Şimdi Ara

Nvidia: Fermi mimarisi ile en hızlı grafik kartlarını sunacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'a gelen Luciano Alibrandi, Fermi mimarisi ile en hızlı grafik çözümlerini sunacaklarını söyledi.

ATi Radeon HD 5870 modelini tek GPU'lu en hızlı ekran kartı, resmi satışına geçtiğimiz ay başladığı çift grafik işlemcili ATi Radeon HD 5970 modelini ise gezegenin en hızlı grafik çözümü olarak duyurarak atağa kalkan AMD'ye karşı Nvidia nasıl bir strateji izleyecek? Grafik işlemci mimarisinde radikal değişikliklere giden Nvidia'nın sergileyeceği performans endüstri tarafından merakla bekleniyor.

GeForce GTX 360 ve GeForce GTX 380 olmak üzere ilk etapta iki yeni modelini pazara sunması beklenilen Nvidia cephesi, performans liderliği konusunda endişe yaşamıyor. Konuşma fırsatı yakaladığımız Nvidia yöneticileri Fermi mimarisinin gelişmiş özelliklere sahip olduğunu, en hızlı grafik çözümlerini pazara sunacaklarını ve bu konuda herhangi bir şüphe yaşamadıklarını belirtiyorlar.

Fiyatlandırma konusu ve lansman tarihi hakkında henüz net bir bilgi açıklanmış olmasa da GeForce GTX 360'ın ATi Radeon HD 5800 serisine karşı konumlandırılabileceği, GeForce GTX 380'in ise ATi Radeon HD 5870 ve 5970 modelleri arasında yer alacağı yönünde çeşitli iddialar da bulunmuyor değil. GeForce 300 serisi için ilk test sonuçları için gözler CES 2010 fuarında olacak.

• bekleyip gorcez artık...ama bu iş şubat-martı bulur...
  • Hadi bakalım :)
  • daha çok bekliyeceğiz gibi geliyor ama hadi hayırlısı...
  • Bekliyoruz
  • Doğrudur, aksini bekleyen yoktu heralde zaten, bu gecikmeden sonra ati yi geçemezse zaten hiç çıkarmasın.
  • Abi bu resimdeki nasil bir Nvidia calisanidir yahu.. Gece kuluplerinin vazgecilmez kisiligi. yaka bagir acik, altinda teller gozukuyor falan. Elinde mikrofon var sanki, simdi sarki soylemeye baslayacak, "Of off"diye girecek.. Nebileyim Umit Besen ile Tanju Okan'dan falan girecek simdi..

Meclisten disari, Umit Besen ve Tanju Okan yillarin sanatcisidir.. Onlara saygim var da; bu adam Turk derseniz inanirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Abi bu resimdeki nasil bir Nvidia calisanidir yahu.. Gece kuluplerinin vazgecilmez kisiligi. yaka bagir acik, altinda teller gozukuyor falan. Elinde mikrofon var sanki, simdi sarki soylemeye baslayacak, "Of off"diye girecek.. Nebileyim Umit Besen ile Tanju Okan'dan falan girecek simdi..

Meclisten disari, Umit Besen ve Tanju Okan yillarin sanatcisidir.. Onlara saygim var da; bu adam Turk derseniz inanirim..

Luciano Alibrandi, italyan heralde, italyanlar türklere benziyo genelde...
  • oc li (az) bir 285 hemen hemen 5850 ıle basabas sonuclar alıyor bazen fark acılsada veya oc ıle 5850 farkı acsada ama bır kıyas sonucta ve 285 eskı bır kart

mutlaka yenı nvıdıa kartlarının HD5XXX serısını gecmesını beklıyorum tek gecemıcegı kart varsa 5970 olabılır dıye dusunuyorum. ona yakın sonuc verır ama dıe de bır eklentı yapmayı ıstıyorum (gtx380)
  • GT300 ün saglam gelecegini düşünüyorum. 5970 dışında tüm ati leri geride bırakacaktır performans olarak , ama beni korkutan tek şey nvidianın fiyat politikası. Çıtayı hep yüksek tutuyorlar,son kullanıcıya çakmaya pek bi meraklılar.

quote:

Orijinalden alıntı: fx57

İstanbul'a gelen Luciano Alibrand --> Alibrand

Bi yerden tanıdık geliyor bu isim
  • quote:

oc li (az) bir 285 hemen hemen 5850 ıle basabas sonuclar alıyor bazen fark acılsada veya oc ıle 5850 farkı acsada ama bır kıyas sonucta ve 285 eskı bır kart

mutlaka yenı nvıdıa kartlarının HD5XXX serısını gecmesını beklıyorum tek gecemıcegı kart varsa 5970 olabılır dıye dusunuyorum. ona yakın sonuc verır ama dıe de bır eklentı yapmayı ıstıyorum (gtx380)

Evet 5800 serisine üstünlük kurması kesin sayılır, olması gerektiği gibi çıkarsa.

Gerçi 285'le 5850 arası farkların çok ciddi seviyelere ulaşabildiğini gördüm. Mesela Crysis'te Dx10 modunda AF ile veya AA/AF ile, tipik bir orman sahnesinde %40 seviyesinde 5850 avantajı gördüm, iki kart da düzken. Ya da Oblivion, otlu sahnelerinde 5850 %50-%60 arası farkla geçti(vertex shader? Bu otlu durumlarda GeForce'te core hızı öne çıkıyordu. Bu da akla bazı 3DMark 06 teorik test sonuçlarını getiriyor) (ama mesela aynı oyunda, daha az ot, daha çok doku ağırlıklı bir sahnede başarımları yakın da olabiliyor. Bellek bant genişliğinden de değil bu esas olarak, AF-dokuyla ilgili bir şeye benziyor ki, bu da integer-FP16 vs. doku başarımındaki ayrımlara götürüyor bizi. Ama esas olarak otlu sahneler zorladığı için, kullanıcı açısından oradaki farklar önemli).
    Tabii biri artık suyu çıkarılmış, biri de benim gözümde hâlâ değerli, ama teknik olarak biraz eskimiş olabilecek bir oyun.
    Ama bu tür başka örnekler de olabilir ve ben pek bir deneme yapmadım. İşin geleceği de var. O nedenle önemli olabilir.

5800'lerin bellek bant genişliği dezavantajına önemli ölçüde kısıtlanabildiği (güncel denebileceklerden UT3, Mass Effect gibi. Pek zorlayan oyunlardan değiller ama olsun) durumlarda GTX 300'lerin çok ciddi farklar atarak geçmeleri kesin görünüyor. 5800'lerin shader avantajlarını ve bazı olası doku avantajlarını (kısaca, üstte örneklendirdiğim gibi olanlar) kullanabildikleri durumlarda ise, bir 5800 - 360 benzerliği beklenebilir(bunlar hep bir tahmin. GTX 360 tam nasıl olacak, bilmiyoruz. 285'e tahmin ettiğimiz gibi üstünlük kurarsa olabilecekleri söylüyoruz).
    Esas karmaşa ise, GPU özelliklerinin ayrıntıları: ne tür doku işlemlerinde hangi taraf başarılı(maalesef o doku birimi sayısı pek çok şeyi açıklamıyor), 300 serisi bu konuda 200 serisine karşı bir şeyleri değiştirecek mi, paralel işlemci mimarîlerinin oldukça farklı olması, bazı optimize sorunluymuş hissi veren oyunlar, bu ROP'un ayrıntıları ne acep vs. 5890 gibi bir kart gelirse ne konumda olacak vs. vs. 5800'lerin rakiplere karşı iyi üstünlük kuramadığı durumların sebebi bellek bant genişliği değil, pek çok zaman da.
    Neler olacak göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Aralık 2009; 11:03:21 >

• bu adamlar şizofren mi oldu ya... sürekli laf.. kardeş icratt göster.
  • ben askerden gelince çıkarsa iyi
  • Sunun bir zahmet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

oc li (az) bir 285 hemen hemen 5850 ıle basabas sonuclar alıyor bazen fark acılsada veya oc ıle 5850 farkı acsada ama bır kıyas sonucta ve 285 eskı bır kart

işlemci limiti gibi olan durumlarda ve crysis warhead da cozunurluk ve aa dusukken bi yaklasmıs testlere bakıyorumda

gtx285 ile 5850 yi okadar yaklastırmayın. aralarında cok farkların oldugu yerlerde var.

+ 1ghz goren gpu su var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

işlemci limiti gibi olan durumlarda ve crysis warhead da cozunurluk ve aa dusukken bi yaklasmıs testlere bakıyorumda

gtx285 ile 5850 yi okadar yaklastırmayın. aralarında cok farkların oldugu yerlerde var.

+ 1ghz goren gpu su var

%50 farkın oldugu durumlarda var hatta ama cogu populer oyunlarda kullanım ayarlarında %5-10 farkı gecmeyen durumlarda var tabıkıde dx11 de var ve 5850 ıyı bır oc kapasıtesı de var kesınlıkle daha ıyı bır kart

• nvidia beklete beklete bi hal olacak.. bence son kozlarını oynadıkları için elleri mahkum bekletmeye.. sonun başlangıcı.. ati şimdiden 2010 u fethetti edecek siz bekleyin..
  • olay şu

ati bu mimaride cok kolay kırpıp ekleyip kart cıkarabiliyor

5870 i kırpıp 5850 yapılmıssa yeni bir gpu ile 5890 bile cıkarabilirler neden olmasın daha iyi bir revizyon ve biraz sp eklemesi yeni bir bant genişligi mesela 384bit yada yeni 6ghz lik bellekler vs vs.

ozaman ferminin işi daha zorlasır birde 5890 x2 dusunun :)
  • arada zaman farkı olacak bundan sonra onun için böyle konuşmalar anlamsız bana göre ati 6 ay öne geçti 6 ay geç çıkan kart başarılı olmak zorunda yoksa nvidia krize girer
  • Diğer konuya yazdım buraya da yazayım

quote:

Tek GPU'lu kartı çıkarttı da Çift GPU'su kaldı...

Bu açıklamaların Türkçe'si : "Evet geç kaldık, elimize yüzümüze bulaştırdık, ATI'ye ciddi pazar payı vermeye başladık, ama şimdi sorunların çoğunu aştık, yeni kartlarımız çıkacak, sadık Nvidia müşterilerimiz biraz daha sıkın dişinizi de sizi de ATI'ye kaptırmayalım..."

Tamamen pazarlama ve ekonomi stratejileri bunlar, tek amacları rakip firmanın satışlarını baltalamak ve kendi müşterilerini kaybetmemek

Ha ayrıca Nvidia "şöyle böyle kart çıkartacağız, en hızlısı gene biz olacağız" diyor da, arkadaşın da dediği gibi zaten 6 ay geriden başladılar, ATI'nin çoktan Nvidia'nın yeni çıkacak kartlarına cevapları hazırdır ya da hazırlanıyordur şuanda... Adamlar 5850-5870 çıkarttıktan birkaç ay sonra, karşılarında rakip olmamasına rağmen gidip 5970 çıkarttılar(ki buna kozunu boşa kullanmak denir, ama eğer başka kozları da varsa darbe üstüne darbe denir)...

Bütün bunlar bizim işimize yarıcak tabiki, böyle de olması gerekiyor, bir ATI bir Nvidia çıkartacak, yarışacaklar, fiyat kıracaklar ki rekabet olsun, biz de ucuz alabilelim kartları

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.