çok şükür ben işte olduğum için konuyu güncelleyemedim. |
[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (572.83v) (18. sayfa)

-
-
RTX 40 için düzelmiş mi her şey? Yüklemeye korkuyorum resmen hala 566 driverdayım ben. Düzelmiş diyorsanız yükleyim.
-
Bir arkadaşımız da sorun çözülmüş. Sizin de denemenizde fayda var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
572 li driver lari kullanıyorum siyah ekran hatası çokme vs gibi sorunlarla karşılaşmadım. Son çıkan driver ida bugün kurdum. Win 11 kullanmıyorum. Büyük ihtimalle win 11 ile ilgili sorun. Ne zaman win 11 kullansam bir çok sorunla karşılaştım.
Nasıl yani hocam ben de win 10 22h2 kullanıyorum da, 572 driverlar ile oyunlarda frame gen açınca sistem reboot atıyor sizde hiç olmadı mı? Redditte hala düzelmedi yazmışlar son driverda da. 4080 s kartım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Forza horizon 5 cyberpunk vs gibi oyunlarda frame gen açıyorum herhangi bir sorun olmadı. Kullandığım Windows custom windows 10 22h2.
Konu güncellenmiştir.
-
dün akşam 572.60 ile 572.70 denedim cp2077'de yeni sürücü 6 fps daha iyi. 572.60'ta da bir sorunum yoktu 4080s rog 27 win10.
-
Denedim hocam hiçbir şey değişmemiş. 572.70 spiderman 2 fg açık, ses açtığında ya da alt tab yaptığında pc gg oluyor. Direkt ddu yapıyorum uğraşamam bu saçmalıkla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yeni sürücüler artık zamanla windows 10 ile uyumsuzluğu ortaya çıkmaya başlıyor. Sana tavsiyem artık windows 11 24h2 geçmen olur.
@Jake Lockley Bende şimdi test ettim çok güzel verimli çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 6 Mart 2025; 13:55:50 > -
Hocam 24H2'den buna temiz kurulum yapmıştım zaten :D 24H2 düzeldi mi yoksa 23H2 upgrade mi yapsam? Yeni driverın en sevdiğim özelliği, dlss dosyalarını kendisi en son versiyon yapıyor her oyunda. Çok iyi olmuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 6 Mart 2025; 13:55:29 > -
24h2 çok güzel çalışıyor. Bayağı toparladılar.
-
RTX 5090 kullanıcısı olarak benim yaşadığım siyah ekran problemlerini gördüğüm kadarıyla şimdi RTX 3000 ve 4000 serisi kullanıcıları farklı şekillerde güncel sürücülerde yaşamaya başlamış. Benim de problemin 572.65'i yükleyince çözüldü (572.7 ile aynı sayılır). Eğer öyleyse her ne yaptılarsa RTX 5000 leri düzeltti gibi ama onu düzeltirken nasıl oluyorsa eski jenerasyon RTX kartlarını bozdu? Bana da mantıklı gelmiyor bir şekilde ama öyle olmuş gibi.
-
Birden fazla ekran kullananlar da daha fazla bu sorun görünüyormuş.
RTX 50'de de böyleydi zaten, tek ekran kullananlarda daha azdı. veya 60Hz ekran kullananlarda da daha azdı, bazı kişiler vsync ve gsync kapatınca problemi çözdü, bazıları gitti MSI Afterburner'da ekran kartlarına ciddi downclock yaparak problemi çözdü. Şimdi RTX 50 için en azından şu 3 günlük deneme sürecinde henüz çok şükür hiç siyah ekran olmadı, Speedway testi yaptım birkaç kere CB2077 herşey açık denendi vs.
Bu arada bazı kişiler de diyorlar ki Frame generation açılınca PC latency bir anda artıp kare kare görüntü veriyormuş sistem yeni sürücülerle.
Bazı arkadaşların dediği gibi bazı kişiler 566.36 ya dönüp çözmüşler. 561.09'a kadar geri dönen bile var.
Enteresan bir durum bu arada ciddi benchmarking yapan kişilerin iddiasına göre RTX 50 serisinde 572.42 ile 572.6 ve .7 sürücülerinde bir performans kaybı olmuş. Aklımca acaba dedim siyah ekran sorununu çözmek için bu kartlara son sürücülerde ufak downclock mu yaptılar boost değerlerinde
-
Ben 3080 kullanırken 561.09 dan başka sürücü kullanamadım. Her sürücüde farklı sorunlar oluyordu. Şimdi 5080 kullanıyorum. Artık efsane 561.09 sürücüsünü kullanamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 6 Mart 2025; 15:22:42 >
24H2 de fayda etmedi. Ama kalsın güzel olmuş.
Sorunun kaynağı Frame Gen 3.10 ve sonraki sürümleri ile 572 driverları arasındaki uyumsuzluk. 3.8.1 sürüm sorunsuz. Bundan sonraki sürümler PC'ye crash verdiriyor. 572.70'i ancak bu şekilde sorunsuz kullanabiliyorum. RR ve SR son sürüm Preset K sıkıntı yok.
-
Şuan genel olarak nvidia fg de problem olduğunu yazanlar var. Siz ne ara 24h2 geçtiniz :) . Şuna emin olun 24h2 geçince oluşan diğer hatalarda giderilmiş olabilir. Ben 4-6 aydır 24h2 kullanıyorum. Bende windows 10cuyum :)
-
Hocam gigabit fiber hemen geçtim :)
Vallahi hiç derdim yoktu driverlar ile ilgili, dediğim gibi bu Frame Gen son sürüm çok gıcık çıktı. Yeni driverlar güzel aslında. Şimdilik çözdük gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
24h2 değil 32h2 gelse gene adam olmaz o sistem bırakın şu win 11 ucubesini. Sorun yaşayanlar hep 11 kullanıcısı gennel olarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X