|
NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti detayları belli oldu
-
-
Anlaşılan bir önceki yeni serideki yükseltme farkı olmayacak.
RTX 4070 Tİ çook durumda RTX 3090 dan iyidi , ama RTX 5070 Ti RTX 4090 na yaklaşamayacak bile anlaşılan . -
2025 de sanirsam FHD icin onerilen 12gbvram olacak.2K icin 16gbvram , 4K icinse 20gbvram kacinilmaz olacak.Soylendigi gibi 5080 16gbvram olarak cikacaksa 5080ti cikarsa eger muhtemelen 20gbvram olacak. -
yerel yapay zeka kullanımı için gereken yüksek vram ihtiyacına yönelik henüz bir çözüm önerilmedi sanırım. oyun için olan ekran kartlarının vram ihtiyacı belli olsa da yz kullanımında yetersiz vram için sistem ram'ini mi devreye sokacaklar ne yapacaklar daha üzerine çalışıldığını duymadım. -
Cache bellek miktarı 100MB gibi birşey olduysa, frekans da 3300MHz gibi seviyelere çıkabilirse ve grafik mimarisi de bi %10 daha iyileşmişse, bellek hızı da %10 overclock yapılırsa, rtx 4090 ı yakalar. -
Sistem düzecektim 5070 ti 16 gb süper olur bekleyelim çıkınca düzeriz -
300 350w ne ya oha. Ekran kartının yanına psu alacaz bir de.. -
rtx4080 veya 4080 super ayarında bile olsa yeterli olmaz mı?
-
Zaten bu kartın vuracağı direk yer 4080vs 4080S olacak. Kendi düşünceme göre 4080 den %10 15 arasında güçlü olcak.
60 bin tl den giriş yapar gibi geldi belkide 70 -
8 yıl önceki amiral gemisi GTX 1080 180 W TDP ile geliyordu. Bunlar eşşegin kulağına karpuz kabuğunu değil karpuzun tamamını kaçırmış. -
amd bir süpriz yaparsa o fiyattan satma ihtimali biraz zor olur, şuan için bile 4070ti 4k olmasa bile 2k oyunculukta çok rahat yetiyor; amd olarak karşılığı rx7900xt olsada RT işe girdiği zaman 4070ti fark atıyor... amd bu farkı yeni nesilde kapatabilirse eğer nvidia istediği gibi at koşturamaz bu yıl olmasa bile gelecek yıl piyasada artık intelin de esamesi okunacak, intel orta segmentte rtx 4060 a göre bazı oyunlarda hem düşük güç tüketip hemde fark atıyor; intel amiral gemisi bu yıl ve gelecek yıl üretmez, üretse bile amiral gemisi değil orta üst segment için ancak üretim yapabilir çünkü göstere göstere amd ye ben geliyorum orta segmente diyor... yani kısaca amd yi zorlayan intel olacak nvidia her zaman başı çektiğinden rekabete amd ucundan giriyordu, artık işler değişti amd artık mecbur kalacak nvidia ya üst segmentte rakip olmak için çabalayacak hatta bir kaç yıl sonra amd nvidia dan liderliği alabilir nedeni de artık teknolojide ileri bir atılım yok denecek kadar az kaldı(yapay zeka hariç) bu yüzden ileri bir tarihte ya denk olacaklar yada amd liderlik koltuğunu nvidia nın elinden alacak...
-
Dolar uçmaz ise 4070 Ti S civarında olur gibi fiyatı. Tabi Nvidia bu abi maliyetler arttı der yine uçurur fiyatı :) -
Hayret, ben 8-12 gb civarı ram bekliyordum. :) 16 fena değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X