Şimdi Ara

NVIDIA GTX 765M ne kadar overclock edebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. MSI yeni nesil işlemcili ge70 serisinden bir laptop almayı düşünüyorum. Ekran kartı Nvidia gtx 765m. Bu kartı ne kadar overclock edebilirim? Edersem kayda değer bir performans artışı olur mu? Bir gtx 675m seviyesine ulaşır mı mesela? Ekran kartına overclock yaparsam ne gibi zararları olabilir?

• aynı seriden bi pc kullanıyorum. pek tavsiye etmiyorum laptopta overclock olayını. ama 765 gayet performanslı br karttır. gerek olacağını da düşünmüyorum.
  • laptopta o.c işini unut olsada az olur ve uğraştığına değmez
  • bu işi bence direk @B.M.W abimize sor onun laptop gpu larına abanmışlığı vardır . Konularında gördüm. %60 kadar oc yapıyor.
  • 60% mı dediniz? Baya psikopat bir arkadaş galiba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeren83

60% mı dediniz? Baya psikopat bir arkadaş galiba :)

Voltajsız bunu yapabilecek kadar abdestli ve başarılı. Bizim arkadaşın sözü vardır. "Bir abdest herşeye deva!" bence mantıklı
  • Neden oc yapılmıyormuş laptopta ? Uğraşmaya değmez falan boş laflar , bende 650m var + 165 mhz gpu +500 mhz ram oc yaptım teorik olarak %10-15 kadar performans artışı sağladı (660m ile arasında %10 farkı baz alırsak) en fazla 75C sıcaklığa ulaşıyor. Benim gpu takoz yoksa 1200 yapan da var yani iyi oc olabiliyor. Oc performans artışı sağlamıyorsa millet niye uğraşıyor o zaman.

765m gk106 gpu sunun kırpılmışı olacak yani gtx650ti ile aynı gpu yu kullanıyor performan olarak az daha düşük olacak malum tdp düşürmek için. Oc ile 650ti yi geçebilirsiniz belki kesin birşey söylenemez şimdilik. Ancak 765m li ge60-70 serisi fiyat olarak eski serilerden pahalı olacak , fiyatı sanırım 3000 tl üzeri olacak. 675mx e yetişeceğini pek sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 765m'in 128 bit olmasının sebebi ne acaba? Diğer bütün üst düzey ekran kartları 256 bit. Bu performansı etkileyen bir şey mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.