Şimdi Ara

Nvidia'nın yeni sürücüleri Mantle'dan daha performanslı olacakmış (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia'nın yeni çıkaracağı driverlarlar AMD'nin Mantle'ının performansını StarSwarm ve Thief'de geçeceğini duyurmuş. Tabi test sisteminde i7-3930K kullanmış, düşük işlemcilerde de aynı performansı alabilecek mi, bilmiyorum...
     Nvidia'nın yeni sürücüleri Mantle'dan daha performanslı olacakmış (!)

http://www.guru3d.com/news_story/nvidias_tba_dx11_will_be_better_than_mantle.html

Tablolara bir daha baktım gerçekten tırtmış biraz, rakamları incelemeden baktığımda performans nerdeyse iki kat artmış gibi gözüküyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raynora -- 24 Mart 2014; 11:45:10 >

• NVIDIA çok iddialı bir sunum yapmış , oyun tablolarına gelirsek son yıllarda genellikle NVIDIA nın sunumlarındaki tablolar doğru burası önemli zaten tabloda Star Swarm da 55 ten 67 fps e Thief te 54 ten 59 a çıkmış aslında çok da değil çünkü uzun süredir GK110 lara performans driver ı bekleniyordu

Hele bir çıksın o zaman konuşuruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 24 Mart 2014; 11:36:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

NVIDIA çok iddialı bir sunum yapmış , oyun tablolarına gelirsek son yıllarda genellikle NVIDIA nın sunumlarındaki tablolar doğru burası önemli zaten tabloda Star Swarm da 55 ten 67 fps e Thief te 54 ten 59 a çıkmış aslında çok da değil çünkü uzun süredir GK110 lara performans driver ı bekleniyordu

Hele bir çıksın o zaman konuşuruz
    Şu tabloları yapma işi ilk kimden çıktıysa boyu devrilsin.Bu kadar saçma tablo yapan nvidia ve amd yi iyi sopalamak lazım.Grafiğe bakarsan sanki 2 kat artış var artan fps sadece 6

780 ti daha iyi bi kart olduğunda göre bırakta 6 çekirdeklede geçsin be nvidia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 24 Mart 2014; 11:43:11 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    hacı acaba sadece GK110'lara mı gelecek? GK104?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keepthismomentformyself

hacı acaba sadece GK110'lara mı gelecek? GK104?
    yanlis anlasilma olmasin nvidia mantle desteklemeyecek yeni surucusuyle.amd'nin starswarm demosu dx11 olarak da yapilabiliyor nvidia dx11 kullanarak mantle performansini geciyorum diyor.o kadar guclu islemciyle ona olay denmez yiyorsa 1.6 ghz 2 ghz islemci kullanarak gec mantle'nin mantigini anlayamamis galiba nvidia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

yanlis anlasilma olmasin nvidia mantle desteklemeyecek yeni surucusuyle.amd'nin starswarm demosu dx11 olarak da yapilabiliyor nvidia dx11 kullanarak mantle performansini geciyorum diyor.o kadar guclu islemciyle ona olay denmez yiyorsa 1.6 ghz 2 ghz islemci kullanarak gec mantle'nin mantigini anlayamamis galiba nvidia.

Alıntıları Göster
    Yalnız, Fermi kartlara bile Direct X12 desteği vermesi acaba ekran kartlarının sınırı yaklaştığı için mi böyle bekliyorlar sorusunu aklıma getirmedi değil..
    Safkan Direct X ekran kartları bir gelsin de yorum yaparım.. Çok soru işaretleri bıraktı bu Direct X 12 Acaba sadece performans olarak mı getiri sağlayacak?
    Zaten Direct x 11'in en az 2 senesi daha var, henüz oturmadı.. Bundan önceki yıllarda her bir Direct X sürümü yeni bir ekran kartı demekti..
    İşler değişiyor gibi.. Zaten az olan ekran kartları serilerini artık daha da az göreceğiz anlaşılan.. Keşke Direct X 12 yeni bir kart almayı şart koşsa idi..
    Nvidia Driver konusunda çok iyi.. Hatta totalde bir ekran kartının üretim sürecinden ölüm gününe kadar aldığı yazılmı desteği en azından %70 oranında performanslı olarak çöpe gidiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 24 Mart 2014; 12:57:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

Alıntıları Göster
    Testte en şüphe duyduğum nokta StarSwarm'da 290X'in Dx'ten Mantle'a geçince %100'e yakın bir performans artışı göstermesi ki Mantle'da bu orana yaklaşan bir konfigürasyon olduğunu hiç sanmıyorum, hele Mantle asıl performans artışını daha düşük güçte işlemcilerde ortaya koyarken. Neyse test gerçek ya da değil haberi yapan site asıl can alıcı noktaya dikkat çekmiş: eğer NVidia basit bir yazılımsal müdahale ile bu kadar performans artışı elde edebiliyorsa neden bu zamana kadar yapmadı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Basit yazılımsal müdahele olduunu kim iddia ediyor :/// bu Mantle etrafında, düşük kart ile cpu ile uygun fiyatlı sistem ile rekabet edebiliyor gibisinden kullanıcılar tarafından oluşturulan olumlu PR'dan Nvidia rahatsız. GDC'de , off-the-record, arkasından kötü konuşmuşlar.

Nvidia bundan rahatsız olduğu için oyuna özel driver çıkartıyor. Dx11 üstünden bakın neler yapıyoruz kısmı hikaye. Adamların yaptıkları şeylerin esasında dx ile faln zerre alakası yok. Alt düzeyde driverı, oyunun programın yaptığı işe göre ayarlıyorlar. PRogram abcd-abcd şeklinde komut yolluyorsa, Nvidia'daki adamlar bakıyorlar biz bunu aa-bb-cc-dd şekline getirip driverdan GPU'ya o şekilde yollarsa hızlanma elde ederiz diyorlar. Sonuçta yaptıkları şey programın çalışırken GPU'yu kontrol etme şeklini değiştiriyor. Daha nasıl basite indirirm bilmiyorum öbür tarafta kanun koyma üstünden örnek verdim. Herkesin isteğine göre kanun çıkartmak oluyor bu.

Oyun/program popüler ise, ona özel driver çıkartmak için gereken çabaya değebiliyor bi miktar hızlanma sağlarsa. Burda da olan şey o. Nvidia'nın yaptığı şey Dx11'in adını alet etmek, yoksa onların yaptıkları şey daha alt düzeydeki düzeltme (insanlar rahat idrak edecekse Dx >> Cuda'ya çeviriliyor ya, adamlar Cuda kısmını bambaşka bi hale çevirip bakın biz naaptık diolar).

Fazla popüler olmayan herhangi bişey de doğal olarak ona göre driver çıkmadığından bu iyileştirme sürecine katılamıyor. Kötü devam ediyor. Bu oyuna göre driver çıkartma işinin en kötü yanı bu (AMD veya Nvidia farketmez). birazcık çok göz önünde olmayan bi oyun olsun, programcı azıcık farklı bişey denesin oyun su koyuverir. Sonra zerre fikri olmayan insanlar başlar yok oyunun optimizesi kötü yok o yok bu diye. Alışmış millet önlerine ekmek konulmasına, oyundaki popüler kod dallarına göre driverin özel yazılmasına, buna uymayan oyun--kod geldimi o perf iyleştirmesinden faydalanamıyor. Sende programcı olarak yapmak istediğini yeterli performans ile yapamıyorsun. Gidip firmaların kapısında anlaşmaya çalışıyorsun, böyle böyle bi kod yapısı var dahil edin hızlandırın diyosun yardım edin diosun. AMD veya Nvidia da senin kalıbına bakıolar, bütçene bakıolar, başarı popülerlik şansına bakıolar, ona göre tamam geç sıranın sonuna diyorlar. başkaları da var sırada çünkü.

Mantle için "özel-proprietary API kötüdür" diyenler "oyuna özel driver kötüdür" demiyorsa bu ikiyüzlülüğün önde gidenidir başka bişey değil. Nvidia veya AMD veya eski ATI vs. farketmez, yılların sorunu bu.

MAntle tarzı API üstünden bi yaklaşım olduğu zaman, en azından gidip o oyun geliştirme programında dilenme mecburiyetin olmuyor. Adamların driver üstünden iyileştirecekleri şeyleri, onlara muhtaç olmadan senin kurma imkanın var çünkü. Ne Dx Ne GL bunlara imkan vermiyor. Driverın GPU'da çalışacak kodu optimize edebildiği kod yapılarını kullanmak ile kısıtlı kalmıyorsun. Oyunun final halinden sonra driver gelsin oyunu hızlandırsın diye debelenmeye muhtaç kalmıyrsun çoğu şart için.

edit: Nvidia'nın en bşta kendisi rahatsız Dx'den zaten. O Gameworks zımbırtıları faln hepsinin ayrı libraryleri var, hepsi dx ile zorunlu olmadan direk driver-gpu ile erişim kurmasına imkan veren yapıları var. Sen bunların librarylerini kullandığın zaman, dx bi yerden bişeyleri çalıştırırken, bu GW libraryleri yandan ona paralel bağımsız olarak çalışıyor(driver üstünden GPU öncesi alt ara katmanda birleşiyorlar o ayrı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 24 Mart 2014; 14:53:47 >

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için sağol Hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Mantle için "özel-proprietary API kötüdür" diyenler "oyuna özel driver kötüdür" demiyorsa bu ikiyüzlülüğün önde gidenidir başka bişey değil. Nvidia veya AMD veya eski ATI vs. farketmez, yılların sorunu bu.

Şu yazdığın satır kimilerinin ne durumda olduğunu açık seçik gösterir.Mantle konularındaki daha "ekran kartının vidasından bi haber" nvidia fanboylarına göre mantle çöp fakat oyun için yapılmış driver süper... Yorum sizlere aittir değerli kullanıcılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Yalnız, Fermi kartlara bile Direct X12 desteği vermesi acaba ekran kartlarının sınırı yaklaştığı için mi böyle bekliyorlar sorusunu aklıma getirmedi değil..
    Safkan Direct X ekran kartları bir gelsin de yorum yaparım.. Çok soru işaretleri bıraktı bu Direct X 12 Acaba sadece performans olarak mı getiri sağlayacak?
    Zaten Direct x 11'in en az 2 senesi daha var, henüz oturmadı.. Bundan önceki yıllarda her bir Direct X sürümü yeni bir ekran kartı demekti..
    İşler değişiyor gibi.. Zaten az olan ekran kartları serilerini artık daha da az göreceğiz anlaşılan.. Keşke Direct X 12 yeni bir kart almayı şart koşsa idi..
    Nvidia Driver konusunda çok iyi.. Hatta totalde bir ekran kartının üretim sürecinden ölüm gününe kadar aldığı yazılmı desteği en azından %70 oranında performanslı olarak çöpe gidiyor..

Hocam sadece ekran kartı değil de tüm mikro işlemcilerde bayağı durgun bir dönem geçiriyoruz. Nedeni de nodeların boyutlarında artık iyice sınıra yaklaşması, üreticilerin işi gitgide zorlaşıyor. Eskiden yayınlanan planların da gerisine düşüyoruz, bakın hala 28 nm'de takılıp kaldı birçok üretici.
    Bir tek intel tarafında 22nm gördük ama orada da kayda değer bir performans artışı görmedik. Belki broadwell ile görürüz ama orada da yeterli rekabet yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amd yıllardır f/p'ye oynadığı için ne nvidia'yı ne de intel'i zor durumda bırakamıyor. haliyle bu firmalar ar-ge'ye para yatırmak gereksiz olunca parayı yemeyi tercih ediyorlar. amd'nin eşdeğer performanslı ürünlerinin üretim maliyetleri de pahalı olunca bir kısır döngü oluyor.

edit:
    yazın intel 14 nm işlemciler piyasaya çıkaracak ama yukardaki sebepten ciddi bir kıpırdanma beklemiyorum. nvidia da aynı dönemde gtx 8xx serisini sürecek ve muhtemelen maxwell'i bize gösterip vermeyecek; titan, 780, 780 ti, titan black ürünlerinin piyasaya çıkışları rakipler bastırmayınca tüketicinin ne duruma sokulduğunun bir göstergesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 24 Mart 2014; 16:03:16 >
  • Amd fanboy u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GK104 lere de mutlaka artış gelecektir GK110 lara göre daha az olacaktır CUDA sayısı sebebiyle merak etmeyin
  • quote:

GK104 lere de mutlaka artış gelecektir GK110 lara göre daha az olacaktır CUDA sayısı sebebiyle merak etmeyin
    yeni nesilden önce son koz oluyor heralde bu

yanlız bu neslin en büyük sorunu stabilite ve yazılımsal sorunlardı nvidia son kozuyla yaptık oldu demeye getiriyor anlaşılan . en başta olması gereken son hamle oluyor . Teknoloji gelişiyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 24 Mart 2014; 16:50:41 >
  • quote:

GK104 lere de mutlaka artış gelecektir GK110 lara göre daha az olacaktır CUDA sayısı sebebiyle merak etmeyin
    donanım ve yazılım gelişmeleri artık az kaynak ile hissedilebilir performans değerlerine çıkılmasıdır...mesela intelin i seri işlemcilerinde 3.nesil ile 4.nesil arasında çok performans farkları yok ama 4.nesil işlemcilerin daha az enerji tükettiği yolunda yorumlar var...sonra nvdia nın kepler ve maxwell mimarilerin de konuşulan yine performans değil az kaynak tüketmesi...yazılımlarında bu paralel de gitmesi hedefleniyor...bu konu da mantle bir adım attı...bu süreç devam edecektir...benim için performans fps programlarında yazan sayısal değer değil...oyunu oynarken kasılmalarının yada donmalarının olmamasıdır...60hz bir monitor de 300fps görmek...senin zaten gözüne batan birşeylerin olacağıdır...60hz bir monitor de 60 fps nin iyi senkronize olmasıdır...yani harici yada dahili bütün parçaların birlikte iyi çalışmasıdır...onun için bilgisayarınızı açtığında yaptığın şey sizi iyi hissetiyorsa... gerisi benim şu arabam var ama 90km ile gidiyorum demekten öteye gitmez...

herkezin yorumlarını okudum...herkezin düşüncesine saygım var...

hayırlı sohbetler..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailpeker -- 24 Mart 2014; 17:10:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailpeker

donanım ve yazılım gelişmeleri artık az kaynak ile hissedilebilir performans değerlerine çıkılmasıdır...mesela intelin i seri işlemcilerinde 3.nesil ile 4.nesil arasında çok performans farkları yok ama 4.nesil işlemcilerin daha az enerji tükettiği yolunda yorumlar var...sonra nvdia nın kepler ve maxwell mimarilerin de konuşulan yine performans değil az kaynak tüketmesi...yazılımlarında bu paralel de gitmesi hedefleniyor...bu konu da mantle bir adım attı...bu süreç devam edecektir...benim için performans fps programlarında yazan sayısal değer değil...oyunu oynarken kasılmalarının yada donmalarının olmamasıdır...60hz bir monitor de 300fps görmek...senin zaten gözüne batan birşeylerin olacağıdır...60hz bir monitor de 60 fps nin iyi senkronize olmasıdır...yani harici yada dahili bütün parçaların birlikte iyi çalışmasıdır...onun için bilgisayarınızı açtığında yaptığın şey sizi iyi hissetiyorsa... gerisi benim şu arabam var ama 90km ile gidiyorum demekten öteye gitmez...

herkezin yorumlarını okudum...herkezin düşüncesine saygım var...

hayırlı sohbetler..:)

Alıntıları Göster
    Test baştan aşağıya FAIL. Çünkü Mantle'ın farkı üst seviye işlemcilerde değil, düşük işlemcilerde ortaya çıktığı ve üst seviye işlemcilerde de fark âzâmî % 5'i geçmediği bilinmesine rağmen testte kullanılan işlemci 3930K. Mantle'a fark attıklarını iddia edebilmek için testi i7'lerle değil, i3'lerle yapsınlar yiyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

amd yıllardır f/p'ye oynadığı için ne nvidia'yı ne de intel'i zor durumda bırakamıyor. haliyle bu firmalar ar-ge'ye para yatırmak gereksiz olunca parayı yemeyi tercih ediyorlar. amd'nin eşdeğer performanslı ürünlerinin üretim maliyetleri de pahalı olunca bir kısır döngü oluyor.

edit:
    yazın intel 14 nm işlemciler piyasaya çıkaracak ama yukardaki sebepten ciddi bir kıpırdanma beklemiyorum. nvidia da aynı dönemde gtx 8xx serisini sürecek ve muhtemelen maxwell'i bize gösterip vermeyecek; titan, 780, 780 ti, titan black ürünlerinin piyasaya çıkışları rakipler bastırmayınca tüketicinin ne duruma sokulduğunun bir göstergesi.

Aynen öyle. Pişirip pişirip satılan aynı ürünler hepsi sonuçta. GK110'un bu kadar fazla ısıtılıp satılması rahatsız ediyor ama yapacak bir şey yok, rekabet yeterli değil. Zaten 290-290x gelmeseydi daha çok kazık yerdik biz. Hala Titan'a 1000 dolar ödüyorduk belki de.
    Ben de İntel'den pek bir şey beklemiyorum. 22nm'ye geçerken ve Haswell'de ne yaptılarsa aynını yapacaklar. Yine iGpu büyüyecek, değişen node'un getirdiği avantajların büyük bir kısmı oraya gidecek, cpu'nun payı küçülüp %8-10 performans artışıyla, 0.9 V ile 5 Ghz'e çıkan örnekleri test sitelerine yollayıp bize de 1.5'le çıkamayan dandik serileri kakalarlar. Haswell'de bunu yaptılar, belki daha beterini bile görebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFD4D6B39

quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

amd yıllardır f/p'ye oynadığı için ne nvidia'yı ne de intel'i zor durumda bırakamıyor. haliyle bu firmalar ar-ge'ye para yatırmak gereksiz olunca parayı yemeyi tercih ediyorlar. amd'nin eşdeğer performanslı ürünlerinin üretim maliyetleri de pahalı olunca bir kısır döngü oluyor.

edit:

Aynen öyle. Pişirip pişirip satılan aynı ürünler hepsi sonuçta. GK110'un bu kadar fazla ısıtılıp satılması rahatsız ediyor ama yapacak bir şey yok, rekabet yeterli değil. Zaten 290-290x gelmeseydi daha çok kazık yerdik biz. Hala Titan'a 1000 dolar ödüyorduk belki de.
    Ben de İntel'den pek bir şey beklemiyorum. 22nm'ye geçerken ve Haswell'de ne yaptılarsa aynını yapacaklar. Yine iGpu büyüyecek, değişen node'un getirdiği avantajların büyük bir kısmı oraya gidecek, cpu'nun payı küçülüp %8-10 performans artışıyla, 0.9 V ile 5 Ghz'e çıkan örnekleri test sitelerine yollayıp bize de 1.5'le çıkamayan dandik serileri kakalarlar. Haswell'de bunu yaptılar, belki daha beterini bile görebiliriz.

Alıntıları Göster
    Forum gerçekten bitti , sözde fanboy olmayanlar ona buna laf atmışlar firmalara laf atmışlar yahu bari tarafınız belli olsun kıvırıp dansözlük yapmayın

• quote:

Forum gerçekten bitti , sözde fanboy olmayanlar ona buna laf atmışlar firmalara laf atmışlar yahu bari tarafınız belli olsun kıvırıp dansözlük yapmayın

Alıntıları Göster
    Fanboy olmaya gerek yok Mantle kim ne derse dersin büyük bir başarıdır bu kadar destek görmesi bile beni çok şaşırttı en çokta düşük işlemcili arkadaşların işine yaradı ama AMD halen eski zamanlarına dönemedi o efsane olduğu döneme şuanki durumda Maxwelle beraber Nvidia çok ilerledi yeni GPUlar çıksın sizde göreceksiniz perf/watt nvidia cepesinde coşmuş durumda Maxwell Kepleri 2ye katlamış durumda öte yandan AMD donanım olarak bu sene hiç ilerlemedi çıkardığı tek yeni kart 290 serisi geri kalanı yeniden adlandırma bu kullanıcıya atılmış bir kazıktır diye düşünüyorum. AMD yazılıma yoğunlaştı inşallah adam akıllı kartlarda görürüz performans/watt biraz daha ilerler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.