aç. Ctrl + F de. Mesela "NVIDIA Corp" şeklinde bir arama yapabilirsin. Tüm açık belgelerde bul de. Çünkü 960M kartının rom içeriği şu şekilde başlıyor.
Bunu bulman lazım yani. İstersen NVGI şeklinde de aratabilirsin.
Bak bu da başka bir 960M rom dosyası.
NVGI şeklinde başlıyor bu da.
Bir sakatlık çıkarırsan sorumluluk kabul etmem oona göre.
Alıntıları Göster
bahsi geçen romu buldum, voltaj değerlerini ayarladım. modlu rom olarak kaydettim. bundan sonra ne yapmam gerekiyor? modlu romumu biosa nasıl yazdırabilirim?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme