Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.126
Cevap
61
Favori
163.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam korktuğunuz gibi karışık bir iş değil. Afterburner programı tek başına yeterli. Sadece ideal ayarı bulmak için biraz test, deneme yanılma yapmanız gerekebilir. Nasıl yaptığımı unuttum ama takılırsanız tekrar bir göz atıp yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

hocam test şart mı mesela benim kartın base clock 1500, boost clock ise 1905(rog strix 3070 oc) ben 1080p çift monitör sörf, oyun olarak sadece valorant için kullanıyorum bu kartı, hani biraz performanstan düşse bile beni çok bağlamıyor, 5 derece düşürsem perfomansını da yerinde tutsam bana fazlafazla yeter 4000 serisine geçene kadar , bu konuda rehber paylaşacak yada kısaca anlatacak bir arkadaş olursa çok makbule geçer yani. anında yapar geçerim, işlemcimde de uv yapıyorum 5700x gibi 65tdp bir işlemci olmasına rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 28 Haziran 2022; 20:27:16 >
  • Hocam test dediğim, açar bir oyunu oynarsınız hata verip vermediğine bakarsınız. İlla saatlerce furmarka falan bırakmanıza gerek yok. Siz bir iki youtube vidyosu bakının, anlamadığınız kısım olursa yazarsınız, yardımcı olmaya çalışırım.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Biz kablo karmaşasından kaçıyoruz bunlar hala kablo kalabalığı sunuyorNVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

• LEON-X kullanıcısına yanıt

Aslında bu ürün + yeni soket tipi ve teknik açıdan değerlendirdiğimiz zaman yaptıkları makul olsa da farklı bi' açıdan baktığımızda ise akıl alır gibi değil tabirini kullanmak durumunda kalıyoruz...

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

Ekran kartına gelen gücü dengeleyip doğru akım vermekle birlikle rgb düzenlemesi yada özelleştirmesini de sağlamaya çalışmışlar ama ne kadar gerekli ona bakmak lazım illa ki alanlar olacaktırNVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

Çek gelsin NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

Anca keser...

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam 🤌🏼🤝

• NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

arkadaşlar selam 2 tane 3070 ti sahibiyim bunları sli gibi bir sistemle birleştirme şansım varmı bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim

• tamani kullanıcısına yanıt

RTX 3090 Ti/3090 haricinde SLI imkanı bulunmuyor. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

Zaten kartlarda ilgili köprü bağlantı kısımlarının olmadığı da görülmektedir.

• tamani kullanıcısına yanıt

Merhaba. Zaten elinizdeki kartlar sli olmuyor ama musadeniz ile ben size sli mantıgını acıklamak isterim. Sli sistem en ust seviye kartlar ile yapılmalıdır. Sebebide su sekildedir; mesela elinizde 3070 var, bunu iki kart ile guclendirmek isterseniz alternatifiniz 3080 var. Firma, kullanıcılarını tek kart kullanmaya yonlendiriyor. Ama siz dersenizki ben 3090 kullanıyorum ama bana yetmiyor işte orada size sli destegi var. Yani hız alternatifi olarak ust seri varsa orada sli destegi yok. En tepedeki karta kadar cıktınız ama hala size yetmeyen bir guc varsa işte o zaman sli destegine kavusuyorsunuz.

• son yıllarda bir sisteme birden fazla ekran kartının takılmasının tek mantıklı senaryosu mining. 2010ların başında vs. olduğu gibi çift ekran kartı alayım oyunlarda daha performans alayım olayı bitti. tek bir tane güçlü ekran kartı alıp çözüyorsun olayı.

• hocam çok teşekkürler, sildim ben afterburnerı, stock şekilde kendi devam ediyor, adamlar kendince en iyi fan ayarı ve sıcaklığını yuapmıştıır herhalde NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

Ben de bunu anlamıyorum, şimdi DLSS olmasaydı, 3080 TI ile bu oyunu 45 fps ile mi oynayacaktık? Artık bunun bir tiyatro olduğunu düşünmeye başladım. Hayatımızda görmediğimiz gerçeklikte bir grafik var mı, bence yok, o zaman oyun geliştiriciler optimizasyon işini geçmiş, yahu boşverin zaten DLSS var, ne optimizasyonu mu oldu artık. Dış güç nvidia'nın oyunları bunlar :), nvidia lobisi işte, yakında dlss'in bahsi bile geçmemeli bence, zaten rtx ve her yeni nvidia kartın normali oldu bu. Öte yandan AMD fsr ve bunu tüm ekran kartlarına sunması, açık kod vs., aslında tam bir kahraman rolünde (imkanı olsa o da dibine kadar sömürür de şartlar bunu gerektiriyor.)

Bu arada bu RTX kartlarda undervolt yapmayanı döverler, yani aslına bakarsanız bunu kartın kendisi yapması gerekir diye düşünüyorum.

Mesela 3070 kartımı çoğu zaman 0.875 volt ve 1920 MHz hızında kullanıyorum, zaten 144 hz monitörüm var, bana en fazla 144 fps yetiyor, çoğu oyunda bu değeri alıyorum. Hatta RED DEAD tarzı fps ihtiyacım olmadığı fakat grafiği köklediğim çoğu oyunda ise 100 fps sınır falan getiryorum rivatuner'dan, boşuna niye fazla watt harcasın, ısınsın, haa red dead 120 fps olmuş, ha 100 fps. Öte yandan ben 80 fps altına düşünce eğer oyun çok optimize değilse rahatsız olmaya başlıyorum, yani %1 değerleri 60 fps civarında kalsın istiyorum.

Bu kafayla palit gaming pro oc rtx 3070 kartım ile mutlu mesut geçiniyoruz, serin ve rahat kafada. Ne kart sesi var ne sıcaklık. Tüm rtx kullanıcalarına bir kez daha undervolt tavsiye ederim.

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

Ben katılmıyorum bence her kart çift çift kullanılabilmeli mesela 3060 ın sli ' ı güzel olurdu güç tüketimi performans vs her açıdan. Hem benim gibi görseline de bakan kişileri de tatmin ederdi NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 

mesela

https://forum.donanimhaber.com/powercolor-hd7870-myst-crossfire-ile-tomb-raider-incelemesi--73562640

• Muten Baba kullanıcısına yanıt

O gunlere selam olsun ustad. O incelemenizi hatırlıyorum. O donemler monitor teknolojilerinin, ekran kartı fps lerinden cok onde oldugu zamanlardı. Simdi burada sli yapmak icin neler gerektigini falan yazmayacagım ama sıkıntılı zamanlardı diyebilirim. En son 1080ti ile sli yapmayı bırakmıs biri olarak, su andaki kartların gucu ile tamamen gereksiz oldugunu dusunuyorum. 4k 144hz monitorum var 3080 ile ite kaka bugune kadar geldim. Cok uygun fiyata sıfır 3090ti yakalamama ragmen inan elim gitmedi. Cunku 4xxx serisi kartlar geliyor ve su andaki 3xxx serisi kartlarda eski nesil olacak.

Su anda 2 adet 3060 fiyatına 3080 alabiliyorsunuz ve performans kaybınızda olmuyor. Ama gorsellik dediginiz zaman o tamamen kullanıcı secimi oldugu icin orada yorumum yok.

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

Hocam haklısınız da şimdi çift gpu nun hazzı gerçekten bir başka. Görseli de güzel oluyor. Ama her anlamda mantıksız. Güç tüketimi performans getirisi sıcaklık vs vs mantıklı tek bir tarafı dahi yok. Ama ben seviyorum :)

• 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.