NVİDİA GEFORE 7400 DE KULLANILDIĞI SÖYLENEN TUUBOCACHE ÖZELLİĞİ NEDİR? GEFORCE 7400 ÜN 256MB NIN TAMAMI PAYLAŞIMSIZ MI? YOKSA 256 MB PYALAŞIMSIZ VE RAMDAN KULLANARAK BU EKRAN KARTI 512 YE KADAR ÇIKABİLİYORMU? BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARI GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM. TŞKLER ŞİMDİEDN
O ekran kartinin modeline gore olan bir ozellik degil dizustunun bilgisayarin ne kullanip kullanmadigina gore olan bir ozellik.
256 paylasimsiz kullaniyor ama hafizayi istersen bu ozellikten yararlanip 256mb ramden yararlanarak 512ye yukseltebiliyorsun
7400 de toplam hafıza 256mb.bu 256mb nin 128mb si paylaşımsız,128 i paylaşımlı,yani bilgisayarın ihtiyacı olduğunda 128mb yi ramlardan çalıyor.buna nvidia da turbocache,ati de hypermemory deniyor
quote:
Orjinalden alıntı: Mellkor
O ekran kartinin modeline gore olan bir ozellik degil dizustunun bilgisayarin ne kullanip kullanmadigina gore olan bir ozellik.
256 paylasimsiz kullaniyor ama hafizayi istersen bu ozellikten yararlanip 256mb ramden yararlanarak 512ye yukseltebiliyorsun
arkadaşlr iki farklı cevap ortak bir nokta var mı?? acaba
MAKİNANDA 512 RAM VARSA EKRAN KARRIN MAX 256 MB OLUYOR RAM İNİ 1 GB VE ÜSTÜ YAPTIĞIN AN EKRAN KARTIN OTOMATİK OLARAK 512 MB YE YUKSELİYOR
Budur
quote:
Orjinalden alıntı: bscol
MAKİNANDA 512 RAM VARSA EKRAN KARRIN MAX 256 MB OLUYOR RAM İNİ 1 GB VE ÜSTÜ YAPTIĞIN AN EKRAN KARTIN OTOMATİK OLARAK 512 MB YE YUKSELİYOR
quote:
Orjinalden alıntı: bscol
512'ye çıkabileceğini bilmiyordum... eminiz değil mi bunda?
bence bu bilgilerin dogrulugu tam olmaya bilir benim GEFORCE 7400 256 T.CACHE paylaşımsız 64MB. t.cache ile max.256 gösteriyor sistem de
benimde go 7400 128mb+128mb olduğunu everest -pcwizard gibi programlardan öğrendim. tabiki bu laptopun modeline göre değişebilir.
ben go 7400 ün 512 mb olduğunu duymadım,belki vardır ama ben 128/128mb olarak yani toplam 256mb olarak biliyorum.eğer almayı düşündüğün laptopun marka-modelini söylersen daha açık görebiliriz..
hp 6172 modeli teknosanın sitesinde görmüştüm. ayrıca bu modeli teknosa da çalışırken gördüm. dokunduğumda bana baya sıcak geldi. yanında çalışan dell ve packard bell ürünler vardı onlarda ısınma yoktu.(belki uzun süreden beri çalışyo da olabilir ama bu diğer çalışan laptoplar içinde geçerli olabilir)
marka ve modele göre değişiklik gösterebiliyor....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme