Şimdi Ara

Nvidia RTX 5080 ve RTX 5090 ekran kartları Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hamza5806 , Kaos_3492 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
9.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aç gözlü esnaf, 1000 dolarlık 5080'i 2000 dolarlık 5090 fiyatına satıyor. Ekran kartlarında konsol gibi ötv de yok, ona rağmen kar paylarını çok yüksek tutmuşlar.

• murtazagil kullanıcısına yanıt

Çinlilere gerek kalmadan intel yakalayacak gibi orta sınıfta iyi kartları var 4k için güzel bir kart çıkarsa nvidia tekelinden kurtulurduk.

• Fiyatlar tam fiyasko ve çok fahiş derecede kâr koymuslar ve bu kartlarin performans artışı berbat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5090 150bin TL nedir, 150binlik ne yapıyor bu kart. eskiden de yeni kartlar çıkardı ama fiyatlar böyle uçuk olmazdı. 4090'nın yapamadığı neyi bu kadar iyi yapıyor bu kart, bir devrim falan mı yapıyor piyasada. tamamen saçmalık. çok satacağını sanmıyorum, tekelliğin getirdiği özgüven olsa gerek.

• Fiyatları beğenmiyorsunuz ama alan memnun satan memnun. Ben 5090 satan firma olsam 500.000 liradan koyarım. Alıcısı her daim var.

• Oyun oynamak için gereksiz.
    Son çıkan oyunların hepsi boş. Bug dolu, senaryo yetersiz falan filan.
    En son stalker 2 oynayayım dedim, biraz ilerledim, yahu bu Stalker mı diye tereddüte düştüm.
    Bütün enerjiyi grafiğe veriyorlar gerisi bomboş. Tam bir hayal kırıklığı.
    Radyoaktif Skyrim olmuş oyun.

Amazon'un oyununa bakam dedim, throne liberty diye, daha en baştan dandik olduğunu düşündürdü.

Zamanında warcraft motoru ile wow yaptı adamlar dünyayı salladı. Hala oynanıyor. Ama oyun firmaları grafik daha çok grafik diye yola çıkıp dandik oyunlar yapmaya devam ediyor.

Ne yeni bir oyun konsepti ne de yeni bir fikir var oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 31 Ocak 2025; 0:11:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reborned

Geriden takip etmek? Fsr 3.0 yeni çıktı el insaf.

İlk olarak, FSR 4 çıktı, 3 değil. FSR 3 ve önceki sürümleri yazılım bazlı çalışan bir teknoloji iken, DLSS tensor çekirdeklerini kullandığı için FSR'dan katbekat daha iyiydi. FSR 4 ise nihayet artık tensor çekirdeklerini kullanacak. AMD fersah fersah geride, ki bunu hisselere bakarak bile anlayabilirsin. Bu ekran kartları pahalıysa sorumlusu AMD.

• Colda kullanıcısına yanıt

Colda biraz kaliteli oyunlara mı yönelsen Baldurs Gate 3 gibi ve sayamadığım yüzlerce iyi oyun.

• Z.E.U.S kullanıcısına yanıt

Arkadaşa ARC B580 aldırdım. Darboğaz olduğu için GPU bazlı ölçeklendirme ile 2K scaling yapmak istedik, ama sürücüde o ayarı değiştirince sistem donuyor. Intel Support'ta herkesin aynı sorunu yaşadığını gördüm, yani yazılımı bir düzeltsinler gerisi gelir.

• Sreter kullanıcısına yanıt

Oynadım onu, güzeldi ama baldurs gate değildi. Divinity original sin'in versiyonu gibiydi. Divinity oynamamış olsam belki daha çok hoşuma giderdi. Keşke Divine divinity remake yapsalar.

Onca sene geçti hala oyunda okuduğum şu cümle başka oyunlarda armor lootlarken aklıma gelir; "unutma, bu zırh önceki sahibini korumadı".

Ben hala Fallout 2 oynayan biriyim, belki sorun bendedir.

Mesela Witcher da güzeldi ama en zor seviyede başladım, level 10'dan sonra zorlanmamaya başladım, dedim oyun kendi mi değiştirdi acaba zorluğu, o da değil. Hikaye güzeldi ama hack and Slash oyununa döndü sonradan. Bu konuda en iyi denge dragon age origins'te bence. Hem hikaye var hem combat iyi hem de zoru gerçekten zor(gereksiz aşırı zor evet) ama keyifli.

Cyberpunk ta güzeldi hikaye olarak ama isterdim ki büyük corporation binalarına dilediğim gibi baskın yapabileyim. Hayvan gibi güvenlik falan olsun.

Herhalde çok oyun oynadık, artık normal seks yetmiyor, bdsm gibi fanteziler istiyoruz gibi bir durum. Muhtemelen sorun bende.

• vergisi karı ıvızırı zıvırı ile 40 45 bin lira edecek kartı nasıl oluyor da utanmadan 70 bin liraya satıyor nasıl bir açgözlülük bu ?

reyis bir yerde haklı demek ki bizim milletimiz bu pahalılıga sebep oluyor. alanın aklına şaşarım aslında şikayet etmek lazım ticaret bakanlıgına.

150 bin liraya 7-8 yıl önce 3 adet araba alırdınız , 10 yıl önce ankarada ev alınırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 31 Ocak 2025; 0:57:14 >
  • vatan haini esnaf yapmış yine yapacağını stok falan da kalmamış 2 ay sonra ucuza topladıkları 5080leri 100kdan sürerler piyasaya

Saygım arttı, oyun kültürü olan birisin, belli. Sana hiç Souls serisi, Elden Ring demeyeceğim, gerek de yok, ama doğru söylüyorsun gerçekten. Senaryo tembelliği sektörde çok üst seviyede. Fallout deme birader, gerçekten Bethesda parçalamalık bir stüdyo. New Vegas falan remake lazım, en sonunda kafayı kırıp birkaç kişiyle ben yapacağım, şu iki Rus’un GTA Vice City’yi GTA 4 motorunda yaptığı gibi.

• Hic usenmedim gerekli firmalari sikayetimi yaptim. Sizlerde usenmeyin sikayetlerinizi yapin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NVIDIA'nın ekran kartları için belirlediği MSRP (Manufacturer's Suggested Retail Price) vergiler hariç olarak açıklanır. Bu fiyat, üreticinin perakende satış noktalarına önerdiği taban fiyatıdır. ABD'de satış vergileri (sales tax) federal düzeyde değil, eyaletler, şehirler tarafından belirlenir. Vergiler, satın alma aşamasında müşteri tarafından ödenir.

AB'de VAT yani katma değer vergisi eklenmiş olarak gösterilmek zorunludur.

Almanya'da VAT ise %20 yazanlara inanmayın çünkü %19'dur.

https://en.wikipedia.org/wiki/Value-added_tax

En ucuz rtx5090, £2240 (incl. VAT) (vergi dahil)

2240*1.24=$2777 (vergi dahil ingiltere satış fiyatı)

https://www.overclockers.co.uk/?query=rtx%25205090&sortBy=production_ocuk_price_asc

Not: Şuna inanın diyenlere inanmayın araştırın. Şuna inanmayın diyenlere hiç inanmayın hatta kanmayınNvidia RTX 5080 ve RTX 5090 ekran kartları Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatlar 

• Böyle bir hesap yok arkadaş. Resmen karaborsacılık yapıyorlar.

Zaten multi frame genden pek emin değilim. normal frame genin bile birsürü problemi var.

4090 ile yola devam.

Nvidia RTX 5080 ve RTX 5090 ekran kartları Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 31 Ocak 2025; 8:13:24 >
  • Aracilari kaldırmamız gerek nvidiaya amazona mail bombardımanı yapmamız gerek Amazon eğer ki bu ekran kartlarını satarsa %1 kar marjinal bile razı olur sermayesi olmayıp kredi çekip kredinin faizini bize ödeyen fakir fukara ekran kartı satıcılarına para kazandirmayin talep ederseniz bırakın Amazonu nvidia bile gelip burada satış bayisi açıp satar yeter ki talep edin GELİN ARACİLARİ KALDIRALIM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Almayın, patlasınlar öyle alırsınız.

Direkt bir şekilde mail atıp aracilari yok etmemiz gerek teknoloji cahinda bu sermayesi yeterli olmayan küçük firmaların ekran kartı satma arzusu yüzünden çoğu insan bunlardan yararlanamiyor dünyada yapay zeka furyası varken çocuklar bu alanda kendilerini geliştirmesi gerekirken bu köylü kurnazlarinin %50000 kar etme arzusu yüzünden ülke teknolojik anlamda geri kalıyor bu adamları tamamen yok etmemiz gerek büyük firmalar bu karları çok düşük kar marjlariyla satabilecek potansiyele sahip talep edersek olur

• yurt dışı 70k civarı alınacak kart rtx 5090 +gümrük iadesi'de var boşuna bu fiyatlara bakmaya değmez.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.