50k Bandında Oyun Sistemi Önerisi
Eski bilgisayarımı 15 yıl önce toplamıştım, o zamandan beridir de güncelleye güncelleye bugüne kadar kullanmaya devam ettim. Lakin artık bilgisayar kullanılamaz hale geldi.
- *Yeni bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum.
- *Bütçem 50bin civarlarında.
- *Önceki gibi ileriye yönelik bir sistem olsun, ilerde çeşitli parçaları yenileyerek uzun süre kullanılabilir olsun düşüncesindeyim.
- *RGB konusunda merakım sıfır. Hatta olmasa daha bile iyi. İşlevsellik, görsellikten çok daha önemli benim için.
Uzun süredir donanım konusundan uzak kaldım bu konuda fazla bilgim yok sadece son bir süredir bu konulardaki haberleri takip ediyorum.
İşlemci; Duyduğum kadarıyla intel işlemciler her yeni nesille birlikte anakartın değişimini gerektiriyor. Amd ise daha uzun süreli bir uyumluluk sağlıyor. Bu durumda işlemci için Amd seçmek daha mantıklı gibi duruyor.
Ram; DDR5 ramlerin 4lere göre ne kadar üstün olduğundan emin değilim ama sanırım 5 tercih etmek daha mantıklı olacaktır?
Ekran Kartı; Ekran kartında uzun yıllar bütçe için hep Amd kullandım, ama artık Nvida bir ekran kartı almak istiyorum. Amdnin yazılım sorunları bıkkkınlık getirdi artık. Özellikle Dlss 3.5 ve Nvidanın diğer yazılımlarını kullanabilmeyi istiyorum. 4060 veya onun gibi bir şey belki?
Şimdilik aklıma gelenleri yazdım. Bu noktalara dikkat ederek bana geleceğe yönelik bir kaç sistem önerirseniz sevinirim. Bu ay her yerde indirim kampanyaları olacak sanırım, seçtiğimiz parçalar veya muadilleri indirime denk gelirse parça parça alıp sistemi toplamaya çalışacağım.
Şimdiden yardımcı olacak, bana fikir verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Yaz İçin Hangi İnternet Servisi?
|
Wii'yi Monitöre Bağlamak
|
Annem için telefon önerisi
|
450TL civarlarında tablet önerisi
|
Sistem Upgrade (Ram, psu, ekran kartı)
Ram ve Ekran Kartı Tavsiyesi
|
Anketi kazanmışım doğru mu?
|
Bu modeme 2 bilgisayar bağlanır mı?
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 85
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 3.731 (Bu ay: 105)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 81 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware