Şimdi Ara

Nvidia GeForce RTX 5070 Ti ve RTX 5070 tanıtıldı: RTX 4090 seviyesinde performans (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Moderatör olarak buna sizin de inandığınızı düşünmüyorum ancak daha çok insan tıklasın diye daha çok ilgi çekmek için böyle bir başlık atmışsınız. Frame gen ile ekstra 1 kare uretiliyorken artık 3 üretilecek. Tamamen yapay bir artıştan bahsedebiliriz.

• Eski nesile göre yüzde 20-25 artış olacak. Firmalar rakamlarla oynamayı sever. 2 katı performansmış!! muhahahhahaha

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    dokum maliyetlerin hakkinda zerre bilginiz olmadığını görmekteyim bu konuşma benim icin fazla uzun olucak artik birini birseyler anlatacak enerjim yok 250 dolara kart hayali ile beklemeye devam edin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noobszle kullanıcısına yanıt
    Devam et devam et bos yapma hadi

benim sektörüme girip bana bos yapmaktan bahsetmek mi bu firmaları babasının mutluluğu için gpu yaptığını sanan avel

GPU sektöründe kart üretim maliyetleri ve satış fiyatları arasında ciddi bir fark olabilir. Ancak bu konuda kesin bilgiler genellikle şirketlerin ticari sırları arasında yer alır. Yine de genel üretim süreçlerini ve tahminleri göz önünde bulundurarak bazı hesaplamalar yapabiliriz:

Üretim Maliyeti

1. Hammadde ve Bileşenler:

Çip (GPU): TSMC gibi bir dökümhaneden alınır ve 5nm ya da 7nm gibi ileri teknolojiler kullanılır. Çip üretim maliyeti genellikle 50-100$ arası olabilir.

PCB (Devre Kartı): 20-40$.

VRAM: 8-16 GB GDDR6 veya GDDR6X bellek, toplamda 50-100$ civarında.

Soğutma Sistemi: 10-30$.

Diğer bileşenler (kapasitörler, dirençler, vb.): 10-20$.

Toplam bileşen maliyeti 140-250$ arasında değişebilir.

2. Ar-Ge ve Yazılım:

Nvidia, kart başına düşen Ar-Ge maliyetini genellikle yüksek satış fiyatına yansıtır. Örneğin, 50$ civarında bir ek maliyet Ar-Ge'ye gidebilir.

3. Üretim ve Montaj:

Montaj hattı, işçilik ve fabrika giderleri için yaklaşık 10-20$.

Bu durumda bir kartın toplam üretim maliyeti yaklaşık 200-300$ arasında olabilir.

---

Satış ve Kar Hesaplaması

1000$'a satılan bir kart için:

Üretim maliyeti: 250$ (ortalama).

Nvidia'nın brüt kârı: 1000$ - 250$ = 750$.

Ancak, Nvidia'nın net kârı daha azdır çünkü:

Pazarlama ve Dağıtım Masrafları: Ürünü mağazalara ulaştırmak, reklam yapmak vb. için 50-100$ harcanabilir.

Ar-Ge'nin Genel Giderleri: Ürün başına düşen Ar-Ge payı 50-100$ olabilir.

Vergiler ve Yönetim Giderleri: Bunlar da kârın bir kısmını düşürür.

Sonuç olarak, Nvidia'nın net kâr marjı genellikle %60-70 civarındadır. Bu, 1000$'lık bir karttan yaklaşık 600-700$ kâr ettiği anlamına gelir.

250$'lık Bir Kart için:

Üretim maliyeti: 150-200$ olabilir.

Kar marjı daha düşük olduğundan, Nvidia bu segmentte bir karttan 50-100$ arasında kâr edebilir.

---

Bu hesaplar yalnızca genel sektör bilgilerine dayanarak yapılmıştır ve kesin veriler değildir. Kart başına maliyetler, ölçek ekonomileri, döviz kurları ve tedarik zinciri sorunlarına bağlı olarak değişebilir.

ai çağında bir seyleri merak ediyorsan bir yapay zekaya sor sana guncel veriler vermesede az cok sistemi anlarsin seni mutlu etmek istemiyoruz derdimiz para

• noobszle kullanıcısına yanıt
    Okumadim kanks boş mesajlari okumuyorum kapitalist firmalari savunmaya devam et boşver

• DLSS diye çığlıklarla dolu yorumları okudum da, RTX 4090 da da DLSS açık olarak karşılaştırma yapılmıştır fakat birinin ki 3.5 diğerininki 4 versiyon olduğundan da bir eşitsizlik söz konusudur. Ayrıca çekirdek sayılarına bakarsanız %30 civarında 5090 da artış olduğu görülebiliyor.

benim teknolojiye olan aşkım herseyin para icin üretildiğini anladığım gün kaçtı artik isyan etmektense yada duygusal davranmaktansa kabulleniyorum daha cok para icin sonucta bizden daha cok çalışmamızı istiyorlar ,evet kapitalizm devrim yapacak cesaretim varda bura Türkiye cok çabuk harcanıyor insan 🙃

• ioz kullanıcısına yanıt

Saçmalamana yanıt dahi vermeye gerek görmüyorum.

• Professor X kullanıcısına yanıt

yanıt vermeye gerek görmeden yanıt vermişsin :D

Neyse tamam sen sürücüleri yüklemeden kullan O da yazılım nihayetinde

• hakikidaredevil kullanıcısına yanıt

tabiki dediklerin doğru ama yazılım ve algoritma konusunda gelişmeler oldukça bunlarda ortadan kalkacak.

reklam her zaman için en iyi ihtimalde abartmadır. Malesef tüm firmalar reklamda abartma yapar ama bazıları yalan söyler.

Herkesin abarttığı bir ortamda sen doğruları söyleyemezsin.

Apple kadar tekelci değiller canım. Apple dandik kabloyu bile kendi satmak istiyor kurulduğu günden bugün böyle.

iyiki IBM ve intel piyasayı ele geçirdi Apple piyasayı ele geçirseydi bugün ancak Geforce 9800XT gücünde kartlara ulaşılabilirdi.

Malesef ekran kartları için AMD ve Nvidia'yı doymaz duruma geçiren şey yıllardır kriptopara vb. süreçlerdeki doyumsuz piyasa etkisi

en azından Apple gibi aynı şeyin rengini değiştirip yenisi demiyor yada klavyesine bilmem ne emojisi eklendi diye haber yaptırmıyorlar.

• hakikidaredevil kullanıcısına yanıt

Yeni dlss tüm rtx serisine gelecek zaten frame generation 2x 4000 serisinde zaten olan bir şey sadece 3x ve 4x modları 5000 serisine özel. Bunun da sebebi daha fazla yapay zeka çekirdeği ile sanal kareleri oluşturma mevzusu. 5070ti'da bile daha fazla yapay zeka çekirdeği var.

• İki gün sonra yazılımı 4070 e yüklerler modcular sonra bakın 5070 ile kafa kafayaymış filan 1 tık iyiymiş 5070 haberi çıkarsa şaşırmam

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.