Eğer 2017 yılında Nvidia’nın 1 Nisan şakasını hatırlıyorsanız Project G-Assist’in adını oradan anımsıyor olabilirsiniz. Öte yandan Project G-Assist, oynadığınız herhangi bir oyunun üzerinde bir yapay zeka katmanı olarak çalışan, oyunun ayarları ve bilgisayarınızınperformansı hakkında sorular sormanıza olanak tanıyan, oyuna özel verilerle gerçek zamanlı olarak eğitilmiş ipuçları sunabilen bir yapay zeka asistanı.
Oyunlar için yapay zeka
Project G-Assist, oyun penceresinde ne olduğunun anlık görüntüsü ile birlikte oyuncudan ses veya metin girdileri alıyor. Daha sonra bunları bir oyun bilgisi veritabanına bağlı olan modellerle sorgulatarak oyuncuya aradığı cevabı veriyor. Aslında bunu anlatmak zor yüzden ARK: Survival Ascended üzerinde yapılan demodan ilerlemek daha doğru olacaktır.
Project G-Assist teknolojisi halen geliştirme aşamasında olsa da oyunların geleceğine ışık tutuyor. Teknoloji tanıtımında sergilenen LLM (büyük dil modeli), önceden eğitilmiş temel bir model konumunda. Yani oyun içeriğine göre optimize edilmemiş. Bunun yerine LLM, Studio Wildcard'dan ve resmi Wiki'lerinden alınan seçilmiş içerikleri içeren vektörleştirilmiş bir yerel veritabanından bilgi alıyor.
Özellikle strateji gerektiren oyunlarda sık sık rehbere bakan biriyim. Eğer bu özellik burada anlatıldığı kadar iyi işlerse çok fazla kullanabileceğim bir yapay zeka olabilir gibi duruyor. Burada bahsedilmemiş ama bu yapay zekanın yerelde çalışacağını varsayıyorum. Umarım oyun esnasında çok fazla kaynak tüketmez. Ve umarım sınırlı sayıda oyunda değil, tüm oyunlarda kullanılır halde olur.
şahsen bana gereksiz geldi, niyeyse bunu hile amaçlı kullanan biri çıkar diye düşünmedim değil
Oyunlar için dil yerelleştirmesi de yapabilse çok iyi olur. RPG oyunlarını seviyorum. Bazı oyunların İngilizcesi bana ağır geliyor. Bu tür oyunlarda çeviri desteği sağlayabilirse harika olurdu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme