Program yapımcısı yazılımı Microsoft mağazasına ekledi. Bu sayede mağazada DLSS Swapper olarak aratırsanız ücretsiz olarak indirip yüklersiniz diğer türlü burdanda yüklenir ama işletim sistemine ek sertifika yüklemek gerekiyor. Bunun yerine mağazadan indirmeniz daha iyi olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (187. sayfa)
-
-
ek sertifika olayını hallettim.
mic mağazasına da ekledi kendi. ayarlarını yaptım o ligdeki sadece
DLSS-Swapper.appinstaller
1.56 KB
13 Mar 2022
indirip kurdum.
önceden oyun klasorunun içine gelip yeni versionlar çıkınca elle atardım.
nvngx_dlss.dll dosyasını
Teşekkürler bilgi ve paylaşım için.
-
ya şimdi gidip 3'lü sli 3090 resmi atacam gösteriş gibi olacak
-
Nvidia yeni bir sürücü yayınladı fakat bu sürücünün diğerlerinden farkı ise uzun bir süre ilk kez oyun performansını artırmaya yönelik olması, her oyunda değil fakat özellikle Red Dead Redemption 2 de DLSS aktifken 10-12 fps lik bir artış sağlıyor ve R-Bar ile birlikte bu değer iyileşebiliyor. Bu oyun dışında ise Apex Legends, Overwatch, Destiny 2 ve Halo Infinite' te oluşan çökme ve stabilite sorunlarını düzelten bir sürücü, hotfix sürücülerini sürücü sayfalarında bulamıyorsunuz, indirme linki ;
nvidia.custhelp.comGeForce Hotfix Driver Version 516.79 | NVIDIAhttps://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5380The hotfix addresses the following issues:
[Apex Legends] Improves gameplay stability [3661210]
[Overwatch] Game may freeze on launching a match [3696921]
[Dungeons 3] Game will crash on startup [3691274]
[Red Dead Redemption 2] Performance improvement when using DLSS is lower compared to previous drivers [3700239]
[Destiny 2] Game may randomly freeze after launching game or during gameplay. [3685638]
[Halo Infinite] Increased stability during gameplay [3603261]
-
Arkadaşlar merhaba,
Nvidia GPU'larda oyunlarda kaç watt'ta çalışacağını ayarlayabiliyor muyuz? RTX3060'lı laptop kullanıyorum. Max TDP 95w. Nvidia Denetim Masasında güç ayarı "Normal" seçiliyken 70-80w'lerde çalışıyor. "Max Performans" seçince 95w'de çalışıyor, fps artıyor ve daha stabil oluyor ama haliyle ısı da artıyor. Bilmiyorum 86-89 yüksek sayılır mı laptop için? Normal seçiliyken de oyununa göre bu değerleri görüyor ama sürekli bu ısıda çalışması sorun oluşturur mu?
Ayarlayabiliyorsak 85w'ye ayarlamak istiyorum açıkcası.
-
Hocam mağazadan indirdim ama kurulu oyunları otomatik görmüyor. Acaba sadece Steam vs mi görüyor? Cyberpunk gog sürümü var mesela ama çıkmadı listede.
-
afterburner kullanabilirsiniz
power limit yüzdesi var. yüzdeye göre kartı limitliyor. örneğin kartın tdp'si 95w ise ve siz %80'e ayarlarsanız kart max. 76w çeker (95*0.2)
hazır bu programdan bahsetmişken aslında undervolt yöntemi öğrenip biraz da undervolt yaparak fazla performanstan feragat etmeden gücü kısıtlayabilirsiniz. örneğin frekansa +75 verip gücü %75'e limitlemeyi deneyebilirsiniz. ya da grafik üzerinden de yapabilirsiniz, bunun için de CTRL+F'ye basmalısınız. bununla ilgili rtx laptop undervolt yazarsanız bolca video, rehber ve kaynak bulabilirsiniz, bu şekilde yaparsanız keza hem güç tüketimini düşürür, hem de performanstan fazla feragat etmemiş olursunuz
-
Arkadaşlar selamlar Rtx 3080 ni (ventus 3x oc) aldım ama sorun var mı yok mu anlamadım 6 aylık cıhaz. Sorum şu şimdi oyunda gpu %100 kullanınca ısı 78-80 derecelere kadar çıkıyor bu normal mı ? Sankı bana fazla geldı oncekı kartım 3070ti rog strıx aynı oyunda 72-74 en fazla oluyordu. Şuankı kartım bıraz ısısı fazla gıbı geldı undervolt yapmak ıstedım ama değer olayını bır türlü anlayamadım. Oyundan çıkınca aslında gelende soğuyor ekran kartı 35-40 derecelere kadar düşüyor 2-3 dk ıcınde. Bu ayarlar full ayar ve 2k çözünürlükte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim hocam. Undervolta da bakacağım. Bu power limiti dediğiniz gibi ayarladığımda nvidia güç ayarı da maksimum performans seçili olmalı değil mi? Birde bu işlemin bir zararı var mıdır? Açıkcası power limitin, mevcut max tdp üst limitini artırmak için olduğunu okumuştum. Overclock için vs.
Bu arada Power Limit'in olduğu yer aktif değil hocam. Açmak için bişey mi yapmam gerekli?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 16 Temmuz 2022; 17:43:41 > -
ayarlara bir göz atın, unlock voltage control gibi bir şık olacak, onunla belki ayarlayabilir hâle gelir
-
Voltaj kontrolünü aç seçeneği var onu açtım ama yine kapalı. Sanırım laptop olduğu için biostan desteği olmadığından kilitli.
-
bu kötü olmuş, üzgünüm yardımcı olamadığım için
başka programlarla ileride çakışmaması için voltaj kontrolünü tekrar kapatmanızı öneririm bu arada
-
Ne demek hocam, teşekkür ederim ilginize.
ventussa normaldir.
185 ci sayfadaki mesajıma bakınız. orada videolar paylaştım.
şu ayarları uygulayabılırsınız. ben gpuya -150 verdim. 0950 mv
fan devrinide ss deki, gibi yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 17 Temmuz 2022; 23:28:43 > -
-
Hocam 3060 dan 3060ti ye 3070 den 3070 ti ye ve en sonunda 3080 e geçişini gördük tebrikler öncelikle
Isı konusunda normal kartın ısınması çünkü ventus serisi en zayıf sogutması olan seridir keşke keşke msi suprim x modeli tercih etseydiniz.
-
Hayırlısı olsun hocam güzel tercih
-
Beyler bir sorum olucak bende Evga rtx 3070 ftw3 ultra kart var. Bu kart youtube inceleme videolarında oyunlarda çok rahat 1990-2000 mhzleri görüyor. Ben ürünü sıfır kapalı kutu aldım 4-5 ay oldu aldığımdan beri 1905-1920 mhz'den öteye gitmiyor oyunlarda. Kartın üzerindeki overclock moduna alsamda 1920-1930 mhz geçmiyor . Isıdan dolayı frekans düşme ihtimali olamaz çünkü oyunlarda en fazla kart 61-62 derecede çalışıyor. Anakartım msi pro z690 pci-express 4.0 desteği mevcut. Eksik olan bir nokta yok fakat incelemelerdeki boost frekansları hiçbir zaman göremiyorum sebebini bilen varmıdır ?
Not: Aynı kartı kullanıyor mesela oyunlarda 2010 mhzde çalışıyor. Bu arkadaşa mesaj attım overlclock mu yaptınız diye. hayır ekran kartı overclock tuşuna bile geçirmedim kartı stock halde dedi. Acaba anakartımın bios ayarında birşeymi kapalıdır ?
TükkanyoutubeBu gün elimde piyasanın en iyi sıvı soğutmalarından bir tanesi olan Arctic Liquid Freezer II 280mm var.Tabiri caizse 360mm sıvı soğutmalara kafa atıyor bu soğutucu! Artı ve eksilerinden bahsedip Kutu açılışını yapıp, 5600x ile canlı oyun testi ve sıcaklıkları sizlerle paylaştım. Çok başarılı ve sessiz bir sıvı soğutma . Kesinlikle tavsiyemdir. Sıvı soğutmaya görüşlerinizi bekliyorum . Keyifli seyirler! Zaman çizelgesi 00:00 Giriş 00:33 Eksileri 01:36 Artıları 03:47 Kutu Açılışı- Kutu İçeriği 04:20 Karşılaştırma 04:40 Artislik Video 05:37 Valorant 08:05 PUBG 10:14 RDR 2 12:38 Horizon Zero Dawn 14:51 Kapanış Sistemin tüm özellikleri: İşlemci; Ryzen 5 5600x Ekran kartı; Evga Rtx 3070 FTW 3 Ultra Anakart; Gigabyte B550 Aorus Elite Sıvı Soğutucu; Arctic Liquid Freezer II 280 mm Ram; Crucial Ballistix RGB 4X8 3600 mhz Cl 16 ( 3733 MHZ CL 16) SSD; Samsung 980 Pro 1 TB m2 ssd Corsair MP600 Force 1 TB m2 ssd Kasa; Lian Li Lancool 215 mesh Psu; XPG Core Reactor 850 Gold Egzoz Fan; Silverstone Air Blazer Rgb Kablolar; Lian Li Strimer Plus 24 pin Lian Li Strimer Plus 16 pin Ekipmanlar : Monitör: Gigabyte m27q 1440p 170 HZ Mouse; Asus Rog pugio II Klavye; Asus Rog Falchion Kulaklık; Logitech G435 Kulaklık Standı; Msi HS01 Combo Mouse Pad; Gamepower GP700 Koltuk; Rampage KL-R99 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Videoda kullanılan müzikler ; Track: Egzod, Maestro Chives & Alaina Cross - No Rival [NCS Release] Music provided by NoCopyrightSounds. Watch: https://youtu.be/KbC5_JEhqL8 Free Download / Stream: https://ncs.io/NoRival Kerim Erduran - Kıvırma, Oyna (Ankara İşi) (Audio) https://www.youtube.com/watch?v=bCUQI... #esports #cpucooler #arctic ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Selamlar! Ben Batuhan KILIÇ Ankaralıların deyimiyle ESSAHLI , DOBRA DOBRA inceleme kanalıma hoş geldiniz . Videolarımda herkesten farklı olarak elime geçen ürünlerin son kullanıcının ilgi konusu olan noktalara değineceğim . Ben de sizler gibi bir son kullanıcıyım. Bunun için ürün iyiyse iyidir , kötüyse kötüdür tamamen eleştirisel yaklaşacağımdan emin olabilirsiniz. Bunu yaparken de elimizden geldiğince keyifli sohbetimizle sizleri kendime bağımlı hale getirmek istiyorum. Umarım beğenirsiniz , keyifli seyirler. Tüm soru , öneri ve görüşleriniz için; Mail: 06tukkan@gmail.com Instagram: https://www.instagram.com/06tukkan/ Twitter: https://twitter.com/06tukkan Discord Linki ; https://discord.gg/2EhdQsswZyhttps://www.youtube.com/watch?v=jQMmhMUvrkk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur4591 -- 19 Temmuz 2022; 13:4:55 >
-
valla 2k için performansı yetiyor bana :) bütçemi çok arttırıp kendi yaşantımdan fedakarlık yapıp 3080 + i7 sistem toplayacaktım ama kendi kullanımım için gereksiz geldi böyle bir tercih yaptım işlemci i5 12400f bu arada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X