Bahsettiğin yerlerden 27 Euro üzeri alış veriş yapamıyorsun zaten artık. Yani senin mantıkla herkes dediğini yapar zaten :). Biraz araştırın zaten görürsünüz. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (386. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Android.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
belki bunlarında vardır zaten adamlarla konuşup emin olmadan almam
whatsapp dan yazdım bakalım :)
-
hayır yapabiliyorum
direkt olarak ekliyor gümrük vergisi
kargo + vergi %25 civarı
-
Dostum şunu bi googlelasana, Türkiye gümrük sınırı filan yazıp. Alırsın gibi gözükürsün, gümrükten döner ya da kalır paran da yanar. Bir şey biliyoruz da söylüyoruz burada. Lütfen..
-
Kendiniz gidip almıyorsanız. Çok pahalıya gelir. Gümrük müşaviri + vergi +amerikadan geldiği için ek gümrük vergisi ödersiniz x2 olur fiyatı. Kendiniz yada bir tanıdığınız bavulla getirmesi lazım
-
hocam oyle olmuyor. kart 1$ kargo 30$ olsa bile ithalat prosedurune giriyor.
Yakin zamanda 125$ lik bir hediye geldi bana. gumruk musavirligi icin 2k notere para verdim. Diger kalan vergi ve giderleri gonderici odedi ama sadece gumruk masrafi 11k tutmus. Bunun ustune musavirlige verilen para da var.
125$ in sadece gumruk masrafi bunlar:
-
Hangi site hocam arayıp teyit falan alıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amazon yanıltıyor o zaman ?
-
gümrükten mal çekmek çok zor ve uzun bir süreç. 2022'de başıma gelenler şöyle;
- TAREKS diye bir sistem var, onun için dilekçe verip birilerini yetkilendirmeniz lazım. (TAREKS için de bir ücret yatırılıyor)
- İmza beyannemesi verip notere onaylatmanız lazım
- Yine noter onaylı taahhütname vermeniz lazım
- Vergi mükellefiyeti yoktur belgesi almanız lazım
- Esnaf ve sanatkarlar odasından ticari kaydınızın olmadığını kanıtlayan belge lazım (kişiler için)
- Yetkilendirdiğiniz kişiye veya kuruma 25-50 euro arası para vermeniz lazım
- Üstüne gümrükte malın kaldığı gün kadar da depo ücreti ödemeniz lazım.
2022 mayıs ayında yaşadığım ve yapmak zorunda kaldığım şeyler bunlar. Şu an durum daha sıkı oldu diye düşünüyorum. Üstüne de 1 aya yakın ürünü bekledim. O zamanlarda 2000 Tl'ye yakın para harcadım, ürünü gümrükten çekebilmek için. O yüzden iyi araştırmanızda fayda olabilir. Amazon vb. yerler gibi direkt uğraştırmadan getiriyorlarsa ne ala ama getirmiyorlarsa her şey olabilir bilginiz olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kethanis -- 8 Şubat 2025; 0:55:56 >
-
yok hocam zaten amazondan da o ürünü alsanız gelmez size.
Ben size daha güzel bir yol sunayım, yunanistanda plaisio yu takip edin. oranın teknoloji mağazası. şu an pre-order alıyorlar dün mail de attım kendilerine stoklarında kart yok. şu stok sorunu avrupada biraz düzelsin, tanıdıgınız yeşil pasaportu olan bir tanıdıgınıza 3000 liraya git gel ucak bileti alın, atina havalimanının hemen dibinde mağazaları var. alıp gelsin size
3100 euro su an fiyatı tuf un, 115bin yapıyor. %11 de tax free alırsınız, 102 bin + 3.500 liraya bu işi çözersiniz
Astral isterseniz de, 111 bin + 3500 liraya alınır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alister Vale -- 8 Şubat 2025; 0:58:11 > -
Özür dilerim hocam söylemeyi unutmuşum, Vatan Bilgisayar, ben mağaza yetkilisini şahsen tanıyorum o nedenle aradı :) Sistemde gözüküyor dedi. Normal müşteriyi arayacaklarını sanmıyorum.
-
Amerikada en ucuz satan yer neresi? Kanada'da amcam var gelirken getirebilir, ABD'den kanadaya alalım orada import tax varmış ama çok değildir sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 8 Şubat 2025; 1:1:36 > -
60 dolarlık ürün için sadece 120 dolar gümrük parası çıkıyor bu tarz sitelerden gerisini siz hesaplayın. Sadece ürünün fiyatı ve gümrükten geçmesi için gereken tutar 180 dolar. Kargo ücreti orada yazan fiyatlardan farklı çıkıyor.Ekstradan masraflar da çıkabiliyor. Malum parti sağ olsun yurt dışı alış verişini tamamiyle bitirip burdaki kan emicilere mahkum ettiler bizi. Yurt dışına gidip alıp gelmek dışında tanıdık vs getirirse biraz avantajı oluyor.Onun dışında bu tarz firmalardan almanın pek anlamı yok gibi.
-
mantıklı çözüm.
burada tek sorun, kartta bir sorun yaşanırsa, tekrar oraya geri götürmek gerekecek.
-
150 ye buradan almak yerine oradan o fiyata almak, olurda bir sorun olursa oraya götürmek bile karlı olabilir uzak değil sonuçta
-
50 serisi kartlarla ve kartlarin performansi ile ilgilenenler icin gelsin…
Yalniz altyazi acin abinin ingilizcesi uganda aksani pek anlasilmayabilir :)
TheOverclockeryoutube
Here's a quick rundown of the experience I had with the ASUS Prime GeForce RTX 5080 when it was overclocked. It's pretty competent for this and perhaps due to the 400W power limit or the way the RTX 50 series handles overclocks. Regardless, it's super easy and does add performance to the RTX 5080, which has had a mixed reception online, but oddly enough seems to be selling exceptionally well. Either way, here's my distilled experience with the card and its performance when overclocked. Test System ================= AMD Ryzen 9 9950X (Was supposed to be Ryzen 9 9900X btw) ROG Ryujin III ARGB 360 Extreme AIO ROG STRIX B850-F Gaming WIFI (1003) Corsair Vengeance RGB DDR5 48GB Kit (@ 6400 C28) XPG Fusion 1600W ATX 3.0 PSU Windows 11 Pro 24H2 GeForce Driver 572.16 #rtx5080 #asusprime forum discussion - https://carbonite.co.za/index.php?threads/overclocking-the-asus-prime-geforce-rtx-5080-these-oc-better-than-the-4000-series.560569/https://www.youtube.com/watch?v=5DMUlzurmh8&feature=youtu.beSentetik test de yapmis reel de test yapmis,
Asus prime dan sevgilerle…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amazon'luk bir durum yok.
mevzuattaki değişiklik nedeniyle 699 usd'lık bir malın 150 usd ithatlat masrafıyla size ulaşması "artık" imkansız. hangi amazon bu, linkini atar msnz?
sipariş etseniz de iptal edeceklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 8 Şubat 2025; 1:10:24 > -
-
Hatta order denedim sizin için Amazon demekki hallediyor
-
bu amazon'un hatası hocam...
sipariş verseniz bile ürün size ulaşmayacak. muhtemelen göndermeyecekler, siparişi iptal edecekler ama en iyi ihtimalle gümrüğe gelip, geri dönecek ve tabii paranız iade olacak.
yani amazon hallediyor değil, amazon bu paraya istese de "halledemez."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 8 Şubat 2025; 1:19:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X