Şimdi Ara

Nvidia App güncellendi: Performans sorunları çözülüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia App güncellendi: Performans sorunları çözülüyor
    Nvidia tarafından GeForce Experience uygulaması kaldırılıp yerine yeni birleşik uygulama getirilmişti. "NVIDIA app" olarak isimlendirilen bu uygulama, oyun kitaplığınıza ve güncellemelere hızlıca ulaşabilmenizi sağlıyordu ancak yapılan testlerde ciddi bir performans kaybına neden olduğu tespit edildi. Şimdi ise Nvidia, bu soruna geçici bir çözüm getirdi.

Nvidia App için performans sorunları çözüldü

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yakın tarihte beta sürecini noktalayarak genel kullanıma sunulan Nvidia App, ciddi bir sorunla gündeme geldi. Öyle ki uygulamanın oyun performansını %15’e kadar düşürdüğüne dair iddialar ortaya çıktı. Bu sorun halihazırda doğrulanırken, Nvidia'da resmi forumunda bir mesaj yayınlayarak konuyu araştırdığını duyurmuştu.

Bu konuda "Oyun Filtreleriyle ilgili bildirilen bir performans sorununun farkındayız ve aktif olarak araştırıyoruz. Oyun Filtrelerini NVIDIA Uygulama Ayarları > Özellikler > Kaplama > Oyun Filtreleri ve Fotoğraf Modu’ndan kapatabilir ve ardından oyununuzu yeniden başlatabilirsiniz." denildi. Geçtiğimiz saatlerde ise, bu süreci kolaylaştıracak geçici bir güncelleme paylaşıldı. 

Ayrıca Bkz.Nvidia RTX 50 "Blackwell" dizüstü ekran kartları sızdırıldı

Paylaşılan sürüm notlarına göre Nvidia App 11.0.1.189 güncellemesi, performans sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak yerine buna neden olan Oyun Filtreleri özelliğini varsayılan olarak devre dışı bırakıyor. Sorunun ana kaynağı ise henüz açıklanmadı. Ancak geçici çözüm sunulması basit bir sorun olmadığına işaret ediyor olabilir.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-app-update-addresses-performance-issues-by-disabling-game-filters-by-default

• bu çözüm değil ki. bizim yaptığımız şeyi otomatikleştirmiş sadece. ben filtre kullanmak istiyorum bazı oyunlarda, komple kapamak saçmalık.
  • NVSlimmer ile arkapalanda gereksiz yere çalışan kullanmadığım özellikleri yüklemiyorum nvidia telemetri çıktıkdan beri kullanıyorum. Alternatif olarak NVCleanstall da var.

• mistafa87 M kullanıcısına yanıt

konu ile alakası nedir?

• TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Nvidia App uygulaması performans sorununa neden olduğu söyleniyor benim gibi bu uygulamayı kullanmayanlar hiç bu uygulamayı yüklemeyebilirler konu ile alakası bu ama Nvidia App yüklü veya yüklü değilken performans testi yapmadım sadece filtre ayarları soruna neden oluyorsa bilmiyorum ama her yerde Nvidia App uygulamasının soruna neden olduğu söyleniyor mühtemelen bu uygulama kafasına göre filtre ayarları yapıyor bir ara eski sürümünü yüklemiştim oyun ayarlarını kafasına göre değiştirmişti.
  • Şu muhabbet amd'de çıksaydı çoookktannn herkes amd'ye laf atmıştı.Nvidia olunca ağızlar açılmıyor tabi..
  • Bu filtre ayarları oyun içi görüntü almak için kullanılan ayarlar değil mi kaç kişi kullanıyorki bu filtre ayarlarını varsayılan olarak devre dışı gelse ne olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DeepestSea kullanıcısına yanıt
    Nvidia sorunu 1 haftada çözüyor, amd olunca bu aylar yıllar sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETERINARY

Nvidia sorunu 1 haftada çözüyor, amd olunca bu aylar yıllar sürüyor.

rx570-rx6700 ve şuan rx7700xt kullanıyorum, 1 tane hata almadım.Aylar yıllar süren hata nedir ?

BFV'de m3 infrared diye bir tüfek var amd kartlarda scope açınca oyun çöküyor, ben yeni farkettim ama bu problem 4 yıl öncede varmış çözme zahmetine girmemişler. 6700xt çöpü varken oynayamıyordum şuan 3080 var sorunsuz.

• mistafa87 M kullanıcısına yanıt

Ben de buna benzeyen NVCleanstall kullanıyorum telemetry cart curt gereksiz işlemci yoran şeyleri yüklemiyorum.

Full yüklenince arkada malesef bir işlemci kullanımı oluyor sürekli. Zamanında araştırdığımda kurtulmanın tek yolunun bu olduğunu görmüştüm.

• VETERINARY kullanıcısına yanıt

Eminmiyiz ? Attığınız konuda grafik kartı da belirtilmemiş.Biri de böyle bir yorum yapmış.BF V'i sadece sp oynadım

"DX12 has been working badly with Battlefield V since the release, so yes, you should probably go back to DX11."

Eminim hala oynuyorum, güncel kartınız varsa dx11 yarı yarıya daha az fps veriyor kullanmak çok mantıksız bfv'de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.