Şimdi Ara

Nvidia Quadro Ekran kartlı laptop bulmakda zorlanıyorum ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yakında K3000 li bir notebook incelemesi de olacak inşallah. Notebook piyasası biraz şenlenecek. Bekleyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool__77__

sıfır takıntınız olmasa şu da varhttp://forum.donanimhaber.com/m_82217492/tm.htm

pek bilgim yok ama sanırım mimarlık okuyan biri için fazla olur quadro ya da firepro e.kartı. geforce ya da amd hd serisi iş görür çünkü bazı mimar arkadaşlar bile bu kartlardan almışlardı forumda. bu arada çok önemli bir detay var. nvidia 600 serisinde 500 serisine oranla render performansı açısından aşırı bir düşüş gösterdi(laptoplarda böyle mi bilmiyorum masaüstünde böyle) amd hd 7000 serisi nvidia 600 serisine göre render'da yanlış hatırlamıyorsam 2 kat daha performanslıydı bunu iyi bir araştırın

almışken çizim için olan laptop alayım diyorum 4 sene ünide gitsin

3 tane buldumhttp://www.pcdepo.com/dizustu-bilgisayar-kat202.html
    ramları düşük geldi bana. i5 li var i7 li var
    çizim işlerinde ne önemli tamda bir fikrim yok işlemcimi ister rammi ister

• quadro diye kafanı yormana gerek yok bence nvidia kartlı laptoplara bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre2148

Ben yüksekten mi uçuyorum ? Bir mimarlık bölümü öğrencisi için fazlamı bu laptoplar anlamadım ki?
    iş-istasyonu sitesine baktım birazda... bu aletlerin fiyatı rahat 3500 - 7000 arası vardır
    acaba gidip 1200 liraya geforce laptoplardan mı alsam ?

Biraz öyle oluyor.

Öncelikle Quadroyu nerede kullanacaksın.
    Şunu söyleyeyim; Real time da yüzbinler milyonlar sayısında p o l i g o n a ulaşmadığın sürece orta seviye bol ramli opencl destekli bir ekran kartı işini görür.
    Final Renderde Quadroyu kullanmak için de optimize yazılım kullanman gerek. Autocad + Max + Vray (şimdiki moda programlar) ile quadro işe yaramaz. IRAY kullanman lazım. O da ayrı bi bela. Bir çok kişi ayarlarını tutturamadığı için IRAY tercih etmiyor ve IRAY ile alınan render'ları beğenmiyor. (işden anlamıyorlar, o ayrı tabi)

Dolayısıyla, bir öğrenci için şu an WS gereksiz. (Bir profesyonel olarak söylüyorum bunu. Eğer ortalığa saçalayacak paran varsa bilemem tabi.)

Sana lazım olan Sağlam işlemcili, bol ramli (enaz 16GB), orta-üst seviye openCL destekli VGA'a sahip olan bir makinadır. Ha bir de Ekranı büyük olmalı. Düdük kadar ekranda çizim yapamazsın.

İtirazı olan..???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 14 Ekim 2013; 0:32:44 >

• quote:

Mimarlık için kullanacagım laptop alıcam . Bütçem 1500 - 2000 tl Yardımcı olabilir misiniz ?

1500 TL ye size şu özelliklerde bir notebook temin edebilirim:

Lenovo
    Intel i7-720QM
    NVIDIA® Quadro® FX 880M
    4096mb Ram
    320GB HDD
    Windows 7 Professional 64 Bit
    DVD/CDRW

Nvidia Quadro Ekran kartlı laptop bulmakda zorlanıyorum !

Nvidia Quadro Ekran kartlı laptop bulmakda zorlanıyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 14 Ekim 2013; 10:47:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Ben yüksekten mi uçuyorum ? Bir mimarlık bölümü öğrencisi için fazlamı bu laptoplar anlamadım ki?
    iş-istasyonu sitesine baktım birazda... bu aletlerin fiyatı rahat 3500 - 7000 arası vardır
    acaba gidip 1200 liraya geforce laptoplardan mı alsam ?

Biraz öyle oluyor.

Öncelikle Quadroyu nerede kullanacaksın.
    Şunu söyleyeyim; Real time da yüzbinler milyonlar sayısında p o l i g o n a ulaşmadığın sürece orta seviye bol ramli opencl destekli bir ekran kartı işini görür.
    Final Renderde Quadroyu kullanmak için de optimize yazılım kullanman gerek. Autocad + Max + Vray (şimdiki moda programlar) ile quadro işe yaramaz. IRAY kullanman lazım. O da ayrı bi bela. Bir çok kişi ayarlarını tutturamadığı için IRAY tercih etmiyor ve IRAY ile alınan render'ları beğenmiyor. (işden anlamıyorlar, o ayrı tabi)

Dolayısıyla, bir öğrenci için şu an WS gereksiz. (Bir profesyonel olarak söylüyorum bunu. Eğer ortalığa saçalayacak paran varsa bilemem tabi.)

Sana lazım olan Sağlam işlemcili, bol ramli (enaz 16GB), orta-üst seviye openCL destekli VGA'a sahip olan bir makinadır. Ha bir de Ekranı büyük olmalı. Düdük kadar ekranda çizim yapamazsın.

İtirazı olan..???

Kesinlikle ortaya saçacak param yok. Yazdıklarını dikkate alacagım.
    Yorumun için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.