Şimdi Ara

Nvidia GT 8600 ekran kartı'nın DVI çıkışı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 8-9 ay önce NVIDIA GT 8600 256 MB'lık ekran kartı aldım. geçen haftaya kadar tüplü analog monitör ile kullanıyordum.. bu hafta Samsung LW serisi 22 inç monitör aldım ama DVI çıkışını çalıştıramadım..

Ekran kartımda 2 adet DVI çıkışı var.. converter ile analog görüntü alabiliyorum ama DVI görüntü alamıyorum..

Converter ile analog görüntü alabiliyorken, converter'sız taktığımda monitörden ya görüntü alamıyorum ya da kırmızı bir görüntü, karıncalı bir görüntü geliyor..

1- Sürücüyü güncelledim
    2- 2 DVI çıkışı olan makinanın 2 çıkışını da denedim
    3- Farklı bir makinada monitör çalışıyor
    4- BIOS pilini çıkarttım
    5- Farklı bir kasada Ekran kartı çalışıyor ama DVI yine çalışmıyor

ne yaptıysam olmadı..

konu ile ilgilenen ya da çözünü hakkında fikri olan var mı?

Teşekkürler

• lcd monitörde sorun olmasın sakın.Bende aynı senin gibi 8600 gt almıştım. samsung mb tüplü kullanıyordum 22" lcd ye geçtim ekran kartımdaki dvi girişleri çalışıyor. yalnızca başka bir tavsiye bu ekran kartına bağladığın dvi girişinin altını destekle birşeyle. zamanla eğimle temassızlık yapıyor.
  • cvp için teşekkürler..

monitörü değiştirdim ama ben yine aynı sorun.. ve ekran kartım daha çok yeni ve yaklaşık 8 aydır aynı tüplü monitörü kullanıyordum.. LCD'yi taktım görüntü kırmızı ve karıncalı geliyor

ekran kartının chipseti'nde fabrika kaynaklı bir arıza olabilir mi acaba? tek aklıma gelen bu oluyor..

sonuçta ekran kartınıda başka makinada denedim yine çalışmıyordu..

kafayı sıyırıcam ya :(
  • öncelikle seçeneklerin şunlar

2 yıllık garantisi vardır sanırım ekran kartının. belkide palit modelidir senin aldığın. o tür arızalar görülüyormuş diye okudum ama yinede palitten vazgeçmem.
    monitör başka sistemde sorun çıkarmamış ben yanlış okumuşum. sürücü olarak 175.19 mu yükledin en sonuncusu derken ? imkanın varsa bu sürücüyü yüklemeden bir deneseydin dvi? birde kırmızı görüntü (herhangi bir görüntü) alınabiliyor duurmdayken monitörde auto moduna getir . o tür müdahaleler sonuç veriyor çok nadir de olsa.
  • evet garantisi halen devam ediyor.. nvidianın sitesine girip en son versiyonuyla güncelledim ekran kartımı ama yinede olmadı..

auto düğmesini denedim defalarca ama hemen analog görüntüye atıyor.. sadece DVI bağlantısı yaptığımdada auto düğmesi bir işe yaramıyor..

en son çare aldığım yere götürüp ordan yardım istemek kalıyor ama bunuda en son çare olarak görüyorum. çünkü ordan en iyi ihtmalle kartım 20-25 iş günü içinde geri dönecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRealEvo -- 24 Eylül 2008; 17:37:24 >
  • pardon hortmus.istemedn oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 4 Haziran 2009; 10:09:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.