Şimdi Ara

Nvidia'nın Hardware Unboxed adlı teknoloji kanalına uygulamak istediği ambargo hk (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hadi yapsınlar da görelim ? İsteseler yaparlarmış :D istemiyolar mı yani ? Önce DLSS olmadan Ray tracingi çalıştırsınlar ondan sonra gelsinler. Downscale et, native çözünürlükte çalıştırama, sonra gel " ama öyle bir oyun yaparlar ki görürsünüz " . Tamam güzel kardeşim, tutan kimdi ? 2000 serisi cıkısından sonra 2 senede 5 tane ray tracing destekli oyun vardı, neden yapmadılar o zaman ? Yotuteberların anlayacağı şey değil diyorsun, onlar sıradan youtuber mı ? İnfluncerlarla karıştırdın heralde. Haaa anlamıyorlar diyorsan hala o zaman piyasadaki hiçbir youtuber'a bu kartları gönderip reklam yapın demeyecek Nvidia !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalsrol -- 16 Aralık 2020; 22:55:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol

Hadi yapsınlar da görelim ? İsteseler yaparlarmış :D istemiyolar mı yani ? Önce DLSS olmadan Ray tracingi çalıştırsınlar ondan sonra gelsinler. Downscale et, native çözünürlükte çalıştırama, sonra gel " ama öyle bir oyun yaparlar ki görürsünüz " . Tamam güzel kardeşim, tutan kimdi ? 2000 serisi cıkısından sonra 2 senede 5 tane ray tracing destekli oyun vardı, neden yapmadılar o zaman ? Yotuteberların anlayacağı şey değil diyorsun, onlar sıradan youtuber mı ? İnfluncerlarla karıştırdın heralde. Haaa anlamıyorlar diyorsan hala o zaman piyasadaki hiçbir youtuber'a bu kartları gönderip reklam yapın demeyecek Nvidia !

Böyle bir oyun yapılınca gtx1060 sahipleri bu oyunu açamaz da ondan

• vamp kullanıcısına yanıt

Geç bu işleri hocam, komik oluyorsun. O zaman ray tracingi de hiç kullanmasınlar 900 serisi sahipleri ne yapar sonra ?

• quote:

Geç bu işleri hocam, komik oluyorsun. O zaman ray tracingi de hiç kullanmasınlar 900 serisi sahipleri ne yapar sonra ?

Ben mi komik oluyorum? Ben hayatımı 3d içerik oluşturarak ve render alarak kazanıyorum. Siz bence oturunda neyi eleştirdiğinizi öğrenin. Az bilgiyle çok çene boş muhabbet olur. Boş yapıyorsunuz. Hardware Unboxed ta boş yaptı 6 ay içinde cevabını nvidia nın DLSS desteğiyle aldı oturdu aşağı. Sende anlamadığın konu olan Ray Trace ile ilgili ileri geri konuşmaya devam edersen 1-2 yıl içinde rezil olur gidersin bu ilgili teknoloji kanalı gibi.

Yahu sen cok anlıyorsan git bir teknoloji kanalı kur anlat :D Nvidia'yı babasının firması gibi savunanları anlamıyorum. Kardeşim son kullanıcı bir teknolojinin nasıl çalıştığı ile ilgilenmez, getirdiği fayda ile ilgilenir. RTX % 50 den fazla performans kaybı yaşatıyor, isterse dünyanın en complex teknolojisi olsun, beni ilgilendirmiyor. Düzgün çalışmıyorsa, desteklenmiyorsa işte o zaman beni ilgilendirir. Sana iyi 3d .çizimler.

• quote:

Yahu sen cok anlıyorsan git bir teknoloji kanalı kur anlat :D Nvidia'yı babasının firması gibi savunanları anlamıyorum. Kardeşim son kullanıcı bir teknolojinin nasıl çalıştığı ile ilgilenmez, getirdiği fayda ile ilgilenir. RTX % 50 den fazla performans kaybı yaşatıyor, isterse dünyanın en complex teknolojisi olsun, beni ilgilendirmiyor. Düzgün çalışmıyorsa, desteklenmiyorsa işte o zaman beni ilgilendirir. Sana iyi 3d .çizimler.

Ray Trace düzgün çalışıyor. Sen bu konudan hiç bir şey anlamıyorsun. İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Aralık 2020; 23:10:49 >

Evet %50 performans yiyor. Senin anlamadıgın kimse Ray tracing cok kötü bir teknolojidir demiyor. Şuan bu kartlar ray tracing için ye-ter-li DEĞİL. Bunu söyleyenlere siz teknolojiden ne anlarsınız diyorsan biraz vizyonunu geniş tutmanı öneririm. Teşekkürler.

• quote:

Evet %50 performans yiyor. Senin anlamadıgın kimse Ray tracing cok kötü bir teknolojidir demiyor. Şuan bu kartlar ray tracing için ye-ter-li DEĞİL. Bunu söyleyenlere siz teknolojiden ne anlarsınız diyorsan biraz vizyonunu geniş tutmanı öneririm. Teşekkürler.

Ne bekliyorsun sen? RT açınca %50 performans mı kazanılacak? Sana diyorumki bu iş nasıl yapılıyor öğren sonra gel. Anlamadığın konular hakkında yorum atınca ortada değerli birşey olmuyor. Rasterization metodu önceden hazırlanmış çakma RT efeklerinin bir bütünüdür. Ray Trace ise o an hesaplanan ışık fiziğidir. Ekranda gösterilen en doğru 3d görseli oluşturur. Tabikide performanstan ödün verilecek. Anlamadığın işler hakkında niye konuşuyorsun ki? Çakma görüntüler ile mutluysan kapatırsın Rt yi 500 fps oyununu oynarsın. Nvidia AMd bunla ilgilenmez. Nvidia ve AMD nin görevi oyun dünyasında gerçek ışıklandırma olan Ray Trace için uygun kartlar üretmektir. Bunu da isteyen oyun yapımcılarıdır. Sizin yorumlarınız ya da bilgisiz youtuberların ne dediğiyle kimse ilgilenmiyor. AMD nvidia dan 2.5 yıl sonra Rt yi kartlarına sokabildi. O da daha düşük performans ile. DLSS teknoloji ile daha denkli gösterebileceği çok birşeyleri de yok. SAdece geleneksel teknik olan çakma ışık fiziği olan RAster metodunda Nvidia yı yıllar sonra yakalayabildi. Buna da şükür.

Peki senin dediğin gibi birşey olsadı AMD bunu ekran kartına koymazdı değil mi? Neden AMD ekran kartına RT yi dahil etti? Yetersiz performans ile rezil olmak için mi? Yoksa raster tekniği miladını doldurduğu için mi? Cevap 2. şıkta. Raster metodu tükettiği kaynak kadar artık görsel üretemiyor. Artık gerçek ışık fiziğine geçilmesi gerektiği için kartlarda RT var. Nvidia dediği için değil.

AÇ bir GDC sunumu izle adamların koyduğu son hedefe bak. Grafik olarak path tracing yazar. 4k 500 fps gaming yazmaz. Konudan uzak ve bilgisiz olarak yorum yapan youtuberların peşine takılarak buraya yorum kasmanız size hiçbir şey katmaz.

İyi forumlar.

Üslubunu düzeltirsen sevinirim, hep bir üst perdeden emir kipi ile konusma haddini sana kimse vermiyor. 1. de ses cıkarmadım 2. de ses cıkarmadım artık buraya kadar. Tamam sen haklısın biz anlamıyoruz, ben cakma görüntülerle mutluyum, sen de bu engin bilgilerinle Nvidia'ya iş başvurusunda bulunabilirsin, eminim senin için uygun bir pozisyonları vardır ;)

• quote:

Üslubunu düzeltirsen sevinirim, hep bir üst perdeden emir kipi ile konusma haddini sana kimse vermiyor. 1. de ses cıkarmadım 2. de ses cıkarmadım artık buraya kadar. Tamam sen haklısın biz anlamıyoruz, ben cakma görüntülerle mutluyum, sen de bu engin bilgilerinle Nvidia'ya iş başvurusunda bulunabilirsin, eminim senin için uygun bir pozisyonları vardır ;)

Para kazanmak için Nvidia'nın bana vereceği işe ihtiyacım yok. Hangisi daha uyguna daha iyi teknoloji verirse onu alırım. Fakat sen AMD ye iş başvurusunda bulunabilirsin. CV ne "anlamadığım işlerde çok iyi laf kalabalığı yaparım" notunu eklemeyi de unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Aralık 2020; 23:37:59 >
  • Bunların çoğu al-tak'çı. Linus tech bile acayip acayip şeylere giriyor. Çok az videosunda gerçekten bir şeyler yapıyorlar. Al-tak, overclock, bench test...

Leş PC toplama, betondan soğutucu yapmaya çalışma gibi diy işleri son derece az oluyor. Bu da bana keyif vermiyor. Sonuçta PC toplamada bir bok yok. 5 yıl hiç takip etme, 5 yıl sonra iki gün araştırma yap, en babasından PC toplarsın. O zaman hazırcı sunumunun bir anlamı yok.

Linus'un serverini adam ettiği videolar falan benim daha çok ilgimi çekiyor. Hiç olmazsa profesyonel üniteler, belli amaçları var falan...

Şu sogutma sistemi takıyor. Hazırcı. Gelir buradan geliyor, adam ne yapsın da, benim ilgimi çekmiyor.

Kasalar geliyor, kasalar gidiyor... Bitmez bir "Cable management" muhabbeti... Lan, dana gibi bir kasa al. İsterse 20 yıllık olsun, üstüne bir 20 yıl da sen kullanırsın. Cable management da hava geçişine yetecek kadar yaparsın. Camsız kapağı kapatsın. İçeriyi isterse bok götürsün. Kapanmayan pc'de istediğin kadar toz yakalama ve hava akışı dizaynı kas, Ankara gibi kuru havalı yerde pc'nin içini 6 ayda bok götürür. Hele ki benim gibi, devamlı bir şeyler kesip biçiyorsan...

1000'li seriler yeni iken, Gtx1060'lı sisteme uzay gemisi kasa tak. Efferim. Mal. Kasa eksik kalsın, eskisini kullan. iki artizlikten kıs, 1080 tak? Neyse bana gelmiyor özetle bu YouTube kanalları... RGB bir özellik miş gibi anlatılıyor mesela. Ben anlamıyorum. PC toplamayalı çok oldu benim. "Kervan yolda duzulur PC" benimki. Anakart-islemci-ram. Bir yıl sonra ekran kartı, bir yıl sonra SSD büyüt. 3 yıl sonra tekrar anakart işlemci ram... Böyle gidiyorum.

PSU 750w. 6 yaşında. Kasa cm stacker. 14 yaşında. Blu-ray rw var, 6 yaşında. Onlar değişmiyor. thor's hammer soğutucu var. Modifiye ede ede işlemciye uyduruyorum falan. Bir kilodan fazla çeker. Hurdaciya versem ağırlığı ile, para eder. böyle işlere nadiren giriyorlar. Varsa yoksa hazırcılık... Bu gibi işleri yaparlarsa izliyorum bu herifleri.

--------

Ancak, Nvidia da hayvan. Bu elemanlar da birlik olarak çok iyi etmişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.