Bu konuda RTX 4000 Serisine ait güncel bilgiler paylaşılacaktır. Çıkışa sadece bir kaç ay kaldı Pascal sahiplerinin geçeceği seri olacaktır. NVIDIA son dönemde çokça konfigürasyon deniyor kartların çıkışına yakın RTX 4080 ve 4070 te ciddi değişimler olabilir takipte kalın. GTX 1080 Ti ın konfigürasyonu çıkıştan saatler önce değişmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “There is an update of RTX 4070.
PG141-SKU331
7680FP32
12G 21Gbps GDDR6X
300W
TSE >11000” https://twitter.com/kopite7kimi/status/1555053945151975425![]() “base 2310
boost 2610
max >2800
TGP 285W” https://twitter.com/kopite7kimi/status/1557182816630480896![]() “We can expect RTX 4080 with 320W and RTX 4070 with 285W.” https://twitter.com/kopite7kimi/status/1556977252847751168---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İlk Tahmini Benchmarklar: ![]() |
NVIDIA RTX 4000 Serisi

-
-
Bekliyoruz Kral
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Takip +++
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sonunda biri açtı konu
-
Beni ilgilendiren konu :=)
-
Bakalım bu sefer p/w da amd yi geçebilecek mi? Yoksa gene 2 kiloluk soğutucular ile mi gelecek göreceğiz
Ben kasayı hazırladım. Ekran kartı tutacağı vs vs güç kaynağı ve ekran kartı kaldı.
Msi geçenlerde 1300 w ekran kartına 600 w verebilen güç kaynağını duyurdu. Demek oluyor ki güç kaynakları değişecek.
-
GTX 1000 serisi sahiplerinin geçeceği seri olacaktır RTX 4000 serisi, artık fiyatlamayı beklemeliyiz
-
İki tane ana konu başlığı var.
-
O arkadaş sonra açmıştır silinmesi gerekli
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 18 Ağustos 2022; 11:33:31 > -
Bekliyordum konu ne zaman açılacak diye
Yeni seri ve heyecan hayırlı olsun. Pandemi, mining sebebi ile artan fiyatlar ve iş güç derken koskoca 2-3 sene uzaklaşma oldu kendi adıma.
Çok güçlü ve güncel kartlar olacağını düşünüyorum. Hadi bakalım bekliyoruz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyv. hocam, yerimizi aldık :)
-
Yalnız bu tahmin baya yalan görünüyor.
Yeni nesil ile ilgili olarak sürekli yüksek hatta çok yüksek güç tüketimine sahip olacağı gibisinden söylentiler geldi, son dönemde pek ses çıkmıyor. Ben notebook kullandığım için enerji verimliliği fazlaca önemli benim açımdan. Artık güç tüketimi 200w'ı geçmesin, notebooklarda da masaüstü ayarı performans alalım derken Nvidia son iki nesilde tersine hareket etti. Pascal'lı güzel günler çok geride kaldı.
Amd zaten cacık. Artık dua modunda takılacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 18 Ağustos 2022; 12:29:37 >
-
3080 'den geçsek olma mı
-
Amd tarafında da güç tüketimi artıyor gözüküyor. Bu seferki kartlar kaç bin tl olacak merak ediyorum. Mining olayı tekrar patlak vermeden alacak olanlar almalı. Ucuzlar diye beklemeyin.
Bu kartlar ile beraber 4k da yüksek fps alınabilecek ve 1440p yeni 1080p olacak. Bu tarz yüksek hz li bir ekranınız varsa tepe model cpu lardan birini hatta ben olsam amd 3d cache li zen4 bir cpu alırdım.
Bende corsair ax1000 titanium psu var. Acaba bu pcie gen 5 leri adaptörle taksam yer mi onu denemem lazım.
Son sistem değişikliğini yapıp kenara çekilsem mi diye düşünüyorum. Yolu yarıladım artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 18 Ağustos 2022; 14:36:10 >
Hocam bende de öyle oldu. Özellikle uzak durdum miningciler fiyatları yükseltince dedim 4000 de geçeriz öyle de olacak gibi
-
Aslında indikatörlere bakınca tahminler fena değil gibi hocam ama bakacağız artık
-
2 tane ana konu olmuş yorumlar bölünmese daha iyi olurdu.
Bilerek 2 tane 4080 modeli çıkarılmış ki 4080 12gb a 4070 deseydiler %80 msrp artışının konuşulmasının önünü açmış olacaklardı. 2 tane 4080 modeli çıkararak fahiş zamın konuşulmasının önüne geçmeye çalışmışlar. Yapılan bütün kelime oyunları aynı model 2 ürün çıkarmak sırf şu aşağıdaki artışı direkt olarak kullanıcıların gözüne sokmamak için yapılmış. Bu çok bariz.
3070 -> 4070(4080 12gb) 500$ -> 900$ 3080 -> 4080 16gb 700$ -> 1200$ |
40 serisi çıkmadan önce güç kaynağı, bağlantı ve konnektörlerle ilgili yapılan çalışmaları paylaşmış ve olası risklerden bahsetmiştim. O dönem her ne kadar başka konularda delinin biri kuyuya taş attı misali bahsedenler olmuştu ama günler geçti kartlar çıktı ve ne yazık ki konnektörler ile ilgili her gün yanma haberleri gördükçe o dönem bahsettiklerimin gerçekleştiğini görüyorum. |
Nvidia seven arkadaşlar alınmasın ama şu fiyatlandırmayı amd yapsa yerin dibine sokulurdu. Cpu tarafında 50-100$ civarı bazı ürünlerde artış yaptı diye forumlarda az yazılmadı. Nvidia nın yaptığı 500$ fahiş artışı ise birkaç gün sonra gene kimse konuşmaz diye düşünüyorum. İnsanları legal olarak soymaya çalışmak bu olsa gerek. Pandemi döneminde gelen sıcak para hoşlarına gitmiş olmalı ki pandemi dönemi fiyatlandırmalarını msrp ye çekmişler. |
Çesut Mevik'i takip ettigin icin suclusun hocam hata sende
|
Bu ürünler TR sınırları içinde yaşayan bir çok kişi için hali hazırda yeterince pahalıyken artık sadece uzaktan bakacağımız bir hobi haline döndü bile diyebiliriz. Bununla beraber farklı ülkelerde yaşayan bir çok kişide Nvidia'nın bu aç gözlü fiyatlandırmasından memnun değil. Herhalde OEM piyasasının altın günleri sona erdi, muhtemel küçülmelerin ufukta olduğunu düşünüyorum.
699 USD'ye 2017'de zirve kart satılırken, bugün nasıl 1600-1700 USD'lerden bahsediliyor şaşırıyorum fakat elden bir şey gelmiyor malesef. |
5-10k fazladan para vermesine gerek yok iade edip yine gamerock alabilir kart fabrikasyon hatalı. Kartı dümdüz olan gamerock sahibi onlarca arkadaş varken yamuk kartı nasıl normalleştirebiliyorsunuz akıl tutulması yaşıyorum |
Benzer içerikler
- gürcistan ekran kartı fiyatları
- intel arc b580 alınır mı
- paylaşılan gpu belleği nedir
- düşey senkronizasyon nedir
- ekran kartı tamiri
- rx 7600 neye denk
- nvidia rtx
- nvidia 5070
- rtx 5050
- ekran kartı resetleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X