Bu mesajından bi fanboyluk sezdim brom. |
Nvidia, RTX 4070'in özelliklerinde değişikliğe gidiyor: RTX 3090 Ti geride kalabilir (3. sayfa)
-
-
Gerçekleri faboyluk olrk algılıyorsan, aslında senin fanboyluk kafasında olduğun ortaya çıkar, yani ben fanboyluktan ziyade ortada ulu orta gezinen satış verileri üzerinbden bir söylemde bulunuyorum ve diyorum ki; amd rakibinden güçlü kartlar üretiyor ama ürettiği güce yeterince destek sunmuyor, üretiyor, ortaya atıp bırakıyor, ürettiği kartların akibetini hiç umursamıyormuş gibi görünüyor.
Kısaca amd, performansın kralı modeller üretse dahi, insanlar neden daha pahalı ve daha düşük performans gösteren kartlara yöneliyor sorsunu, kendine sorma cesaretini mi gösteremiyor, yoksa müşterilerini umursamıyor mu? Şahsen bunu merak ediyorum.
-
4070 3090Ti Geçiyorsa Bizde 40,50 Milyardan Satışlara Başlar
"Asus 4070 Oc Tuf 40 Milyar" Alıcısına Şimdiden Hayırlı Olsun Burası Türkiye Çünkü
-
Olabilir ama bunn sebeplerinden biri olrk dolarıda eklemek lazım, şahsen doların 30 a doğru yürüyeceğini düşünüyorum, yani dolar aynı balon gibi patlamadan önce baya bir şişecek diye düşünüyorum.
-
3070 ve 3080'in msrp'sinin düşük olmasının sebeplerinden biri vram miktarlarının düşük olmasından dolayıydı. Artan bellek miktarının fiyata etkisi baz alındığında, tahminen FE modeller için 4070'in msrp'si en kötü ihtimal 700$ olur bence, 4080 de yaklaşık 1000$ olur. Özel soğutmalı modeller 100-200$ fark edebilir, bu durumda şu anki kurla 4070 vergilerle birlikte marka ve modele göre 15-17K arası eder. Doların 30 olması durumunda bile 40-50K etmez, ancak 4090 için rahatlıkla TR'de 40-50K gibi fiyatları görürüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Ağustos 2022; 9:16:3 > -
Hocam üretim arttıkça bu bellekler hiç mi ucuzlamadı yahu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4080, 1000 dolar falan olmayacak bilip bilmeden sallamayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 9 Ağustos 2022; 11:11:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
GDDR6X'lerin son nesil, yüksek Gbps'li versiyonlarını kullandıklarından maliyeti yüksek oluyor. AMD gibi GDDR6 kullansalar bir nebze daha ucuz olur elbette, masaüstü DDR5 bellek fiyatları buna en güzel örnek. 3080 Ti 12 gb olmasına rağmen 1100$'lık msrp ile çıkmıştı, yorumunuzun aşağısındaki kişi bunun farkında olmadan sallamayın demiş. 3090 dışındaki 3070 ve 3080 gibi kartlarda vram miktarının düşük olması, Ampere serisinin ucuz olmasını sağlayan etmenlerden biri olduğu açıkdır.
4080 hem vram olarak 3080 Ti'dan fazla kullanacak (16 gb), hem de 3090 Ti'dan hatırı sayılır şekilde hızlı bir kart olacak, 4090 da 3090 gibi 1500$'dan aşağı olmaz yukarısı bile olabilir, çünkü 24 gb ve 24 Gbps'lik vram kullanacak. Umarım ben yanılırım, 4080'nin şu yönden ucuz olabilme ihtimali var, AD102 yerine AD103 GPU'su kullanacağından, düşük mm² olarak GPU wafer maliyetinden dolayı, belki 1000$'ın altında bir fiyatladırma ile çıkabilir ama 3080 gibi 700$ olmasına %1 bile ihtimal vermiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Ağustos 2022; 12:41:38 >
-
İnşallah Hocam 15 -17 Olur, Ama Bizdeki Aç Gözlü,Doymaz Oem Ciler Varken Ben Kendimi En Kötüsüne Hazırlıyorum
-
O zaman özel soğutmalı 4080 fiyatı 30k+ olacak gibi görünüyor. Vay ki ne vay.
-
3090 performansina esdeger olmasi karti 4k cozunurluk icin ideal yapmaz, yapsaydi 4080 ve 4090 cikartmanin bir anlami kalmazdi. Sirketler sonucta kar oranini arttirma derdinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X