ama o oyun değil yazılım. |
Nvidia RTX 5090 “çılgın” özelliklere sahip olacak (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Fiyatı da çılgın özelliklere sahip olacak...
-
bakalım 5090 çılgın olacak
-
Zaten kendilerini zorlamıyorlar ki?? Ilk başta %120 Fark olacak deniyordu, Sonra %85,%70,%50,%30 oldu...
Ben 3000 serisinden 4000 serisine gibi bir fark beklemiyorum, Aynı kartın ısıtılmış hali gibi bir şey olacak muhtemelen.
+Muhitin 2 Çekirdek daha ekle
-Tm abi
+Muhitin 2 Gb Daha Vram ekle
-Tm abi
+Muhitin 2 Rt falan daha ekle süsle
-Tm abi
-
Teknoloji artık yerinde saymaya başladı çünkü çipler bellekler yerinde sayıyor. Geliştirilebilir bişey kalmayacak nihayetinde. 10 yıl sonra %1 performans artışı gösteren kartlar görürüz ki zaten yazılıma kayacak belli ki. Misal yeni çıkan oyunların eski kartta açmaması gibi. 2000w harcayan devasa soğutmalı ekran kartlarına az kaldı gibi. 600w çok büyük enerji. Ay sonu faturanın 1 yıllık masrafını toplasan zaten bir ekran kartı fiyatı çıkar. Hele ki türkiye gibi bir ortamda faturaları düşünemiyorum bile.
Sadece oyun olarak düşünülmesin. Misal ekran kartının eski versiyonu bir programda çalışmazken yeni versiyonu çalışacak gibi. En basitinden elinizdeki telefonların birbirinin aynı olmasına bakın. İphone bunun en büyük örneğidir zaten. 1-2 donanım değişsin %1 fark olsun yeter diye düşünüyor artık firmalar
-
Bence gelecekte ekran kartı diye bişey olmayacak GeForce now gibi üyelik alacaksın tüm işlerini server halledecek 3d animasyon video edit 3d modelleme çizimler hepsi o server daki sistemlerde işlenecek belki pc dediğin uydu cihazı gibi bişey olacak sadece seni o server a bağlayan bir kutu. Şu kart bu kadar güçlü derdi de kalmayacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı kartın ısıtılmış hali demişsiniz. Güç tüketimine bakılırsa gerçek anlamda ısıtılmış hali olacak :)
-
4090 ile 2K kullanan ben.
-
Güç tüketimini geçtim, uv ile bir şekilde halledilir. TDP'si çılgın olursa, işte o zaman kötü. Kartın soğutucusu yeterli olsa da, sıcak havayı kasa içine verecek. Bu işin 30C ve üstü yaz ayları da var, kasa içi havalandırma yeterli olsa da, 600 Watt'lık TDP benim için yüksek bir rakam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Eylül 2024; 13:21:13 > -
Doğrulanmış bir söylenti mi bilmiyorum ama bir de kartın 2 slot olacağı söyleniyordu. Nasıl olacak merak ediyorum doğrusu...
-
Tekel, istediği fiyata satıyor işte😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X