Hocam hesapta hata var. 1200usd olan gamerock 59 dan satıldı burada. Bugünde 59 a vardı Abd karı vergi vs içinde olan bir kart burada max 52k olmalı Zira geçen ay 4080 super Almanya fiyatı 1k euro olan aynı Kartlar bizde 42.500 liradan satıldı. Demek ki 1k euro luk kartı 42.500 e satınca da kar ediliyor. Şuan Tr de özellikle Msi markasında fahiş kar var. Ab fiyatı 1300 euro olan suprim bizde 71k ya satıldı Oysaki 1700 euro olan Astral 74k ya satıldı Bu fiyatları protesto etmemiz lazım. Ellerinde kart biriksin görürüm ben 1200 euro luk karta 70k fiyat çekmeyi 1 aya tüm dünya 5080 a doyacak mecbur inecekler 5090 içinse Nisan'ı beklemek gerekir. Çin Şubat 15 ten sonra üretime dönüyor çünkü < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (385. sayfa)
-
-
hocam 1600w alıp almama konusunda da kararsızım ama 1600'de karar kılarsam bütçeyi zorlayıp 25-26'ya kadar çekebilirim. kafamdaki soru işareti güç tüketiminin bir sonraki nesilde tahmini ne olacağı konusu aslında. yani 1200-1300w şu anda rtx 5090'lı bir sisteme yeterli ama 2-4 yıl sonra upgrade yapmak istendiğinde bir daha güç kaynağı masrafı çıkmaması adına şimdi daha fazla harcama yapmak mantıklı mı değil mi onu bilemedim.
-
Üst seviye bazı anakartlarda ekstra 8-pin Pci-e güç girişi bulunuyor. Belki de 600w güç bariyerini aşmak ve ekran kartlarını overclock edebilmek için tasarlamışlardır.
videocardz.comMSI 800-series motherboards feature extra 8-pin PCIe power connector for next-gen AI GPUs - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/msi-800-series-motherboards-feature-extra-8-pin-pcie-power-connector-for-next-gen-ai-gpusvideocardz.comMSI X870(E) motherboards with new 8-Pin PCIe power connector gain extra 252W for GPUs - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/msi-x870e-motherboards-with-new-8-pin-pcie-power-connector-gain-extra-252w-for-gpus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzAdebisi9 -- 8 Şubat 2025; 0:10:43 >
-
Hocam Lian Li edge almayın. Hub sıkıntılı. Kendi ürünlerinde düzgün çalışıyor sadece. Ayrıca 20k fiyatı vardı. O fiyata 1600 watt coolermaster veya Be Quiet 1600 watt alınabilir
AB fiyatı 230 euro olan Psu ya 20k istemek te en yalın hali ile ticari ahlaksızlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen, çok fazla sistem toplayıp değiştirdiğim için ben biraz sanırım o en güzel görünen, en rgb li sistem olsun mottosundan biraz bıktım. Kart stok sorunu olmasa ben zotac-gainward tarafının 90-95k lara, tuf-trio tarafınında 105-110 olması gerektiğini düşünüyorum. Bunu neye dayanarak söylüyorum, ilk gün msi ve asus tarafında giriş 5080 ler 45k dan satılabildi.
-
Hocam dolar bazında fiyatlar oralarda olacak zatende bu durum Mart sonu Nisan başını belkide Mayıs ayını bulabilir.Suprim tuf'dan bile daha düşük msrpye sahip.125k bandında rahat rahat satılması lazım normalde.Ama şuan 3-5 tane gelse x trioya 150 istenen yerde en az 170 isterler :)
Dediğim gibi 120-125 civarı suprim olursa alırım yoksa 70 civarına astral veya suprim 5080 alır 6080 veya 6090a geçiş yaparım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim hocam inşallah bir an önce gelir sizin de
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
28 Şubat için ön sipariş ile alanlardan biride benim (ASUS TUF 5090 OC) 131.000 lira. Dün tekrar aradılar beni ve tarih konusunda teyit ettiler. 28 Şubatta Kartlar Türkiye'ye giriş yapacakmış. Direkt mağaza yetkilisinin söylediğine göre, 28 Şubat'ta (Cuma) genel merkeze geleceğini söylediler. Araya hafta sonu girdiği için, kartın mağazamıza ulaşması Pazartesiyi (3 Mart) bulur dedi. Sen kendini 4-5 Mart teslim alcakmış gibi hazırla dedi.
-
Yazarlar arasında myus veya youshop kargo firması kullanan var mı ?
Türkiyedeki fahiş fiyatlardansa Amerika veya UK deki kartı satın alıp , araca kargo firması myus yada youshop gibi firmadan adres alıp bana yollamalarını sağlayabilirim.
Gümrük ve KDV macerasını bilen deneyimli arkadaslar var mı ?
-
2350 dolara kart bulsak kargo gümrük dahil buraya göre epey ucuz olur
-
şimdi adamlara whatsapp dan yazdım bakalım
-
bi yol bulursak bende varım :D
-
MyUs kayıt oldum bakalım
-
Bugün bahsettim, incehesaptan aldım ve bu eşerfsizlerde günlük fiyat değişiyor. Ben 2 ay önce 12k gibi bir fiyata aldım, 2 gün öncesinde ve sonrasında fiyat 22k idi.
Hubda sıkıntı yok, daha bugün Hyte Y70 ekranını bağladım, gayet güzel çalışıyor.
Dediğin gibi o fiyata satın alınmayabilir. Lian Lİ'yi reddit subında takip ediyorum, çok stabil bir marka değil, hele LCD fanları acaip sıkıntılı ama LCD fan almanında hiç bir manası yok. Ben Hydroshift AIO, fanlarını ve Edge PSU kullanıyorum, şu an için 2 aydır hayattalar.
Dediğim gibi Edge hubında hiç sıkıntı yazanı görmedim daha ama, ilk sizden duydum.
-
Nasıl geçirecekler abi gümrükten? Bunlar sadece aracı kargo firmaları, yine girerken normal kargo kullanıyorlar ve gümüğe takılmaması imkansız.
-
gümrük %20 veririz sadece diye tahmin ediyorum
yani 2400 dolara alsam maks 50 dolar kargo + %20 gümrük harika fiyat
-
Dostum büyük bir yanlışın var. Çok iyi araştır. Gümrük olayı bambaşka..Zaten geçebilmesi için max 27 Euro olması lazım yoksa acaip ödemeler ve süreçler seni bekliyor olur.
-
hocam bireysel olarak bu ürünlerle gümrüğe takıldığınızda süreç düşündüğünüz gibi öderim ile işlemiyor. gümrükleme için müşavir tutmanız gerekiyor, o kargo gümrükte kaldığı her gün bekletme ücreti vesaire yansıyor.
eğer ciddi düşünüyorsanız bence detaylı araştırın
-
Amazon gümrük vergisi ekliyor veya aliexpresss ne farkı var ki?
-
amazon un kendi anlaşmalı olduğu aracılar var. ünsped gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X