Şimdi Ara

nVflash ile NVIDIA bios güncellemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
7
Favori
22.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -ben çok aramıştım, bugün bir arkadaşa yardım etmek için yazmıştım belki birinin ihtiyacı olur-

bunu indirmeniz gerek -bios atmak için- :

kartınıza uygun bios: (NVIDIA)

nVflash'ı boot ederek dos altından kullanmanız gerek -anlatacağım-

boot ettiğiniz zaman:

ÖNCELİKLE YEDEK ALMANIZ GEREK.
    Save firmware to file: nvflash [options] --save <filename>
    KULLANIMI: "nvflash --save yedek.rom" VE "nvflash --save yedek.bin" YAZIP ENTERA BASTIĞINIZDA KARTINIZDAKİ BİOS UN YEDEĞİNİ ALIR. HER İKİ KOMUTUDA GİRİN. İKİ FARKLI UZANTIDA YEDEK ALMAK YARARINIZADIR.

YENİ BİOS YÜKLEMEK:
    Öncelikle verdiğim 3.adresten herhangi bir bios u indirin. Dosya adı "Zotac.9800GTX.512.081027.bin" gibi uzun bir isim olacak. bunu "yenibios.bin" olarak değiştirin. aynı dosyayı kopyalayıp bu sefer uzantısını değiştirin yani "yenibios.rom" yapın. Çünkü nVflash bazen uzantılarda sorun yaratıyor.

BU İŞLEMDEN SONRA GÜNCELLEMEK İÇİN:

Update firmware: nvflash [options] <filename>
    KULLANIMI: "nvflash yenibios.bin" EĞER DOSYAYI TANIMAZSA "nvflash yenibios.rom" OLARAK YAZIN.

TIRNAKLARI YAZMAYIN ONLAR HARİÇ.

NVFLASH I DOS ALTINDAN ÇALIŞTIRMAK

en kolay yol usb bellektir.

BUNU İNDİRİN:
    http://www.techpowerup.com/articles/34/images/SP27213.exe

BUNU İNDİRİN:
    http://www.techpowerup.com/articles/34/images/USBImage.zip

ilk programı açın usb belleğiniz takılı olsun. resimdeki gibi seçimleri yapın. en alttaki dosya yolunada 2.dosyadaki zip klasörünü açıp o yolu gösterin.

bu işlem bittikten sonra en baştaki linklerden 1 ve 2 deki dosyaları usb belleğin ana dizinine atın (klasör olmasın). PC yi usb bellekten boot edin. işlemlere başlayın.

• eline sağlık hocam.

yanılmıyorsam bu işlemi artık windows ortamında da yapabiliyoruz, çok daha kolay oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

eline sağlık hocam.

yanılmıyorsam bu işlemi artık windows ortamında da yapabiliyoruz, çok daha kolay oluyor...
    Örneğin bios uçtu bu durumda ne yapacağız? Bu gibi durumlarıda ekleyebilirsin.
  • bilgilendirme için teşekürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

bilgilendirme için teşekürler..
    Nvflash Windows komut istemi altında çalışan versiyonu ile daha kolay yapılıyor. Yalnız adresten indirdiğiniz bios sizin yedeğini alacağınız biostan farklı ise
    durum biraz zor tabi. MSI CYCLONE karta HAWK biosu atmak yemiyor yani. Sadece kendi save ettiğiniz bios üzreinde değişiklik yapmak daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Araçlar:
    1 Nibitor v 5.8
    2.Gpu-z 0.48
    3.NVFlash 95

GPU-Z ile Biosunuzu *.bin file olarak kaydedin. Nibitor ile açın *.rom seçerek kaydedin. Kaydettiğiniz rom dosyasını Nibitor ile açıp örneğin GTX460 için
    sadece voltaj kısmından Bios voltajının üst limitini mesela 1,087 den 1,15 değerine yükseltin. Bu değeri 1,2 üzerine çıkaranlar var buraya dikkat GTX 460
    bir OC efsanesi olabalir ama referans tasarım kartlarda aşırı voltaj ile Vrm yakan arkadaşlar var suyunu çıkarmamak lazım. GTX460 kullanlara şahsi
    tavsiyem MSI afterburner ile 800 850 mhz aralığında 1,025 1,050 voltaj ile kullanmalarını tavsiye ederim. Ben 1 aylık CYCLONE almıştım aldığım arkadaş
    biosta voltaj kilidini açmıştı ben yine 1,087 çekmek için yukarıda işlemleri yaptım 800 için 1,025 850 için 1,050 ile oynuyorum. Dirt2 COD gibi oyunlarda
    800 yetiyor MAfia 2 BATMAN AA JC2 için 850 mhz kullanıyorum.

Bios uçarsa eğer tabi burada ek donanım ihtiyacı cıkacaktır. Onboard VGA varsa sanıyorum yeterli olur hiç başıma gelmedi ya da 2 PCI express yuvasına
    başka bir VGA kart takıp sistemi açtıktan sonra komutlarda diğer kartı belirterek yeni bios yükleniyor sanırım. 2 vga ya da PCI E yuvası ya da onboard VGA yoksa PCI kart ile de yapılır deniyor ama PCI karttan ne kastediliyor bilimiyorum yani tv kartı türü sıradan PCI kartlar ile de sanırım sistem açılabiliyor herhalde bu kadar yazdık bir bilen de bunu yazar inşallah. Bir ek bilgi daha çöken kart AMD ise ikinci kart Nvidia olmamalı
    Nvidia ise de ikinci kart AMD olmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 22 Aralık 2010; 23:07:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Nvflash Windows komut istemi altında çalışan versiyonu ile daha kolay yapılıyor. Yalnız adresten indirdiğiniz bios sizin yedeğini alacağınız biostan farklı ise
    durum biraz zor tabi. MSI CYCLONE karta HAWK biosu atmak yemiyor yani. Sadece kendi save ettiğiniz bios üzreinde değişiklik yapmak daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Araçlar:
    1 Nibitor v 5.8
    2.Gpu-z 0.48
    3.NVFlash 95

GPU-Z ile Biosunuzu *.bin file olarak kaydedin. Nibitor ile açın *.rom seçerek kaydedin. Kaydettiğiniz rom dosyasını Nibitor ile açıp örneğin GTX460 için
    sadece voltaj kısmından Bios voltajının üst limitini mesela 1,087 den 1,15 değerine yükseltin. Bu değeri 1,2 üzerine çıkaranlar var buraya dikkat GTX 460
    bir OC efsanesi olabalir ama referans tasarım kartlarda aşırı voltaj ile Vrm yakan arkadaşlar var suyunu çıkarmamak lazım. GTX460 kullanlara şahsi
    tavsiyem MSI afterburner ile 800 850 mhz aralığında 1,025 1,050 voltaj ile kullanmalarını tavsiye ederim. Ben 1 aylık CYCLONE almıştım aldığım arkadaş
    biosta voltaj kilidini açmıştı ben yine 1,087 çekmek için yukarıda işlemleri yaptım 800 için 1,025 850 için 1,050 ile oynuyorum. Dirt2 COD gibi oyunlarda
    800 yetiyor MAfia 2 BATMAN AA JC2 için 850 mhz kullanıyorum.

Bios uçarsa eğer tabi burada ek donanım ihtiyacı cıkacaktır. Onboard VGA varsa sanıyorum yeterli olur hiç başıma gelmedi ya da 2 PCI express yuvasına
    başka bir VGA kart takıp sistemi açtıktan sonra komutlarda diğer kartı belirterek yeni bios yükleniyor sanırım. 2 vga ya da PCI E yuvası ya da onboard VGA yoksa PCI kart ile de yapılır deniyor ama PCI karttan ne kastediliyor bilimiyorum yani tv kartı türü sıradan PCI kartlar ile de sanırım sistem açılabiliyor herhalde bu kadar yazdık bir bilen de bunu yazar inşallah. Bir ek bilgi daha çöken kart AMD ise ikinci kart Nvidia olmamalı
    Nvidia ise de ikinci kart AMD olmamalıdır.

Alıntıları Göster
    eğer lazım olan olursa nibitor gibi araçlarında kullanımını anlatırım ama benim asıl amacım bazen sürücü hataları vs bios güncelleyince düzeliyor onun için yazmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: vkfkbr

eğer lazım olan olursa nibitor gibi araçlarında kullanımını anlatırım ama benim asıl amacım bazen sürücü hataları vs bios güncelleyince düzeliyor onun için yazmıştım.

Üreticiler bios güncellemesi yapınca olur bu tarz hata düzeltmeler. Yoksa burada yapılanlar OC amaçlıdır sürücü hataları ya genel olarak üreticiden kaynaklanır ya da yeni sürücü yüklemelerinde olabilecek aksaklıklar nedeniyle olur. Eğer OC yapılmayacaksa bu tarz riskli denemeler pek önerilmemeli
    aslında. Yine de güzel bir konu açılmış kendi deneyimimi eklemek istedim. Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Üreticiler bios güncellemesi yapınca olur bu tarz hata düzeltmeler. Yoksa burada yapılanlar OC amaçlıdır sürücü hataları ya genel olarak üreticiden kaynaklanır ya da yeni sürücü yüklemelerinde olabilecek aksaklıklar nedeniyle olur. Eğer OC yapılmayacaksa bu tarz riskli denemeler pek önerilmemeli
    aslında. Yine de güzel bir konu açılmış kendi deneyimimi eklemek istedim. Saygılar.

Alıntıları Göster
    vaktinde kullandığım gigabyte 9600gt vardı. hata veriyodu gigabyte ın kendi sitesinden indirdiğim bios güncelleme programı anakartında gigabyte olması gerektiğine karar vermişti sonra bunu öğrenince hem update hem oc için kullandım. risksiz değil tabi ama sırf performans için sıvı nitrojenle uğraşanları görünce bu pek bişey değil

• quote:

vaktinde kullandığım gigabyte 9600gt vardı. hata veriyodu gigabyte ın kendi sitesinden indirdiğim bios güncelleme programı anakartında gigabyte olması gerektiğine karar vermişti sonra bunu öğrenince hem update hem oc için kullandım. risksiz değil tabi ama sırf performans için sıvı nitrojenle uğraşanları görünce bu pek bişey değil

Alıntıları Göster
    emeğinize sağlık güzel bir anlatım olmuş karta bios yüklemek isteyenler için iyi bir referans olucaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

emeğinize sağlık güzel bir anlatım olmuş karta bios yüklemek isteyenler için iyi bir referans olucaktır

Alıntıları Göster
    arkadaşlar buraya da bir bakın
    http://forum.donanimhaber.com/m_45274032/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45274032

• quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

arkadaşlar buraya da bir bakın
    http://forum.donanimhaber.com/m_45274032/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45274032

Alıntıları Göster
    bu kadar eziyet ve teferruatı gerek yok bile windows üzerinden bios update yapabiliyorsunuz emreonal sayesinden bende öğrendim bunlar uğraştırıcı

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: withindarkness

Arkadaşlar bu işe uğraşmış tecrübeli biri olarak sakın Intel tabanlı anakarta sahip pc ile bu işlemleri yapmayın. Zamanında benim Palit 9600GT Sonic ekran kartım vardı. Bu kartın biosunu güncellemek istedim. İşlemcim intel idi. Neyse pc yi dos a boot ettim ve nvflash ile mevcut biosu sildim. Fakat biossuz kalan kartımı anakart tanımadı. Palit'in merkezi (Amerika) ile temas kurdum ve sağolsunlar bana inanılmaz ilgi gösterdiler ve işi onlar sayesinde çözdüm. Olay şu ki biossuz PCI-Ex16 slotundaki kartları Intel tabanlı anakartlar tanımıyor. Dolayısıyla bu işlemleri yaparken AMD işlemcili bir pc kullanın. Sonra benim gibi tırmalar durursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahmk

Arkadaşlar bu işe uğraşmış tecrübeli biri olarak sakın Intel tabanlı anakarta sahip pc ile bu işlemleri yapmayın. Zamanında benim Palit 9600GT Sonic ekran kartım vardı. Bu kartın biosunu güncellemek istedim. İşlemcim intel idi. Neyse pc yi dos a boot ettim ve nvflash ile mevcut biosu sildim. Fakat biossuz kalan kartımı anakart tanımadı. Palit'in merkezi (Amerika) ile temas kurdum ve sağolsunlar bana inanılmaz ilgi gösterdiler ve işi onlar sayesinde çözdüm. Olay şu ki biossuz PCI-Ex16 slotundaki kartları Intel tabanlı anakartlar tanımıyor. Dolayısıyla bu işlemleri yaparken AMD işlemcili bir pc kullanın. Sonra benim gibi tırmalar durursunuz.

2.ekran kartı olmadan bu işi yapmışsınız inteli korumakla alakası yok ama dediğiniz mantıklı değil ne yazıkki...işlemci yada anakart ile ilgili değilş yaşadığınız sorun...karta bios atmışsınız ve hatalı bir işlem yapmışsınız belki de...bios çökmüş 2.kart yardımıyla diğer karta bios atıp kurtarabilirdiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: NecroCyber-777

quote:

2.ekran kartı olmadan bu işi yapmışsınız inteli korumakla alakası yok ama dediğiniz mantıklı değil ne yazıkki...işlemci yada anakart ile ilgili değilş yaşadığınız sorun...karta bios atmışsınız ve hatalı bir işlem yapmışsınız belki de...bios çökmüş 2.kart yardımıyla diğer karta bios atıp kurtarabilirdiniz...

Alıntıları Göster
    Intel tabanlı anakartlar entegre ekran kartı ile çalışırken pci-ex16 slotundaki ekran kartını görmezler. Bilmeden konuşmayalım lütfen. Bu işi sadece AMD yapabiliyor şu anda.
    Evet o zaman bir hata yaptım. O da; bilgisayarı 9600GT ile çalıştırıp bios yüklemesi yapmadan önce biosunu silmek oldu. Silinince de kartı doğal olarak görmedi. Görmesi için AMD tabanlı bir anakart gerekti. Halbuki biosunu silmeden üzerine yükleme yapmış olsaydım böyle bir sıkıntı yaşamayacaktım.
    Ayrıca biosun silinmesi ile biosun çökmesi çok farklı olaylardır, karıştırmayalım.

Not: NVIDIA kartlarının bios güncellemesi ya da mevcut bioslarındaki voltaj ve frekanslarla oynamak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

• quote:

Intel tabanlı anakartlar entegre ekran kartı ile çalışırken pci-ex16 slotundaki ekran kartını görmezler. Bilmeden konuşmayalım lütfen. Bu işi sadece AMD yapabiliyor şu anda.
    Evet o zaman bir hata yaptım. O da; bilgisayarı 9600GT ile çalıştırıp bios yüklemesi yapmadan önce biosunu silmek oldu. Silinince de kartı doğal olarak görmedi. Görmesi için AMD tabanlı bir anakart gerekti. Halbuki biosunu silmeden üzerine yükleme yapmış olsaydım böyle bir sıkıntı yaşamayacaktım.
    Ayrıca biosun silinmesi ile biosun çökmesi çok farklı olaylardır, karıştırmayalım.

Not: NVIDIA kartlarının bios güncellemesi ya da mevcut bioslarındaki voltaj ve frekanslarla oynamak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    entegre diye başta belirtmemişsiniz entegre gpu olursa sorun çıkabilir...mesela x79 yada z77 olsaydı sorun çıkmazdı bunun bilip bilmemekle alakası yok düzgün bir şekilde yazsaydınız bizde anlardık heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Noobkiller

entegre diye başta belirtmemişsiniz entegre gpu olursa sorun çıkabilir...mesela x79 yada z77 olsaydı sorun çıkmazdı bunun bilip bilmemekle alakası yok düzgün bir şekilde yazsaydınız bizde anlardık heralde

Kardeşim bana özelden bir mesaj atsana ben sana yazamıyorum kapalı diye.
  • Y510p 2. Vga bisi güncellerken hata verdi şimdi bilgisayar aygıt yoneticisinde görüyor fakat yanında ünlem var ve nvidia denetim masasında görmüyor.elimde biOS yedeği var fakat nvflash 2.ekran kartını tam görmediği için yükleme yapmıyor çözümü bilen yardımcı olabilecek olan var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan K.yıldrım -- 26 Temmuz 2016; 16:20:38 >
  • Merhaba, dizüstü bilgisayarımdaki GPU’nun BIOS’u üzerinde bir değişiklik yapmak istiyorum. GPU-Z üzerinden BIOS’u kaydetmeye kalktığımda bu hatayı alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? GPU-Z dışında bir alternatif sunabilir misiniz? NVFlash ile denediğimde de hata alıyorum.

nVflash ile NVIDIA bios güncellemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBerkO -- 4 Haziran 2017; 22:11:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.