Şimdi Ara

Nvidia'nın yeni sürücüleri Mantle'dan daha performanslı olacakmış (!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • nvidia bu yeni driver icin para isteyebilir , benden soylemesi. Gerek AMD Mantle gerek nvidianin yeni driveri ve dx12 bizlere gosteriyorki istense onumuzdeki yillarda cikacak oyunlarda dahi suanki ekran kartlariyla yuksek performans alinabilir.
  • ben ne diyordum, nvidia yı seçmemdeki unsurlardan biri de "driver" idi, adamlar iyi driver yapıyor.
  • 780i alacaz illaki..bakalım nereye kadar götürecek.
  • Bakalım benim fx6300 ve gtx 660ti de bir işe yarayacak mı?
  • Testler saçma. (grafik)

290X ile %100 artış göstermiş mantle ile. Oysa mantle grafik performansını doğrudan artıran bir şey değil. Yani I7-3930K ile R9-290X kullanırken DX11 ve Mantle arasında bu kadar fark olamaz. Mümkün değil.

Mantle esas olarak daha zayıf CPU ile daha güçlü GPU kullanarak işlemci darboğazını azaltmayı-önlemeyi amaçlayan bir teknoloji. Bunun testi de I7-3930K gibi baba bir işlemciyle yapılmaz. Güçlü işlemci ile zayıf işlemci arasındaki getirdiği fark önemlidir asıl olarak. Testler amaca uygun değil ve hatalı.

Üstelik mantle açık bir teknoloji. İsteyen herkes kullanabilir ve az çok ortak bir arayüz sunuyor. Her oyun için ayrı ayrı kod gerektirmiyor. motor kullanıyorsa onunla yapılan oyunlar da kullanmış oluyor.

NVIDIA ise oyuna özel bir şey yapıyor. AutoCAD, Maya vb uygulamalar içir Quadro/FireGL-Pro kartlarda yapılan özel OpenGL driverleri gibi. Sadece yapılan oyuna destek sağlıyor, diğerlerine bir etkisi yok. Üstelik her oyun geliştiricisi bu iş için NVIDIA kapısına gidip dilenmek zorunda benim oyuna optimizasyon yapın diye.

Galiba Mantle olayı NVIDIA-MS cephelerinde epey rahatsızlık yaratmış. Genelde AMD iddia ettiğinden daha azını verirdi ama mantlede tersi oldu. Beklendiğinden çok daha iyi geldi.

Şaşırttı sanırım milleti.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Test baştan aşağıya FAIL. Çünkü Mantle'ın farkı üst seviye işlemcilerde değil, düşük işlemcilerde ortaya çıktığı ve üst seviye işlemcilerde de fark âzâmî % 5'i geçmediği bilinmesine rağmen testte kullanılan işlemci 3930K. Mantle'a fark attıklarını iddia edebilmek için testi i7'lerle değil, i3'lerle yapsınlar yiyorsa.

nvidia fail oldu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.