< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA RTX 4000 Serisi (7. sayfa)

-
-
Nvidia seven arkadaşlar alınmasın ama şu fiyatlandırmayı amd yapsa yerin dibine sokulurdu. Cpu tarafında 50-100$ civarı bazı ürünlerde artış yaptı diye forumlarda az yazılmadı. Nvidia nın yaptığı 500$ fahiş artışı ise birkaç gün sonra gene kimse konuşmaz diye düşünüyorum. İnsanları legal olarak soymaya çalışmak bu olsa gerek. Pandemi döneminde gelen sıcak para hoşlarına gitmiş olmalı ki pandemi dönemi fiyatlandırmalarını msrp ye çekmişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2022; 9:9:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim ekran 2k 120hz olunca bana dlss fsr pek avantajlı olmuyor. Amd rt performansını arttırırsa güzel olabilir ki şu ana kadar zaten hiçbir oyunda rt açarak oyunlara devam etmedim gene etmesem de olur.
Bakalım güzel bir heyecan oldu. Artık amd tarafının yanıtını ve tarafsız test sonuçlarını beklemeye geçeceğiz yapacak bir şey yok.
Aynı şeyi düşünüyordum.
Alıntı
metni:Pandemi döneminde gelen sıcak para hoşlarına gitmiş olmalı ki pandemi dönemi fiyatlandırmalarını msrp ye çekmişler. -
Son bir şey daha ekleyeyim. Nvidia performans farkını gösterirken best case scenario ile ilerler. Amd ise genelde ortalama ya da oyun oyun yan yana kıyaslamalı gösterir. Yani nvidia 4x diyorsa bu up to 4x(4 kata kadar ve altı olabilir) olarak düşünülmelidir. Haberiniz olsun
Bu ürünler TR sınırları içinde yaşayan bir çok kişi için hali hazırda yeterince pahalıyken artık sadece uzaktan bakacağımız bir hobi haline döndü bile diyebiliriz. Bununla beraber farklı ülkelerde yaşayan bir çok kişide Nvidia'nın bu aç gözlü fiyatlandırmasından memnun değil. Herhalde OEM piyasasının altın günleri sona erdi, muhtemel küçülmelerin ufukta olduğunu düşünüyorum.
699 USD'ye 2017'de zirve kart satılırken, bugün nasıl 1600-1700 USD'lerden bahsediliyor şaşırıyorum fakat elden bir şey gelmiyor malesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
6 serisinden bu yana fiyatlandırmaları
USD
680- 499
780- 649
980- 549
1080- 599
2080- 699
3080- 699
4080- 1.199
4080 %70 fiyat artışıyla geldi.
3000 serisinde stok eritmek için bunu yüksek tuttu desek, yine mantık dışı kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 21 Eylül 2022; 10:18:30 > -
Malesef saçma bir durum. Bugüne kadar neredeyse her yeni seride bir kart değişimine gitmiştim fakat bu yolunda sonuna geldik gibi duruyor. Bu kartlar TR piyasasına girene kadar USD'de herhalde 20-21 bantlarınada ulaşır, üstüne ballı kaymak...quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_6 serisinden bu yana fiyatlandırmaları
USD
680- 499
780- 649
980- 549
1080- 599
2080- 699
3080- 699
4080- 1.199
4080 %70 fiyat artışıyla geldi.
3000 serisinde stok eritmek için bunu yüksek tuttu desek, yine mantık dışı kalıyor.
Gerçek ismi 4070 olan 4080 12gb ı dahi listeye koysan 200$ artış var.
Bütün seriyi yüksek fiyatlı tutmalarının sebebi bence performansın büyük bir kısmının dlss 3.0 üzerinden gelmesi.
Alamayan ne yapacak gidip 3000 serisi bakınacak.
3000 serisi stokları azalınca da 4060-4070 modelleri gözükecek bence.
-
Bundan sonra tek umut amd tarafının yaklaşık aynı performans ile fiyatları aşağı çekip nvidiaya cevap vermesi olacak.
Özellikle fsr 2.0 gerçek çok başarılıydı ve üstünde tensor core olmadan yaptı bunu.
Bu sefer de fsr 3.0 ile aynı atılımı yapıp dlss 3.0 a denk bir teknoloji sunabilirse o zaman fiyatlar aşağı inebilir.
Ama bunu yaptığı halde gidip 7800xt(1200$ lık 4080 16gb a yakın bir performans verdiğini düşünüyoruz +-%1-5) yi 1100$ ya da 1000$ msrp ile satışa çıkarırsa ona da yazıklar olsun ne diyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2022; 10:42:18 > -
mining zamanı alıştı kolay paraya şimdi ucuza ekran kartı satmak zoruna gidiyordur şirketin :)
-
Yandaki kartı ufak sanmayın. 32cm uzunluğunda 3090 rog strix o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2022; 11:13:59 > -
Bu resimde de dikkat edilmesi gereken bir kısım var. Benim anladığım 2 tarafta da dlss performance modu açılmış.
Sol taraftaki eski diyebileceğim oyunlarda dlss 2.0 açılıp test edilmiş diye anladım bunu.
Yani aslında kas gücü olarak sol taraf bize gerekli bilgiyi vermesi lazım diye düşünüyorum.
Ama flight simulator ve warhammer a bakarsak bunlarda aşırı bir fark oluşmuş gözüküyor.
Bu fark o zaman nasıl oluştu o da bir soru işareti gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2022; 11:13:23 > -
Senin yazdığının aynsını yazdım youtubeda Mesut Çevik videosunun altında yorum olarak..
Adam ne dese beğenirsin.
Sen Fakirsen biz nabalım Türkiyede 80 milyon insan var iphone izdihamı oluyor. elbet alıcısı çıkacaktır bunlardan biride benim 3080'imi satıp üstüne koyup 4080 alıcam. Git ötede ağla.
Herif aynen bunu demiş bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 21 Eylül 2022; 11:31:12 > -
Çok seviyeli bir üslupla yazmış arkadaş. Bu forumda blokladığım kişiler oldu ve onlara dahi böyle bir üslup ile cevap vermedim vermeye de utanırım. Bunu ben bile böyle düşünüyorsam yt daki kitlesi ile para kazanan birinin daha dikkatli konuşmasını eklememe gerek yok herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 21 Eylül 2022; 11:36:14 > -
Gülüp geçmek lazım, her zaman böyle insanlar olacaktır. Maddi güç olarak çok rahat alabilecek durumda olmama rağmen 4xxx serisine ben geçiş yapmayacağım açıkcası bu fiyatlarla. 3080ti beni bir süre daha idare edecektir. Herkesin kendi parası, bu fiyat zoruna gitmiyorsa alsın, tepe tepe kullansın :)quote:
Orijinalden alıntı: GenqhisKhaan89Senin yazdığının aynsını yazdım youtubeda Mesut Çevik videosunun altında yorum olarak..
Adam ne dese beğenirsin.
Sen Fakirsen biz nabalım Türkiyede 80 milyon insan var iphone izdihamı oluyor. elbet alıcısı çıkacaktır bunlardan biride benim 3080'imi satıp üstüne koyup 4080 alıcam. Git ötede ağla.
Herif aynen bunu demiş bana.
Mesut çevik kalitesine(!) yakışır bir yorum olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 21 Eylül 2022; 11:35:36 > -
Çesut Mevik'i takip ettigin icin suclusun hocam hata sende
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X