Şimdi Ara

Nvidia: Fermi mimarisi ile en hızlı grafik kartlarını sunacağız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugu-R

Sorunuzun cevabı:http://forum.donanimhaber.com/m_36340925/tm.htm

Hmm bunu görmemiştim...

e iyi de yahu tek kartın çektiği güç neredeyse 300W olmayacak mı zaten bu fehmide, çift GPU olunca 500W falan mı çekecek nasıl olacak bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orijinalden alıntı: ugu-R

Sorunuzun cevabı:http://forum.donanimhaber.com/m_36340925/tm.htm

Hmm bunu görmemiştim...

e iyi de yahu tek kartın çektiği güç neredeyse 300W olmayacak mı zaten bu fehmide, çift GPU olunca 500W falan mı çekecek nasıl olacak bu ?

İşin alengirli noktası o zaten Ama tek GPU olarak 300W olacağını hiç sanmıyorum, 5870 standart olarak 188W TDP ile çalışıyor, Fermi'nin daha önünde 112W daha var ama o da riskli, fazla W = fazla elektrik tüketimi... Benim için başarı eşit şartlarda yapılan karşılaştırmalarda ortaya çıkar... 5-10W'ın hesabını yapacak değilim tabiki, Fermi 200W TDP ile 5870'i geçsin, peki o zaman çift GPU yaptığında 300W'ı nasıl tutturacak ?

Bekleyip göreceğiz, Fermi'nin ilk testlerini bekliyorum açıkcası, bizi heyecanlı "inceleme" ve "karşılaştırma" makalaleri bekliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: eric13

quote:

Orijinalden alıntı: MonZArES

quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

Ben GTX360'ın 5870 seviyesinde, 380'in ise 5970 seviyesinde olacağını düşünüyorum.

İlk söyledigine katılıyorum ancak ikicisine katılmıyorum. Nvidia 5970seviyesinde tek bir gpu cıkaracaksa
    neden ekstra maliyet cıkaracak bir cift gpu arayışına gidiyor? Sen bu forumda tecrübeli birisin ama nasıl
    oldu da bu tarz bir yorumda bulundun şaşırıyorum doğrusu....

Bunda bu kadar şaşılacak ne var GF100'de daha çok işlem gücüne ağırlık verildi 512 Adet çekirdek, yeni önbellek yapısı, 384bit veriyolu ile sağlayacağı belek bant genişliği avantajı ile 5970 ayarında olabilir. Çift gpu'lu kartda çıkarır rakipsiz olarak yüksek segmette kar elde etmeyi düşünür.

512 olsa ne yazar kafa basıyormu 3200 shader 160 tmu bilmem ne kadar ropu olan bir ekran kartından bahsediyoruz ati 300 wattı hedeflemese ortalığı iyice darma duman ederdi

• Ben fiyat konusundaki beklentilere maalesef katılmıyorum. Şimdi durum şu;

1- Nvidia kesinlikle ve kesinlikle performans olarak ATİ'den daha üstün bir kart ile piyasaya girmek zorunda ki 300 serisinin gecikme sebebide bu uğraş olmalı.

2- Dünyanın en hızlı kartı sıfatıyla çıkaracakları kartlar için Nvidianın ATİ'den düşük fiyatlar sunması mümkün değil.

Bu durumda ne olacak, Nvidia ATI'den pahalı olacağı için ATInin fiyat indirmesine gerek kalmayacak, ATI fiyat/performans sloganıyla yolunu çizerken Nvidia "kalitenin bedeli vardır" sloganıyla gidecek. Eğer 300 serisi daha erken çıksaydı fiyat konusunda müşterilerin avantajı olurdu. Bir ihtimal daha var, Nvidia 300 serisini çok geciktirirse ATI 5800 serisinin kaymağını fazlasıyla yemiş olacağı için düşüş olabilir.
  • çıksada millet uçuk fiyattan kartları normal seviyeden alsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

oc li (az) bir 285 hemen hemen 5850 ıle basabas sonuclar alıyor bazen fark acılsada veya oc ıle 5850 farkı acsada ama bır kıyas sonucta ve 285 eskı bır kart

mutlaka yenı nvıdıa kartlarının HD5XXX serısını gecmesını beklıyorum tek gecemıcegı kart varsa 5970 olabılır dıye dusunuyorum. ona yakın sonuc verır ama dıe de bır eklentı yapmayı ıstıyorum (gtx380)

işlemci limiti gibi olan durumlarda ve crysis warhead da cozunurluk ve aa dusukken bi yaklasmıs testlere bakıyorumda

gtx285 ile 5850 yi okadar yaklastırmayın. aralarında cok farkların oldugu yerlerde var.

+ 1ghz goren gpu su var

%50 farkın oldugu durumlarda var hatta ama cogu populer oyunlarda kullanım ayarlarında %5-10 farkı gecmeyen durumlarda var tabıkıde dx11 de var ve 5850 ıyı bır oc kapasıtesı de var kesınlıkle daha ıyı bır kart

hacı artık en az 1080p sonuçlarına bakmak lazım,4AA 8-16 AF sonuçlarına bakmak lazım çok yüksek çözünürlüklerde çok yüksek kalite ayarlarında ne oluyor ona bakmak lazım.yoksa eski kartlar da kötü sonuçlar vermiyor düşük çözünürlüklerde o hale geldi iş...

• oha yani şu yazılanlara bak..

buraya yazıyorum nvidianın tek grafik işlemcili bir kartı 5970'i geçsin bende...
  • 5970'i geçemez ama yakın/eşit olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 11 Aralık 2009; 19:15:22 >
  • quote:

5970'i geçemez ama yakın/eşit olabilir...

çift gpuyla geçer
    nvidia 384 bit kullanır bellek hızını 4500+ tutup x2 sini yaparsa 5970 i süründürür
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben GTX360'ın 5870 seviyesinde, 380'in ise 5970 seviyesinde olacağını düşünüyorum.

İlk söyledigine katılıyorum ancak ikicisine katılmıyorum. Nvidia 5970seviyesinde tek bir gpu cıkaracaksa
    neden ekstra maliyet cıkaracak bir cift gpu arayışına gidiyor? Sen bu forumda tecrübeli birisin ama nasıl

Bunda bu kadar şaşılacak ne var GF100'de daha çok işlem gücüne ağırlık verildi 512 Adet çekirdek, yeni önbellek yapısı, 384bit veriyolu ile sağlayacağı belek bant genişliği avantajı ile 5970 ayarında olabilir. Çift gpu'lu kartda çıkarır rakipsiz olarak yüksek segmette kar elde etmeyi düşünür.

512 olsa ne yazar kafa basıyormu 3200 shader 160 tmu bilmem ne kadar ropu olan bir ekran kartından bahsediyoruz ati 300 wattı hedeflemese ortalığı iyice darma duman ederdi

Tek RV870'de 320 adet çekirdek vardır shaderlar farklı hesaplama yöntemi ve hızlarda çalışıyor. İki farklı mimariyi kıyasladığın için kafası basmayan bu durumda sen oluyorsun biz GF100 belki 5970 ayarında yani yakın olabilir diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Aralık 2009; 19:30:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun
    nvidia 384 bit kullanır bellek hızını 4500+ tutup x2 sini yaparsa 5970 i süründürür

quote:

Orijinalden alıntı: dennjS

oha yani şu yazılanlara bak..

buraya yazıyorum nvidianın tek grafik işlemcili bir kartı 5970'i geçsin bende...

şimdi tekrar oku..anladınmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennjS -- 11 Aralık 2009; 19:57:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

5970'i geçemez ama yakın/eşit olabilir...

çift gpuyla geçer

Yavaş süründürsün. 300w tdp limiti var. Ati 40nm kart çıkaralı 8 ay oldu. İkinci nesil 40nm kart çıkaralı 2.5 ay oldu. Nvidia nın 40lıkları daha yeni çıktı. Fermi çıkana kadar ati revizyona uğramış 2. nesil 40lıkları çıkartabilir. Ati üretim teknolosi olarak çok önde ve bunu tdp/başarıma yansıtma ihtimali daha yüksek. Nvidianın 2 grafik işlemcili kartlarda Ati çözümlerini geçebilme ihtimalini sadece oyun firmalarına kazancından ciddi miktarda para vermesi ile olabilirdi. Fakat o yönde de geride kaldı. İlk dx11 kart Ati den geldiği için birçok dx11 oyun Ati kartlara göre yazılıyor.

Kısacası Fermi 5870 i geçecektir. Ama 2 işlemcililerde Ati daha önde olacaktır. Fermi 5870 i geçemez ise büyük sürpriz olmasın. Bilgisayar dünyasında fiyasko örneği çok var. Sadece grafik kartlarından bir iki örnek vereyim.

Geforce 4 serisi - Rakip Radeon 9700
    Geforce 5800 ultra (Fx serisi)
    Ati R600
    Geforce Gtx 280 - Rakip kartın iki katından bile pahalı olmasına rağmen %15 geçebilmişti.

Umalım da 1 işlemcili Fermi 5870i sağlam geçsin. Fakat bu kadar geciktiklerini düşününce pek olumlu düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 11 Aralık 2009; 21:00:32 >

• belki en iyi kart olur ama kullanıcı içi performansdan çok f/p önemlidir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tek RV870'de 320 adet çekirdek vardır shaderlar farklı hesaplama yöntemi ve hızlarda çalışıyor. İki farklı mimariyi kıyasladığın için kafası basmayan bu durumda sen oluyorsun biz GF100 belki 5970 ayarında yani yakın olabilir diyoruz.

farklı mimari olsa ne yazar bir önceki jenerasyona göre ne kadar kat arttığı önemli kafası basmayan arkadaşım 5970 4870 den 4 kat daha fazla shadere sahip fermi ise 2 kat daha fazla mimari mucize yaratmazsa 5970 in yanına felan yaklaşamaz

• bunlarda atinin satışını baltalamak için ne lazımsa yapıyorlar, ama dürüst bi şekilde olsa kimse bişey demez,somut bit tanıtım gpusu yokken ben daha hızlı üreticem diye hurafe yapıyorlar, üret göster bizde alalım hızlı yaparsan.

aslında ati için bunların sorun olduğunu sanmıyorum çünkü kart bulunmuyor zaten, ati karaborsacı oldu iyce:D
  • resimdeki adamın eli yine boş
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

farklı mimari olsa ne yazar bir önceki jenerasyona göre ne kadar kat arttığı önemli kafası basmayan arkadaşım 5970 4870 den 4 kat daha fazla shadere sahip fermi ise 2 kat daha fazla mimari mucize yaratmazsa 5970 in yanına felan yaklaşamaz

Kardeşim cinsmisiniz benim GF100 5970'e rakip olur diye bir iddiam yok laflarına dikkat et. Çift gpu kartlarda toplam birim sayıları baz alınmaz çünkü pratikte bir işe yaramaz GF100 5870'den %30-40 hızlı olabilirse bazı oyunlarda 5970'e yakın sonuçlar alabilir matematiğin yoksa yorum yapma.
    http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5970-review-test/14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 12 Aralık 2009; 0:32:05 >

• Bekleyelim görelim. Laf değil icraat lazım, rakamlar lazım.

5-6 ay geçiken(iyi ihtimalle) ve 5870'den ~1,5 kat daha büyük ve ~1,5 kat daha fazla transistör içeren bir gpu'dan bahsediyoruz.
    Bu halde zaten geçmesi gerekir ama önemli olan ne kadar geçeceği veya geçip geçemeyeceği. Bu oran da nVidia'nın mimarisinin ati'nin mimarisine göre ne kadar başarılı veya başarısız olduğunu ortaya koyacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adacay -- 12 Aralık 2009; 1:00:01 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim cinsmisiniz benim GF100 5970'e rakip olur diye bir iddiam yok laflarına dikkat et. Çift gpu kartlarda toplam birim sayıları baz alınmaz çünkü pratikte bir işe yaramaz GF100 5870'den %30-40 hızlı olabilirse bazı oyunlarda 5970'e yakın sonuçlar alabilir matematiğin yoksa yorum yapma.
    http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5970-review-test/14

bazı oyunlar başka mesele tabii ki cf nin verimsiz olduğu oyunlar olacak orada yaklaşabilir ama yüzde 80-90 yanına gelemez. yanına yaklaşmasının en büyük nedeni atinin 300 watt yüzünden saat hızlarını 5850 seviyesine çekmesi eğer o grafiğe dikkat edersen iki tane 5870 ortalığı dağıtıyor 5970 yide o seviyeye getirmek hiçte or değil. neyse bekleyelim görelim

ps: ayrıca fermi rop ve tmu sayısında şu ana kadar gelen bilgilere göre iki tane gtx 285 den daha az yani iki gtx 285 verecek diye de bir şey yok tmu ve ropu iki tane gtx 285 den çok daha az bellek veriyolu ve shader biraz daha yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 12 Aralık 2009; 1:09:36 >

• Bu ekran karti bolumu Sirkten farksiz ya.
    Bayiliyorum yorumlari okumaya.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.