Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.008
Cevap
231
Favori
2.629.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    oup59 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ısınacağı belli. 350w 320w TDP yazıyor sızıntılarda. Bu doğru ise yanar. Blok yeterli olacak mı bakalım. Artık nasıl güçlü olacaksa, yüklenmişler iyice.

Birde 24 GB vRam nedir yaw.? 20-25 bine mi satılacak burada bu kart. Kim ne yapacaksa artık. Titan'ın yerini mi alacak 3090 ile nedir anlamadım. 3080 de 11 GB yazıyor. Nasıl iş bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Kesinlikle ısınacağı belli. 350w 320w TDP yazıyor sızıntılarda. Bu doğru ise yanar. Blok yeterli olacak mı bakalım. Artık nasıl güçlü olacaksa, yüklenmişler iyice.

Birde 24 GB vRam nedir yaw.? 20-25 bine mi satılacak burada bu kart. Kim ne yapacaksa artık. Titan'ın yerini mi alacak 3090 ile nedir anlamadım. 3080 de 11 GB yazıyor. Nasıl iş bu.
    3090 serisi prestij kartı olacağı belli.Bu seri amd nin yaklaşamayacağı seviye olacak.Big Navi lerin en üst versiyonları 3080-3080 ti aralığında olur.İntel nasıl i9 gibi yeni bir seri yaptıysa nvidia da sanırım 90 lı yeni en üst seri çıkarmaya karar vermiş.
  • Ben ısterım kı seleflerınden en fazla %10 hızlı olsunlar yoksa cogu kısı ruyasında gorecek bu kartları
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Sızıntılara göre 3080 ve üzeri kartlar bu nesilde gerçekten güçlü bir segment olacak. Kaymak tabakanın da kaymağı. Nvidia Titan isimlendirmesinden vazgeçip XX90 ile mi devam edecek onu da göreceğiz. Sonuçta Titan fiyatı ve donanım özellikleri ile üretici/profesyonel tüketici kitlesine hitap eden bir ürün. O kartı isimlendirme olarak oyuncu/normal kitleye çıkan kartlara dahil eder mi bilmiyorum.

Ama sızıntılara göre gözükenler:

1. RDNA2 kartlar üst segmente oynayacak kartlar ile gelecek.
    2. Nvidia "enthusiast" seviyede rakip istemiyor.
    3. Özellikle RT performansında büyük sıçrama olacak.
    4. Normal grafik performansında hissedililir performans farkı olacak.
    5. En azından üst seviye kartlar ısınacak/sağlam soğutma gerekecek.
    6. En azından üst seviye kartlar ucuz olmayacak. Yeni bir fiyat segmenti bile oluşabilir.
    7. Nvidia niş ürünler yapmayı ve onları da pahalı satmayı seviyor. Bundan da çekinmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 10 Haziran 2020; 17:20:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Sızıntılara göre 3080 ve üzeri kartlar bu nesilde gerçekten güçlü bir segment olacak. Kaymak tabakanın da kaymağı. Nvidia Titan isimlendirmesinden vazgeçip XX90 ile mi devam edecek onu da göreceğiz. Sonuçta Titan fiyatı ve donanım özellikleri ile üretici/profesyonel tüketici kitlesine hitap eden bir ürün. O kartı isimlendirme olarak oyuncu/normal kitleye çıkan kartlara dahil eder mi bilmiyorum.

Ama sızıntılara göre gözükenler:

1. RDNA2 kartlar üst segmente oynayacak kartlar ile gelecek.
    2. Nvidia "enthusiast" seviyede rakip istemiyor.
    3. Özellikle RT performansında büyük sıçrama olacak.
    4. Normal grafik performansında hissedililir performans farkı olacak.
    5. En azından üst seviye kartlar ısınacak/sağlam soğutma gerekecek.
    6. En azından üst seviye kartlar ucuz olmayacak. Yeni bir fiyat segmenti bile oluşabilir.
    7. Nvidia niş ürünler yapmayı ve onları da pahalı satmayı seviyor. Bundan da çekinmiyor.
    titan ve ti aynen devam edecek gözüküyor.ti-super-titan en üst seviye 3090 3 kart olarak piyasaya çıkacak.Kırpılmamış en güçlü versiyonu titan olacaktır yine.

• Hocam buyursun gelsin ama bu son çıkan haberler açıkçası fiyatları açısından iyice korkutmaya başladı. Hem Turing hem de çıkacak RDNA2 kartlara göre tepe seviyede ciddi performans kazanımı sunmayı planlıyor sanırım Nvidia ama 2080Ti bile absürt bir fiyat iel çıkmıştı. Bu kartlar ne olacak bakalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 10 Haziran 2020; 17:36:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Hocam buyursun gelsin ama bu son çıkan haberler açıkçası fiyatları açısından iyice korkutmaya başladı. Hem Turing hem de çıkacak RDNA2 kartlara göre tepe seviyede ciddi performans kazanımı sunmayı planlıyor sanırım Nvidia ama 2080Ti bile absürt bir fiyat iel çıkmıştı. Bu kartlar ne olacak bakalım?
    NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]
  • 2080 ti zaten referans kart harici 360-380w civarı tdp'ye sahip bir kart soğutma konusunda pek başarılı değil ama kötü müydü? değildi.
  • 24 GB doğru ise dediğiniz gibi üst seviye en güçlü kart olarak Titan'ın yerini alacak bir model olacaktır. Buda ciddi bir fiyatlandırma demektir.

• oup59 kullanıcısına yanıt
    %40-45 Fark doğru çıkacak gibi. Bir kaç güncelleme ile az daha artabilir ilerleyen süreçte. RT performansı zaten çok daha iyi olacak önceki nesile göre. Fiyatlar konusunda iyimser olamayacağım bende ne yazık ki.

Yıl sonuna doğru gelecek oyunlar ve yeni nesil konsollar düşünülürse, çıkacak oyunlar için yeni bir devir açılacak bu kartlar ile. Eskisi ile kıyas bir yerde gereksiz kalacak..

• Konuyu yeni gördüm. Epeyi bir erken açılmış olsa da iyi olmuş, 1080ti fiyatları 4000tl ye dayandı, RT için benim yaşım geçmiş olsa da güzel olur sanıyorum, ben cs go oynadığım için çok önemli değil diğer oyunlar, benim takıldığım nokta esasen başka.

Devir şekül şükül tasarımlara döndü, tek tük te olsa anakart 24 pini çevirdiler 90 derece ama gpu larda şu güç girişlerini sağ tarafa alan bir tasarım yapamadılar. Hatta tam tersi bir yere alsalar da kablolar hiç gmrünmese. Bana kalırsa teknolojinin ileri gittiği filan yok, çünkü boyutlar çok çok büyük. Mobilde ki teknolojiyi düşününce bpc sektöründe gelişme filan yok. 15cm kartla her oyunu 4k oynayabilmemiz lazım ama 30cm kol kadar kart alıyorsun bir çuval para ödüyorsun ama 2k da bile keyifli oyun oynayamıyorsun. Bu sebeple ben gpu güncellerken 1 nesil ara vermeyi mantıklı görüyorum. 1 den 3 e, 2 den 4 e gibi. Diğer türlü para her türlü boşa gidiyor çünkü

• Ben 2080ti ile 1080 i crosfire yapacam ve 3080ti yi geçerim çünkü 3160ti oluyor

Komple tüm segmentlerinde eski kartlarına göre o fark oluşursa zaten ucuz olmasına imkan yok. Ama umarım kelime oyunu olmaz.

4 kat daha iyi RT*

* RTX 3090 ile RTX 2060 arasında :)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Yok canım o kadar da değil

• 3050yi çok merak ediyorum. Şöyle 8 GB bellekli 2060 super ayarinda bir kart olarak gelse çok iyi olur

2080ti'den %100 daha hızlı olsa bile oyun firmaları en kötü ekran kartına göre oyun dizayn etmeye devam edecekler. 1060 hadi bilemedin 1660 diyelim. O yüzden render vb işlerle uğraşmayanlar hariç bizim gibi genel oyuncu kitlesi için tepe modeller uçsa kaçsa ne olur. Mühim olan yüksek performansı ucuz fiyata sunmaları ama sürekli fiyat artıyor. 1080ti 700$'dı 2080'i 700$'a çıkardılar. İleride 3070'i 700$'a satarlarsa şaşırır mıyız? Kaç kişi alabilecek forumdan? Daha önce dediğim gibi Nvidia'nın fiyat/performans oranını AMD big naviyle belirleyecek, inşallah çuvallamazlarda bize yarar.
  • inşallah 3090 a 1000$ çekerde 3080ti ve aşağısı daha makul fiyatlandırma olur.
    tabii sadece hayal kuruyorum.

• NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

Son dakika OC leri ve config değişimleri gelebilir , çıkacağı tahmin edilen aylara da dikkat RTX 3090 ve 3080 Eylül 2020 Super serisi 2021 Mayıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 11 Haziran 2020; 10:44:25 >
  • 3080'in GA102'nin kırpılmışı olması gereksiz yere tdp'yi yükseltebilir ama ortaya xx80 serisinde daha güçlü bir model çıkmış olur. Rop da 64 yerine 80 olmuş, tablo umarım doğrudur. Fiyat avantajını da eklersek, 400$ fark verip 3080 Ti almanın mantığı kalmamış olur. 3080 10gb 320bit olursa fazlasıyla yetecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Haziran 2020; 23:28:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.