Şimdi Ara

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
802
Cevap
32
Favori
82.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Exasterr

Cevap için teşekkür ederim ama sadece benlik bir durum değildi arkadaşlarımda aynı şekilde görüyorlardı şu anda panel ayarlarından bi kaç ayarı kurcaladım ve baya düzeldi sorunsuz izleyebiliyorum genede yakın ve uzak biraz bulanık sanırım tv nin uzak ve yakın derinlik aralığını fazla abartmışlar tam çözemedim ama izlenicek seviyede ve durdurduğumda artık çift görünmüyo video oynarken yinede uzak ve yakında dikkatli baktığımda bi çiftleme sıkıntısı var bunun haricinde 3d güzel bir teknoloji çok keyif alıyorum seyrederken neden böyle bir teknolojiye son verdiler tv lerde anlayamadım filmlerde genelde cok uzak ve yakında fazla bir sahne olmadığı için çok sorun yaratmıyor sadece mesela kılıç falan uzatırsalar size doğru biraz göz yoruyor ince 3d ayarlarını bulamadım tv nin yinede 3d mükemmel bişey :D
    Dostum çiftleme sorunu var demişsin; onun nvidia ayarlarında bir ayarı var. Tam olarak adını bilmiyorum ama sanki böyle derinlik, ya da 3d arttırıcı gibi bir şeydi :) Bir türlü anlatamadım ama umarım bulabilirsin. Nvidia panelinde bu ayar mevcut.

not: ha, sanırım senin televizyon bu :) nvidia'da ayarı varsa televizyonda da illa ki vardır. model numarasını fln yazıp internette bi araştırma yapın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 13 Ağustos 2018; 1:3:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exasterr

Cevap için teşekkür ederim ama sadece benlik bir durum değildi arkadaşlarımda aynı şekilde görüyorlardı şu anda panel ayarlarından bi kaç ayarı kurcaladım ve baya düzeldi sorunsuz izleyebiliyorum genede yakın ve uzak biraz bulanık sanırım tv nin uzak ve yakın derinlik aralığını fazla abartmışlar tam çözemedim ama izlenicek seviyede ve durdurduğumda artık çift görünmüyo video oynarken yinede uzak ve yakında dikkatli baktığımda bi çiftleme sıkıntısı var bunun haricinde 3d güzel bir teknoloji çok keyif alıyorum seyrederken neden böyle bir teknolojiye son verdiler tv lerde anlayamadım filmlerde genelde cok uzak ve yakında fazla bir sahne olmadığı için çok sorun yaratmıyor sadece mesela kılıç falan uzatırsalar size doğru biraz göz yoruyor ince 3d ayarlarını bulamadım tv nin yinede 3d mükemmel bişey :D
    acaba gözün sao sol ayarından mı kaynaklı gözlügü ters takıp dener misiniz bi yada tv nin ayarlarından göz ayarını ters çevirin.

• Öncelikle herkesin bayramı mubarek olsun tam olarak bende sizin gibi düşünüyorum derinlik ayarları ile alakalı ve o ayarları ben tv de aradım bulamadım şu an bayram dolayısı ile memleketteyim ama dönünce inş. nvidia ayarlarınıda bir kurcalayayım belki bulurum derinlik ayarı sıkıntı çünkü sadece uzak ve yakında fark açılarak artıyor bide tv 55l 9683 pc monster 970m li bi laptop v2.6.1 kusur bişe olması lazım gene bulamazsam ayarlarını atarım sizde bi göz atarsınız teşekkürler bilgilendirme için tekrardan tv panel 100hz yani 3d için ekran yenileme hızını 24 hz alın diyor ama zaten tv aktif 3d değil lg panel galiba pasif 3d tv nin 10 bit desteğini açtığımda sanırım renk skalası arttığı için gözlere ayırması gereken görüntüyü randımanlı ayıramıyor buda sol gözün görüntüsünüde silik bir şekilde sağ gözün görmesini sağlıyor çünkü 10 biti kapattığımda durdurduğumda videoyu görüntüde tek gözümlede baksam çiftleme yok ama video oynarken çok dikkat edersem birazcık çiftliyor fpsr mı neydi 3d türü öyle bişey aslında en güzeli oymus heralde göz yorma açısından falan dediğiniz gibi derinlikle ilgili bir problemse çözecez inş.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkürler onuda bikere kurcalamıştım ve 3d göremiyordum niye göremiyorum acaba dedim gözlüğü ters çevirip baktım görüyorum sonra ayarlara bi baktım tv nin 3d düzeltmeyi açmışım :D biraz sövdüm kendime düzelttim o sorunu çözdüm dediğiniz gibi olduğunda hiç görünmüyor 3d şu anki problem mesela kılıcı size doğru uzattığında kılıc 2 tane malum birleşik görüntü ama bi gözünüze bi pozisyonda bi gözünüze bi pozisyondaki kılıç bakıyoya sırayla gözlerinizi kapatırsanız kılıcın yeri değişiyo dikkatli baktığımda kılıcı sol gözü kapatıyom sağ gözümle normal pozisyonu görüyorum bide çok silik bi şekilde sol gözüme gitmesi gereken görüntüyüde görüyorum hani derinlik ayarı tv nin çok arttırmışlar heralde panel ayarından falan oda çok yakın ve çok uzak görüntülerde bi normal bide görmemen gereken soluk bir görüntü oluyo adamın biri 10metre uzaklıkta adam cam gibin 3d ama biri arkada 100 metre uzaklıkta aradaki derinliği seziyorum ama adam sol gözümdede sağ gözümdede çift gördüğüm için bulanık görünüyo aslında sol göz sadece bir görüntü sağ göz sadece bir görüntü görse problem kalmıcak o uzaklık nesne size 1metreden yakın veya 20 metreden uzaksa netlik kayboluyo çok konuştum umarım beni anlıyosunuzdur :D

• Exasterr kullanıcısına yanıt
    Derinlik ayari tv nin ortada nvidianinkininde ortanin biraz azında konumlandiriyorsun, gozlugu ters cevirdiginizde goruyorsaniz 3 yontem var birincisi tv ayarlarinda gozlugu ters cevir diye bir ayar vardi sizde yoksa nvidia icin regedit degistiren bir gozluk programi vardi adi aklima gelmiyor onla ters cevirebiliyor yok ben bunla ugrasmiyacam derseniz de pasif gozluk kullaniyorsaniz camlari esitse dikkat edin sag solu degistirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia 3D Vision 2'nin çalışması için özel bir monitör mutlaka gerekiyor mu? Kızıl mor gözlükler ile steroscopic rendering 60 HZ monitörümde çalıştı. Nvidia 3D Vision 2'yi çalıştıramadım. Stereocopic 3D ayarını açtıktan sonra kalibrasyon bölümüne geçiyor. Orada uyumlu monitör bulamadığını söylüyor.

Nvidia sitesinde uyumlu monitör listesi eski gözüküyor. Güncel liste var mı?

Bu gözlükle kullanmak için 3D TV bulmak da artık zorlaştı. 800 Hz olarak geçen 3D TV ler gerçekten 800 Hz tarama sağlıyor mu?
  • atmuc A kullanıcısına yanıt
    Ben halen aktif olarak 3D oyun oynuyorum. Gözlük bazında konuşuyorsanız, benim bildiğim hiç bir Tv o gözlüğü desteklemez. Sadece Nvidianın desteklediği 3Dvision logo'lu monitörler destekler. Piyasada şuanda almak isteseniz bulabileceğiniz Asus'un monitörleri var sitesini inceleyin. En azından şu modelin Türkiyede bulunabileceğini biliyorum ROG SWIFT PG278QR (1440p)

Kısaca "Nvidia 3D Vision 2" için monitör gerekli. Eğer 3DTV'niz varsa TV'nin kendi gözlüğünü kullanmanız ve nvidia'nın TV'ler için geliştirdiği başka bir ara yazılımı yüklemeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 21 Aralık 2018; 13:19:20 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    asus'un sayfasında ROG SWIFT PG278QR özelliklerine baktığımda direk nvidia 3d vision desteğini göremedim. Birkaç yerde 120Hz monitörlerin desteklediğini okumuştum. 120Hz üzeri tüm monitörler destekler mi?

Bu gözlüğü curved monitörler ile kullanan var mı?

2K, 4K monitörler ile kullansam sorun olur mu? yüksek çözünürlüklerde 120Hz alamama ihtimali de var sanırım.
    ROG SWIFT PG27VQ (curved)
    ROG SWIFT PG278QR

resmi olarak bu monitörler destekliyor. Türkiyede temin edebilirsiniz.
    nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)

3D nin zaten kendisi oldukça karmaşık , yüksek sistem gereksinimleri isteyen bir iş. 120hz monitörlerin bir kısmında Extended Display Identification Data (EDID) denen zıkkımın yenıden yazılmasıyla bazı monitör modellerinde kör topal 3D oluşturulabiliyor. Ama ne gerek var bu kadar maceraya. Ben kovalarım diyorsanız,https://forums.geforce.com/default/board/49/3d-vision/ forumlarına göz atın . Ama tüm bunlar risk ve başka potansiyel problemlere yol açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 26 Aralık 2018; 23:9:29 >

bilgi için teşekkür ederim. ben sayfada vision olarak arattığım için bulamamışım. Aslında niyetim desteği olmayan bir monitör ile macera yaşamak değil. Kullanacağım projede çözünürlük de önemli. Desteği olan monitörlerin çoğunun çözünürlüğü full HD. en fazla hangi çözünürlük ile gözlüğü kullanabilirim diye araştırıyorum. Curve bir monitör ile görüntünün ne kadar başarılı şekilde 3D olarak oluşturulabileceği konusunda da şüphelerim var. Curve monitörler kullanıcının belli bir uzaklıkta olmasına göre tasarlanmış. Benim projede uzaklık değişken olacak. Deneyerek anlayabileceğim. Monitörleri teşhirde bularak test etme imkanı da oldukça sınırlı. Bu nedenle kullanmış kişilerin tecrübeleri benim için önemli. Bir sınırlamam da marka. MSI sponsorum olunca Asus monitörü makinelerin yanına koymak çok hoş olmayacaktır. :-)

Yukarda bahsettiğim monitörler 2K 1440p . Daha büyük, 3D vision monitör yok.

ASUS PG27VQ Curved 1440p
    3d vision forumunda hakkında yazlıp çizilmiş göz atın isterseniz.

Açık konuşmak gerekirse Asus dışında fazla seçeneğiniz yok gibi. DELL monitörler vardı. Ama ülkemizde satılıyormu bilmiyorum. 3D visionda en çok tercih edilen ürünler Asus'un ve Dell'in ürünleri. Msi ürünü yok bildigim kadarı ile. Birde 1080p 3D Projeksiyon cihazları var. Onunlada ilgili güncel bilgileri burdan ve burdan okuyabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 27 Aralık 2018; 0:44:23 >

Merhaba, nvidia 3d lightboost özelliği yok asus 1440p olanda acaba görüntüler çok mu karanlık oluyor? Sizde varsa bilgilendirebilir misiniz bizi? bu özelliğin olduğu monitörler var buldum ama bende 1440p olsun istiyorum.
  • BigOTTOMAN1453 kullanıcısına yanıt
    PG278QR 1440p den bahsediyorsanız. Kullanım klavuzuna burdan ulaşabilirsiniz. https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/LCD%20Monitors/PG278QR/PG278QR_English_V1.pdf

Klavuz içinde lightboost kelimesini aratırsanız. Bu teknolojiye sahip olduğunu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 2 Ocak 2019; 3:19:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

PG278QR 1440p den bahsediyorsanız. Kullanım klavuzuna burdan ulaşabilirsiniz. https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/LCD%20Monitors/PG278QR/PG278QR_English_V1.pdf

Klavuz içinde lightboost kelimesini aratırsanız. Bu teknolojiye sahip olduğunu göreceksiniz.
    bu model için hepsiburadadaki özellikler arasında 3d özelliğinin bulunmadığı yazıyor. Demekki eticaret sitelerindeki bilgilere güvenmemek gerekiyormuş.

• S.a sormak istediğim bişeyler daha var bilgisayarı tv ye bağlayıp mpc hc den 3d bir film açıp sonrasındada tv den sbs yi aktifleştirip 3d ye geçirdiğim zaman tv deki görüntü böyle nasıl desem sanki 20fps le falan ilerliyor gibi oluyor hdmi çıkışım v2.0 4k 60 hz görüntü alabiliyorum normalde 4k da 30-24 hz değiştirmeyi denedim düzelmedi 1080p de 60-30-24 çözünürlüklerini denedim düzelmedi acaba yazılımlamı alakalı bir sorun 4k filmleri izlerken falan çok akıcı bir şekilde izleyebiliyorum ama 1080p 3d filmleri izlemeye çalıştığımda boyle bir sorun var tv deki yazılımsal hz arttırma değerini yükseltirsem biraz düzeliyor gibi oluyor ama sanırım doğru programları veyahutta ayarları kullanmadığım için böyle bir durum oluşuyor güncelde 3d film izlemek için nasıl bir yol izlemeliyim aynı filmleri hdd ile izlediğimde falan sorun yok ama bilgisayarımda 5.1 ses alabiliyorum 4 ses çıkışı var bu yüzden 5.1 le izlemek daha keyifli olduğundan hdmi bağlayıpta izlemek istiyorum önerileriniz varsa çok makbule geçer sorunum bilgisayarı hdmi ile tv ye bağlayıp tv den sbs yi aktif ettiğim anda görüntü hz değeri yetersiz seviyelere düşmesi teşekkürler... bide tv min panel ayarlarında frc ve main olmak üzere iki farklı scaler var bunlardan hangisi kullanılmalı 3d izlerken bilginiz varsa bu konudada yardımınız dokunmuş olur...

bir kezde powerdvd 16 ile deneyin. Benim esas merak ettiğim 5.1 ses için neden tv'nin optik ses çıkısını kullnamıyorsunuz. Yani geçmiş mesajlarınıza bakınca Arçelik A55L 9683 kullandıgınız görülüyor. Ürünün özeliklerinde optik ses çıkışı var. Buradan 5.1 ses alamıyormusunuz. (bazen lisans problemleri yüzünden bazı model tvlerde DTS ses çıkışı alınamıyabiliniyordu. ama genelde dolby digital ses çıkısı oluyor her tv de.)
    Cevap için teşekkürler optik ses çıkışını destekleyecek bir 5.1 ses sistemine sahip değilim logitech z506 olması lazım ucuz yollu bir 5+1 ses sistemim var bide z 533 sahibim z533 e ana kanal sesi verip konuşma sesini ve bası ayarlıyorum z506 danda yan sesleri alıyorum...
    Şİmdi tomb rider son oyununu 3d olarak deneyeceğim bakalım ondada aynı kasma problemini yaşatacakmı power dvd 16 da 3 boyuta player kendisimi alıyor yoksa sbs görüntüyü açıp tv kumandasında 3d sbs yi açmamız gerekiyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exasterr -- 9 Nisan 2019; 15:55:25 >
    Her halukarda tv'den tuşa basmanız gerekicektir diye tahmin ediyorum. Evet oyunda sorun olmazsa sorun playerda demektir.
  • Bu tarz bir problemle karşılaşan olursa diye söylüyorum yenileme hızını 30 hz ye alıp windows 10 da kendi ayarlarında uygulamayı seçip ekran kartı ile çalışmasını sağlayabileceğiniz bir bölüm var mpc hc yi ekran kartına aldığımda sorunum çözüldü...
  • merhabalar benşmde srmak istediğim bir soru var arkadaşlara ekran kartı amd rx 6700xt zamanında bende nvidia ekran kartı vardı 3d tv ile izliyordum şimdi yine izleyebilirmiyim yazılımları yüklesem yardımcı olursanız sevinirim saygılar

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.