Şimdi Ara

NVidia GeForce 6800 GT için soğutucu tavsiyesi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar duyması ve söylemesi ayıptır ki yaklaşık 3 gün önce ekran kartımın fanının dönmediğini fark ettim Aslında,'yaklaşık 3 gün önce ekran kartımın fanının YENİDEN dönmediğini fark ettim' desem daha doğru olur,çünkü 6 ay önce aynı olay yine başıma gelmiş ve ben GF 6800 GT'min heatsink koruma kabının,fanın dönüşüne engel olan yani fanın çarptığı yüzeyini kırpmış ve fanı tekrar döndürmeyi başarmıştım(tabi bunu yaparken fanın 4 kolunun köşelerinden biraz kesmek zorunda kaldım,çünkü fanın dönüş ekseni de yamuk gibi göründüğünden,tam o 4 kolun olduğu yerin heatsink koruma kılıfına çarptığını sandım ve eksene daha fazla zarar vermeden kızgın falçatayla fanın 4 kol başından hafif aldım...)
    Eheh..Tam bana marifet yapmışım gibi gelirken bu sorun çıktı şimdi..Fanın tekrar o kestiğim yere bindirme yaptığını gördüm,hareket etmiyordu.Yine bi kırpma operasyonundan sonra taktım.Bu sefer fanın takılabileceği hiç bir yer,abartmıyorum HİÇBİR YER! olmamasına rağmen dönmediğini gördüm.Şimdi ekran kartı fanı dönmez bir şekilde masa üstünde ortalamanın biraz üstünde sıcaklıkla çalışıyor(tabi odadaki klimanın da etkisi war sanırım)NOT:bunun yanı sıra Heroes V'i medium grafik ayarlarında 30-45 dk arası oynatıp sonra res atıyor,ve masa üstünde de saatlerce kalabiliyor.Masa üstünde problem yok yani..
    Şimdi sizden rica ettiğim;bana,eğer oluru warsa fanı tekrar nasıl döndürebileceğimi,eğer fanı yaşatmam mümkün değilse de bozuk fan yerine GF 6800 GT'me orjinal soğutucusunu çıkarıp,yerine en iyi performans alabileceğim hangi soğutucuyu takmam gerektiğini söylemeniz.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
    NOT:Bu arada araştırmalarım sonucunda ZALMAN FATAL1TY VGA yada ARCTIC COOLING ACCELERO X1 VGA COOLER'ın kartıma uyumlu olduğunu ve iyi performans gösterdiklerini gördüm...İkisinden biri,yada?? Yorumlarınızı Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icelight -- 21 Ağustos 2006; 15:21:20 >

• Merhaba sn. @icelight,

Seçenek sunduğunuz iki hava soğutma ürünlerine ilaveten bende, Arctic Cooling NV Silencer 5 ( Rev. 3) 'e bakınız diyorum. Hem bu silencer 'ler bellekleri de soğutuyorlar gerçi "Accelero" lar da soğuyorlar galiba, kullanmadığım için emin değilim. "Accelero"lar ısıyı kasa üzerisine üflemesi dolayısiyle diğer bileşenlerin ısı artmasına yol açtığını sn. @hicks 'inhttp://forum.donanimhaber.com/m_7606382/tm.htm adresindeki " SOĞUTMA: Accelero X2 sistemi çok ısıtıyor..." başlıklı konusundan incelenebilir.

Ben "Accelero"yu, ısıyı kasa içersine vermesinden, Zalman 'nın ürününü de sadece grafik işlemciyi soğutmasından ötürü, Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev.3) tercih etmenizi önereceğim.

Firebal.net 'dehttp://firebal.net/asp/show_stock.asp?product=S0206 56,29 YTL, yalnız mevcut değilmiş.

İkinci elde alınık ilanı açarsanız 30.-YTL. gibi maliyetle şansınız varsa temin edebilirsiniz.

• Hocam sağolasın,ben o üçüncüyü eklemeyi unutmuşum
    Dediğin gibi NV Silencer 5 (Rev.3)'ü de görmüştüm..Fiyatı,özellikleri şekli şemali her şey çok iyi hoş da,bu zalmanın fiyatı neden diğerlerine nazaran daha yüksek onu anlamadım.Bir de kasanın kendi hava devir daimi olsun veya soğutucu kullanan diğer parçaların olsun kendilerine has çok sağlam stok soğutucuları war(P4 3.2) nin olduğu gibi..Zaten intelin artık kart ve işlemcilerinde bu olaya yüklendiğini okudum.Neyse...
    Zalman için;dünyanın en tanınmış pc gamer'ının tavsiyesi diyo offical sitesinde,yani özellikle oyun için performans için soğutmaya tasarlandığı belli.Bir heroes serisi aşinası olarak benim de istediğim başka bir şey değil Eğer isteklerimi en iyi karşılayacak olan ki isteğim sadece ekran kartının ve bağdaştırıcılarının soğuk kalmasıdır o zaman büyük bir ihtimalle zalmana yönelicem..
    + yorumlarınızı bekliyorum.ii günler...

• Tekrardan merhaba sn. @icelight,

Silencer önerim, madem bir maliyete katlanıyoruz, karşılığınıda sonuna kadar isteme/alma anlamındaydı. Belleklere "thermal pad" denilen süngerimsi bir şey ile yapıştırılıyor, yapıştığı nokta; soğutma ürünün aluminyum benzeri yapısı, bu yapıya pervane esinti veriyor. Tabiri caiz ise, dığdının dığdısı. Ben farkını gözlemedim. Şöyle ki, örneğin, bellekler 1.28GHz hıza kadar çıkabiliyor diyelim, bu soğutucu vasıtası ile soğutunca 1.30GHz hıza mı çıkıyor? Hayır. Belki 3-5 Mhz etkisi vardır, çok mühim birşey sanki.

Üstadım, sizinde belirttiğiniz gibi Zalman bu sınıfta kendini kanıtlamış bir firma, alırsanız, ben şimdiden iyi günlerde kullanınız diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalarabaci -- 21 Ağustos 2006; 18:25:08 >
  • Tamamdır.Soruşturma sonucu,takılacağı ekran kartı zamanında yarım milyara maal olsa da yine de kartın 3 te biri fiyatına fan takmaya değmeyeceği sonucuna ulaştımBu arada hep fan diyorum yanlış almasın fan+heatsink komple soğutucu ünitesinden bahsediyorum.Hocam doğrusun,silencer'ın yakında sipariş verebilir yada burda alınık ilan çıkarabilirim.Fakat şimdi tek sorun,soğutucuyu kendim takıp takamayacağım..Bunda da yardımcı olursan minnettar olurum,şu 6 aydır kartı soğutucu üniteden 3-5 kere ayırıp tekrar sorunsuz bir şekilde takmayı başardım fakat bu MSI'ın fabrika çıkışlı kendi stok fanı,yani montajında kolaylık olması doğal.Ama yarın öbürgün bir silencer 5 i rahat rahat takar mıyım orasından emin değilim.Artı benim içim gerçekten hiç rahat değil,yani bu sonradan takacağım soğutucu ünite şu an aletin üzerinde olan stok soğutucu kadar verimli olabilecek mi?Artık sadece bunu düşünüyorum.İlgilendiin için tsk ederim ayrıca,bilgilerimizin tüm FANZEDELERİ aydınlatması ümidiyle..

• Yine yeniden merhaba sn. @icelight,

"...yine de kartın 3 te biri fiyatına fan takmaya değmeyeceği sonucuna ulaştım..."

Mantıklıca. İkinci El bölümünde, ekran kartınızın standart soğutması için de alınık ilanı açabilirsiniz. Yani, kullanıcı Silencer, Accelero vb. yeni soğutma ürünü almıştır, sağlam olan standart soğutması kenarda duruyordur, sizin ilanınızı görür, satmaya karar verir/verebilir. Böylelikle daha uygun fiyata işinizi görmüş olursunuz.

"...silencer'ın yakında sipariş verebilir yada burda alınık ilan çıkarabilirim.Fakat şimdi tek sorun,soğutucuyu kendim takıp takamayacağım..."

Ürün elinize geçmesinden birkaç dakika içersinde takmış olursunuz zaten. Yani, gayet kolay.

"...Artı benim içim gerçekten hiç rahat değil,yani bu sonradan takacağım soğutucu ünite şu an aletin üzerinde olan stok soğutucu kadar verimli olabilecek mi?..."

Silencer kullandım. Standart soğutmadan daha başarılı.

• @bilalarabaci;

Türkçe'yi çok düzgün kullanıyorsunuz, tebrik ederim
  • Estağfurullah mirim.
  • Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba..Alınık ilanı çıkartıldı,ilgileriniz için çok teşekkürler(Kararımı SİLENCER yönünde kullandım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.