Merhaba arkadaşlar.Tuıf 3070 ti için undervolt yapmaya çalışıyorum.0.962v 1950Mhz ayarlamaya çalıştım. Sizce yapabilmişmiyim olmadı ise yardımcı olabilecek varmı.teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 30 Mayıs 2022; 23:32:6 > |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (183. sayfa)
-
-
Olmuş gibi, iyi kullanımlar.
-
Zotac Geforce RTX 3050 TWİN EDGE OG 8gb ile bende bu kulubün üyesi olmak isterim..
Ayrıca 3050 kullanan arkadaşlara sormak isterim win 10 64 bit için en son driver sürümünüz nedir ?
Daha önceki driverlarda mavi ekran sorunları yaşanlar oldu mu?
Bu aralar aşağıda yer alan kodlar ile mavi ekran hataları almaktayım oyunlarda
***pfn list corrupt
***critical structure corruption
vb..
zotacın yayımladığı driverı kullanıyordum nvidia'nın yayımladığı son driver sürümü nedir
-
Gayet olmuş. Hatta Power tarafında da bir tık aşağı çekersiniz 1-2C lik bir avantaj sağlayabilirsiniz. Sadece düşüşün olduğu noktayı iyi takip edin. 1935-1950 arasında kalacak şekilde %95’e kadar düşürebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
videocardz.comColorful launches All-in-One gaming PC with Core i7-12700H CPU and GeForce RTX 3060 graphics - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/colorful-launches-all-in-one-gaming-pc-with-core-i7-12700h-cpu-and-geforce-rtx-3060-graphicsvideocardz.comNVIDIA GeForce Game Ready 516.40 WHQL - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-516-40-whqlnvıdıaFall Guys: Free For All GeForce Game Ready Driver Available Now For Downloadhttps://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/fall-guys-free-for-all-game-ready-driver/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Haziran 2022; 17:52:4 >
-
www.msi.comGeForce RTX 3090 Ti BLACK TRIO 24Ghttps://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-3090-Ti-BLACK-TRIO-24G/Overviewvideocardz.comColorful announces 31.5-inch gaming AIO PC with up to Core i9-12900H CPU and 140W GeForce RTX 3060 GPU - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/press-release/colorful-announces-31-5-inch-gaming-aio-pc-with-up-to-core-i9-12900h-cpu-and-140w-geforce-rtx-3060-gpu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 17 Haziran 2022; 13:41:12 >
-
-
Arkadaşlar merhaba. Yardımınıza ihtiyacım var. Rtx rog strix 3080 ekran kartı aldım ama bir sorunum var. Ekran kartında 3 adet 8 pin girişi var. Bende 2 adet 8 pin mevcut. Yani bir 8 pin kablo eksik. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Psu'daki kablolar modüler olduğundan takıp çıkartabiliyorum ve 8 pinlik kablo için boş yerde mevcut ama ben bu kabloyu nereden bulabilirim acaba. İnternetten baktım ama hep çoklayıcılar çoğaltıcılar var. Birisi bana yardım edebilirmi? Elimde 4+2 6 pinlik bir kablo daha var. Bu kabloyu taksam yetersiz gelirmi? Ya da alabileceğim bir kablo linki atabilen olursa. Bilen arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Kartı bilgisayara takamadım 2 gündür bekliyorum. Yanlış birşey yapıp kartı yakarım diye falan korkuyorum da. Stres oldum. Şimdiden teşekkürler.
Hocam sizlerin bilgisine güvendiğim için özellikle sizi etiketliyorum.
-
Merhaba
PSU nuz orjinalinden 3 çıkış sunmuyorsa, acilen değiştirmeniz gerek. ROG Strix modeli yapısı gereği ile yüksek transient spike atan bir model. F/P olarak stok da olan şu modeli buldum >
www.qp.com.trThermaltake Toughpower PF1 TT Premium Edition 850W 80+ Platinum Full Modüler Güç Kaynağıhttps://www.qp.com.tr/thermaltake-toughpower-pf1-tt-premium-edition-850w-80-platinum-full-moduler-guc-kaynagi4000 serisi kartlara daha da kafam rahat olsun dersen >
www.incehesap.comCorsair HX Serisi HX1000 CP-9020139-EU 1000W 80+ Platinum Power Supply - incehesap.comhttps://www.incehesap.com/corsair-hx-serisi-hx1000-cp-9020139-eu-power-supply-fiyati-37523Buda yolun sonu istersen >
www.newegg.comSeasonic PRIME TX-1000, 1000W Full Modular Power Supply for Gaming - Newegg.comhttps://www.newegg.com/global/tr-en/seasonic-prime-ultra-titanium-ssr-1000tr-1000w/p/N82E16817151195?Description=1000w%20psu&cm_re=1000w_psu-_-17-151-195-_-Product
-
Merhaba hocam. Psu'da fazlasıyla yer var. Kaliteli bir psu'ya sahibim. Thermaltake toughpower xt 775w 80+ bronze modüler güç kaynağım var. Tek sorun elimde kablo yok. Kabloyu nereden bulacağımı ve hangi kabloyu alacağımı bilmiyorum.
-
Merhaba,
Belli bir süre deneme-yanılma yöntemini tercih etmeden önce acilen değişim yapıp-yapmamanız gerektiğini bilemeyiz (eksik olan kablo temin edildiği takdirde). Zira elinizdeki PSU eski olmasına rağmen (fazla yorulmamışsa) eli yüzü düzgün modellerdendir.
Sizin de bahsettiğiniz üzere; 8PIN(6+2) Connector_B tarafında eksiğiniz bulunuyor (tabii PSU'nun stock halinin böyle olduğunu da belirtmeden geçmeyelim).
Yardımcı olmaları konusunda pek ümidim olmasa da öncelikle Vektron ile iletişime geçebilirsiniz (belki bi' şekilde temin edebilirler). Sonrasında veya öncesinde direkt TT tarafıyla da iletişime geçmelisiniz. Bunlara ek olarak; güncel çözümler eşliğinde elinizdeki PSU ile kesin uyumuna emin olduğunuz ek modüler kablolar ve/veya sleeve kablo çözümleri de masada olacaktır (tabii ürüne göre masrafları da bellidir). Dediğim gibi buradan uyum konusu önemli zira herhangi bir uyumsuzluk durumu oluşmamalıdır.
Bu süreçler muhtemelen kısa sürede çözüme kavuşmazlar. Mesajımın en başında belirttiğim üzere ''PSU'nun yorulma derecesine bağlı olarak'' direkt yeni ve güncel bir PSU'ya geçiş yapılması seçeneği de en hızlı/kısa çözüm yoludur.
-
Cevap için teşekkür ederim hocam. Peki internet üzerinden alabileceğim önerebileceğiniz 8 pin bir kablo varmı. En azından deneme yanılma yaparım. Çalışırsa kullanırım. Çalışmazsa zaten en fazla bilgisayar kapanır. Böyle bir durumda da mecbur güç kaynağını değiştiririm. Ama önce kablo alıp denemem gerekecek.
-
Rica ederim.
Öncelikle TT ile iletişime geçin derim, onlardan ve/veya Vektron'dan gelecek yönlendirmeler beraberinde devam etmeniz en sağlıklısı olacaktır. Bu gibi durumlarda mümkün olduğunca orijinal ve/veya ilgili markanın yönlendirdiği ürünler haricinde tercih edilmemesi gerektiğini söylemek mümkün. Tercih edenler de illaki oluyor fakat herhangi bir sorun yaşanmayacağının garantisi de olmuyor.
(Diğer konuda tarafınıza iletilen cevapları da gördüm. İlgili yerden bir şey alın veya almayın diyemem zira tecrübe etmedim, sizin kararınıza kalacaktır.)
-
Eyvallah hocam. İlgin için teşekkür ederim.
-
arkadaşlar merhaba, kullandığım 3070 strix ekran kartında bir şey dikkatimi çekti, 3 fanlı model, sağ ve sol fan kısa süreli aralıklarla durup tekrar dönüyor, orta fan full dönüyor, msi afterburner kullanıyorum fan ayarı için, burada anormal bir durum hissettim ama kullanımım için bir sorun özükmüyor, acaba afterburner ile uyumsuz olduğu için mi böyler yoksa donaımsal bir problem mi bu? oyunlarda55 i görmedim, internette takılırken de gün genelinde 45-48 arasında takılıyor ki fan kapalı oluyor oyun dışında
-
Merhaba,
MSi AB üzerinden ekstra fan profili yapılmış durumda, doğru anlıyorum değil mi? Neden sorguluyorum, belirtilen model için ek fan ayarına ihtiyaç duyulmuyor ki? Orta fan full dönüyor derken bu fan profili eşliğinde değil mi?
ROG STRIX RTX 30 Serisi özelinde elimden geçmeyen bi' RTX 3050 kaldı, buna binaen yazdığımı da belirteyim.
-
Mantık bu şekilde kurulmalıdır. Top tier bir GPU’um varken neden 60 yıllık yetersiz bir PSU ile hem paramı hem sistemimi riske atayım ?
PSU nuzu eziklemek istemem ama kaliteli olduğu zamanların üzerinden asır geçti. Sizin şuanki GPU nuzun çalışma şekline göre uygun değildir. Transient Spike nedir bir google dan bakın. Youtube da gamer nexus un son videosu var ayrıca. Bu PSU ile ancak 2 pin çıkışlı max tdp si 350w olan modeller uygun lakin. Eğer beni çağırıp fikirlerime değer veriyorsanız dediğim gibi yaparsınız.
Türk milletinin standart bir özelliğidir PSU dan kısmak, feragat etmek , geciktirmek. PC nizin kalbi ve en değerli parçasıdır. Transient Spike handling performansı yüksek bir model almanız lazım. ( ilk attığım en ucuz olan TT nin mesela beğenilmemiş )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba hocam selamlar, öncelikle zaten strixler 55 dereceyi görmeden fan açmıyor, o nedenle bende otomatikte bırakmıyorum ve kendi fan ayarımı yapıyorum afterburner üzerinden, asusun gpu tweak programı çok sıkıntılı geldi bana sildim, afterburner yükledim oradan devam, 60 dereceye kadar %35 fan ayarlıyorum ki zaten 60 ı görmyor da, evet bu benim fan ayarım içinde iken orta fan sürekli dönüyor ki zaten o fan sanırım diğerlerinin tersine dönüyor teknolojik açıdan asus öyle ayarlamış, aorus da bu kafaydı sanırım, lakin sağ ve solundaki fanlar sürekli bir yavaşlayıp tekrar dönüyor anlam veremiyorum, internette de yeteri kadar bilgi göremedim en azından türkçe bazında
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X