Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (465. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 22 Misafir (5 Mobil) - 24 Masaüstü7 Mobil
5 sn
9.342
Cevap
257
Favori
375.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bunlar asus ürünüleri satıyor ve Asus her kampanyaya bunları dahil ediyor, deneyimim yok buradan ama dolandırıcıda değillerdir eğer Asus kendisi yetkili satıcı olarak gösteriyorsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donda kullanıcısına yanıt
    Yok değiller zaten, siparişimi hemen iade ettiler. Gigabyte daha çok güven veriyor Palit’e kıyasla, soğutucu fanı Gaming OC ile aynıymış aldığım modelin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aniki_skywalker kullanıcısına yanıt

Güle güle kullanın hocam, testlerini bekliyoruz ulaşınca.

Sağolun hocam, ısı ve performans testleri yaparım tabi ki

• rambocuk kullanıcısına yanıt

hayır desteklemez. soket yapıları ve giriş yapıları farklı. atx 3.1 ile gelen standart zaten 3.0 dan farklı.

aşağıda kendi çektiğim foto var. sol da kartımın kutusundan çıkan ATX 3.1 ile gelen 12V2x6 soketli kablo var. Sağ da ise benim eski MPG A1000G ATX 3.0 ile gelen 12VHPWR kablosu var. fark açık olarak görünüyor.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

sıkıntı ise tam olarak şu

JayZ videosunda ATX 3.0 ile gelen12VHPWR kablosunda ki sıkıntıyı vurguluyor. Kablo düzenleme sırasında ya da montaj sırasında kablonun tellerinden birini bile gerseniz soket başlığında ki pin ile beraber gerildiğinden geriye kaçabiliyor.

Bunu kendisi video da uygulamalı olarak göstermiş.

ATX 3.1 ile gelen yeni standart da 12V2x6 kablo da bu durum yok. Kablolardan herhangi birini de gerseniz pinler sabit ve yerinden oynamıyor. Bu da karta hatalı takma olayınızı ortadan kaldırıyor ya da en aza indiriyor.

• BayV B kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık,zahmet oldu 🙏🫡

• mageji kullanıcısına yanıt

Hocam verdiğiniz bilgiler doğru ama eksik ATX 3.0 ile 3.1 arasında görünen fiziki farkın sebebi teknik kapasite farkı değil.Nvidia kablo erimesinin ana sebebinin kabloların tam oturtulmadığından kaynaklandığını düşündüğü için ATX 3.1 ile algılama pinlerinin boyunu kısalttı(attığınız resimde dıştan farkı görününür kablo içinde de ona benzer kısaltma var) sebebi ise zaten kablonun tam oturtulmadığı durumlarda sistemin güç vermeyerek olası yanmaların önüne geçmesi.Onun dışında bu 2 kablo arasında hiçbir fark yok.Hatta ATX 3.1 ile doğrudan daha güvenli şekilde 4090 kullanılabilir.Kabloyu düzgün taktığımız ve kaliteli kablonun kullanıldığı senaryoda risk açısından bir fark yok.

Hatta konuyu şöyle özetleyim dandik bir 3.1 kablo yerine kaliteli 3.0 kablo kullanılması erime riskini dahada azaltır.

Ancak birçoğumuzun atladığı en önemli konu bunun dışındada pinlerin sağ tarafına denk gelen 2 pine aşırı amper yüklenmesine izin veren soket sorunu.Bu 3.0 ve 3.1 de aynen devam ediyor.Pinlerin amper töleransının çok çok üstüne çıkabiliyor direnç oluşmas durumlarında.Yüksek watt yüksek amper algoritmasına göre kabaca yanma riski risk sıralaması 5090/4090/5080 çok az da olsa 5070ti şeklinde devam etmektedir.

En güvenli çözüm çok fazla sök tak yapılmamış bir PSU ile 3.0-3.1 çok farketmez ilk kurulumu PSU kablosuyla sıkıca oturtarak yapılıp 5090 özelinde de undervolt yaparak kullanılması gerisi şansa kalıyor.

4090da soketin tolerans seviyesi 1.3 iken 5090 da bu oran 1.1'e kadar düşüyor.5080 içinde 1.5 civarı diyebiliriz.

İddaa mantığıyla riskli kurulumda kablo erir oranları;

5090 için 1.10

4090 için 1.30

5080 için 1.55

5070ti için 1.80 NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

1.10'luk maçı canlı izlemek isterseniz rog astral direk maç sonu görmek isterseniz de diğer modelleri alabiliriz.NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperMetin -- 15 Şubat 2025; 14:33:43 >

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Sus ses etme NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

Ben asus anakart ve modem almıştım ama bana yakınlar dükkandan almıştım (kadıköyde bir hanın içindeydi) bir sorun yaşamamıştım ama yaşayan illaki olmuştur.

hayırlı olsun.

Bende gainward phantom modelini 56k aldım.

forum baya uçmuş gitmiş.

5080'lere 100k veren insanlar var. valla helal olsun o arkadaşlara.

anlamadığım bir husus ise, 4000 serisi çıktığında tüm dünya genelinde en ucuz hangisiyse onu alın deniliyordu.

5000 serisinde ne değişti çok merak içindeyim.

ayrıca tuf, rog, suprim alan arkadaşlar 5 dakikalık furmark 2.5 tesleri atsınlar da ortalık şenlensin biraz.=)

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt

gainward phantom kullanıyorum soğutması oldukca iyi.

fan sesi yok gibi.

nedense forumda kimse furmark testleri paylaşmıyor.

• akibeel kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun

paylaşalım.

Hayırlı olsun hocam sizede.5080 özelinde marka model çok farketmiyor bende de 5080 tuf var oda furmark 5 dakikada 64-65 derece oluyor.5080 zaten ısınan bir model değil onun için fark vermeye gerek yok.Burada konuşulanlar genelde 5090 özelindeki sıkıntılar sebebiyle riske girmemek için.Bende 5090 siparişimi astralin ekstra pin göstergesi sebebiyle asustan yana seçtim.

5080 özelinde 55-57ye almayıp 70-75 vermenin mantığı yok.5090 özelinde zaten en ucuzu 120-125den başlıyor 135-140 verip işi biraz daha garantiye almak istiyoruz o kadar.

• mageji kullanıcısına yanıt

size de hayırlı olsun.

kartın tam modeli nedir.

kart 68 derece fanlar %69 rpm.=)

sanırım oc dayamışsınız.

stok ne alemde.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 15 Şubat 2025; 16:11:51 >

hocam bu stok hali OC yok. kendi stok değeri.

ASUS GeForce RTX 5080 TUF GAMING OC

teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 15 Şubat 2025; 16:14:24 >
  • Ekran kartının gpu frekans değerleri neden düşük ben anlamadım ilk test ettiğimde sorun yoktu yeni güncelleme yaptım tuhaf şekilde 1900 mhz değerlerde ve 250watt civarı çekiyor sabit gpu kullanımı 99 olmasına rağmen başka yaşayan var mı bu durumu ? Kart Gigabyte 5080 gaming oc bu arada.

Kimden bahsediliyor? Vizyon Bilgisayar ise kendisi daha çok refubrished ürün olaylarıyla bilinir. Bu olayı ben bu firmada 3 kez yaşadım. Özellikle TR de bulunmayan modelleri (sadece bu firmada buluyorsunuz) uzak kaçın. İade alıyorlar sorun etmiyorlar ama bilmeyen birisi buradan 2 kuruş için yenilenmiş ürün alabilir. Kabul etmiyorlar yenilenmiş olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 15 Şubat 2025; 16:24:7 >
  • 5080 lerde yanma olaylarına karıştı. Asıl sorun kablo filan değil. Soket kaynaklı durum ve o kadar kablo içinde yalnızca 2 tane kablonun amper değerleri uçup gidiyor. Nasıl bir mühendislik faciasıdır bu. Milletin evi yanınca ne yapacak bu nvidia. Kullanıcılara çamur atma derdinde. Der8auer 2 kez 5000 serisindeki problemle alakalı video yaptı. Olay güç kaynağı filan değil. Kabloyu bükmüş etmiş bahane bunlar. Bütün olay o iki pindeki kabloya aşırı yüklenmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 15 Şubat 2025; 16:28:39 >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160721809

4090 ve 5090'lardaki yanmaların sebebi buysa büyük skandal, 3 kuruş için yaptıklarına bakın:

Şönt dirençler kaldırılıyor, güvenlik tehlikeye giriyor

Ekran kartlarındaki şönt dirençler, güç kablosundan gelen akımı izleyerek aşırı yüklenmeyi önlemek için kullanılıyor. Önceki nesil Nvidia kartlarında, güç bağlantıları arasında yükü dengeli şekilde dağıtmak için birden fazla şönt direnci bulunuyordu.

Ancak RTX 40 ve 50 serilerinde, Nvidia bu güvenlik mekanizmasını iki şönt dirence kadar düşürdü ve her ikisini de aynı giriş noktasında birleştirdi. Bu durum, GPU’nun bağlantı noktalarındaki akım akışını doğru bir şekilde ölçememesine neden oluyor.

Daha da önemlisi, bağlantı kablosundaki altı telden beşi kopsa bile kart bunu fark edemiyor.

https://www.donanimhaber.com/nvidia-nin-12vhpwr-kablolari-neden-erimeye-devam-ediyor--187759

• 
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.