Şimdi Ara

NVIDIA TITAN X Tanıtıldı !!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
4
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Ben sizin o kısmı çok sonra farkettim hocam %75 sp farkıyla karşılaştırdığınız

İkinci kısım ise 1-1 scaling olayına katılmayabilirsiniz fakat durumu başka şekilde olamaz. Eskiden shader clock ile core clockun farklı olma olayı yada iki kart arasında rop - unite farkı yüzünden dengesiz değerler olabiliyordu yada bw sebebiyle...

Bu kart 980 karşısında sayısal olarak her şeyi %50 fazla olacak şekilde tasarlanmış sadece clock değerleri hariç

Anand istediğini desin 980 lerin 1250 nin altında çalışanı yok ki 1300 e yakın Titan X ise 1150 civarı çalışıyor.

Hesap yapılırken NVIDIA nın verdiği değerler ref. alınırsa sonuç ortaya çıkıyor zaten.

Şöyle yapın Titan ı alın gpu z deki boost değerleriyle core sayısını çarpın ve 680 deki core cloxk satısı çarpımına bolun techpower uptaki farkı yakın oluyor mu olmuyor mu

Hocam Kepler ve sonrasını pek takip etmediniz sanırım. Özellikle referans kartlar, sabit bir hızda çalışmıyor. Oyunun güç tüketimine bağlı olarak, temp&power limit'e ne oranda dayanırsa, saat hızı o oranda değişiyor.
    Mesela, Metro Last Light, Tomb Raider gibi oyunlar yüksek güç tüketir. Bu oyunlarda, "limitin" karşılık geldiği değere bağlı olarak, daha düşük saat hızları görürüz.

Karşılaştırmaları, sağlıklı olması için, iki tarafta da referans model ve default limit'te yapıyoruz. 980'in, 1250 altına inmeyen özel modellerine bakacaksak, o zaman Titan X'i de benzer özel modeller veya yüksek limit'te test etmeliyiz.

----
    Referans 980, 1151-1227 arası çalışmış. Max boost 1252 olmuş ki, bunun hiçbir oyunda görüldüğünü zannetmiyorum (temp limit'e ulaşmadan önce, belli bir sıcaklığı geçince, voltajla beraber 1227'ye indiriyordur. 780 Ti'daki, 1020->1006 geçişi gibi).
    Referans Titan X, 1088-1189 arası çalışmış. Max boost 1215 olmuş, bunun da görüldüğünü zannetmiyorum.
    ----

Hardware fr, 1250 MHz yazmış. Gerçek saat hızlarını tek tek yazmak yerine, max boost değerini yazıp geçmişler.

GPU-Z'deki boost değerlerine gelirsek:
    980: 1216, Titan X: 1089.
    680: 1059, Titan: 876.

Bu tamamen yanıltıcı. GK110 ve GM200, yazan boost değerinin max 100-120 MHz üstünde default olarak çalışırken, 680 40 MHz üstünde çalışır. 980 ise yazan değer civarında veya onun 60 MHz altına kadar inebilir.
    X'in 1089, 980'in 1216'da çalıştığı durumlar da var, ama az sayıda.
    ----

1:1 scaling olayında ise, saat hızlarının en yakın olduğu testlere bakalım:

Dragon Age. 980: 1215 MHz - Titan X: 1189 MHz
    http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/9
    Fark %39 - %33,7 arası. (%33'te, clock farkı açılmış olabilir.)

Mordor. 980: 1164 MHz - Titan X: 1126 MHz
    http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/7
    Fark %36,5 - %32,6 arası

Grid. 980: 1190 MHz - Titan X: 1151 MHz
    http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/13
    Fark: %34.

Tabii farkın %39 üstüne çıkacağı durumlar olabilir; ama saat hızını eşitlesek bile %50 olmayacağı açık.

Modlu bios'la 1550 MHz'de çalışabilmesi güzel. GK110'da olduğu gibi, bu da GM204 hızlarına çıkabiliyor
    Voltaj hakkında bilgi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Mart 2015; 9:30:18 >

• Hocam yazıyla olmuyor bu tarz konuşmalar surdurulmuyor kapatalım gitsin konuyu Titan X in voktajı 1.3 v yapılmış yanlış hatırlamıyorsam ve not duşulmuş sıvı soğutma ile clock hızı daha yukarılara çekilir diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam yazıyla olmuyor bu tarz konuşmalar surdurulmuyor kapatalım gitsin konuyu Titan X in voktajı 1.3 v yapılmış yanlış hatırlamıyorsam ve not duşulmuş sıvı soğutma ile clock hızı daha yukarılara çekilir diye

Hocam bu kart bayadir inceliyorum bu konu olsun diğer konular olsun
    Bakiyorumda 4k veya 2k ekranin olmadiktan sonra biraz gereksiz gibi geliyor bana 970 satan biri olarak söylüyorum bunu ..full hd de bu kart fazla performans veremez bence gibime geliyor sizin fikriniz nedir
    Bunu 4800 tl lik fiyatini gorerek söylüyorum
    1000 TL CİVARi hadi bilemedin 2000 tl ye asus 980 alsan full hd de aynisini görmücekmiyiz acaba? uçucak kaçicak bir durum varmi sizce?
    Birde amd nezman çikicak artik :D:D

• Oskis kullanıcısına yanıt
    Xbox patronu dun söyledi Tam DX 12 destekli oyunlar 2015 sonu geliyor

Bu kart işlemci kısıtlamasından kurtulduğunda Full HD de de istenilen performansa gelecektir. Ama sadece oyun için gereksiz ki AMD bu karta rakip kart geldiğinden yüksek saat hızlı Ti versiyonu gelmesi yüksek ihtimal.

Birisi ileriye yönelik yatırım yapmak istiyorsa 6GB Vram altında kart almamalı

Ben geçiş dönemini 960 Ti gibi bir kartın SLI yı ile geçirmeyi duşunuyordum fakat henüz gelmedi sizde şu an ne vardı

• quote:

Xbox patronu dun söyledi Tam DX 12 destekli oyunlar 2015 sonu geliyor

Bu kart işlemci kısıtlamasından kurtulduğunda Full HD de de istenilen performansa gelecektir. Ama sadece oyun için gereksiz ki AMD bu karta rakip kart geldiğinden yüksek saat hızlı Ti versiyonu gelmesi yüksek ihtimal.

Birisi ileriye yönelik yatırım yapmak istiyorsa 6GB Vram altında kart almamalı

Ben geçiş dönemini 960 Ti gibi bir kartın SLI yı ile geçirmeyi duşunuyordum fakat henüz gelmedi sizde şu an ne vardı

ŞU anda onboard olarak duruyorum malesef cok istedigim işten eve gelipte oynucagim birçok oyunu oynayamiyorum cites skylines olsun simcity olsun bu tarz oyunlar yüklü pc de fakat açtigimda cok ama cok kasiyor..
    3 ay önce asus 970 sattim 980 almak niyetindeydim ki hala niyetindeyim...Gitmeden 1 gün once birisi yazi 980ti diye...orda kaldim...para hazir 2000 küsür fakat pc boş duruyor...amd zaten almam orasi kesinde...ben 980 ti için cokmu geç olur diye bekliyorum
    sizdende fikir alim dedim..

Amd yanlış hatırlamıyorsam haziran ayında yeni kartlarını duyuracak ondan 1 ay sonrada belki 980 ti çıkar yani nereden baksanız daha 4 ay var . Tabi eğer AMD nisan ayında kartları çıkartırsa çok daha erken gelir 980 ti .

Yanlış biliyorsam düzeltirsiniz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Amd yanlış hatırlamıyorsam haziran ayında yeni kartlarını duyuracak ondan 1 ay sonrada belki 980 ti çıkar yani nereden baksanız daha 4 ay var . Tabi eğer AMD nisan ayında kartları çıkartırsa çok daha erken gelir 980 ti .

Beklemeye degermi acaba okadar geç baya var daha yaw....titan x 3000 civari olsa idi onu alicaktim oda ucuk fiyatta ...
    Daha önce yazmışmıydım hatırlamıyorum ama 980 Ti çıkmayadabilir bunun bir garantisi yok bunu unutmayalım. Ha çıkmasını herkes bekliyor orası ayrı

Bu zaman diliminde ikinci elden 800 tlye 780 alabilirsiniz. 980Ti çıkınca da satar ona geçersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Oskis

quote:

Beklemeye degermi acaba okadar geç baya var daha yaw....titan x 3000 civari olsa idi onu alicaktim oda ucuk fiyatta ...

düşük bütçe ile max performans almak isteyen yada hardcore oyuncu olmayan kişiler amd almalı onun dışındakiler bence Nvidia almalı, özellikle üst seviye kart düşünüyorsanız AMD yi beklemeye gerek yok.

• quote:

Daha önce yazmışmıydım hatırlamıyorum ama 980 Ti çıkmayadabilir bunun bir garantisi yok bunu unutmayalım. Ha çıkmasını herkes bekliyor orası ayrı

Bu zaman diliminde ikinci elden 800 tlye 780 alabilirsiniz. 980Ti çıkınca da satar ona geçersiniz

HOCAM 780 yerine 750ti alsam önerirmisiniz peki?performans cok düşükmü olur sizce?
    en azindan 500 tl civari ...gta 5 flian açarmi peki?

yada hocam en iyisi gidip 960 almak o nasil sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oskis -- 23 Mart 2015; 13:48:47 >
    500 civarı 750Ti mı ??? İkinci eli max 350 olur ki performans olarak 480 i bile geçemeyen bir kart. Ben size GTX 780 i öneriyorum oc ile 980 e yaklaşabilen bir kart

960 sıfır alınmaz alunacaksa bile 650 tl den fazla etmez , 780 geçiş kartı olarak en iyi seçim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 23 Mart 2015; 14:45:07 >
  • quote:

500 civarı 750Ti mı ??? İkinci eli max 350 olur ki performans olarak 480 i bile geçemeyen bir kart. Ben size GTX 780 i öneriyorum oc ile 980 e yaklaşabilen bir kart

960 sıfır alınmaz alunacaksa bile 650 tl den fazla etmez , 780 geçiş kartı olarak en iyi seçim

yanlışınız var, ben 750 Ti kullandım , kart 570 den iyi 580 e çok yakın bir kart, hatta bazı testlerde onunda önünde.
  • quote:

quote:

Yurtdışından vergiler dahil o civara geliyor zaten ama gereksiz bir kart, bu arada stokta EVGA bulamazsınız, 6 gb'lık versiyonlarının F/P'ı daha yüksek olacak bekleyin veya ikinci elden GTX 780 alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Mart 2015; 14:57:56 >
  • quote:

COK dogru söylüyorsunuz hocam da ben 2ci el kullanmiyorum sifirlarina bakiyorum 1000 tl den aşa yok gibi birşey...
    1000 tl ona vericegime 970 alirim yine diyorum ....yada en iyisi almamak yaw ne diyim boşuna para vermekte istemiyorum şu titan 3500 tl den çiksa idi alicaktim..

Hocam ikinci ele on yargılı bakmanızı anlıyorum fakat bunu kırın ve forumdaki referanslı uyelerin ilanlarına mutlaka bir bakın. Şu an sıfır geçiş kartı almak pek akıl karı değil. Bakın bi bolume bişey kaybetmezsiniz

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Sizdeki kart 1350 mhz ye çekilmişti hocam o yüzden dikkate almak yanlış olur orta seviye için

İki kartı da aktif şekilde test etmiştim. 1200 mhz deki GTX 750Ti 825 mhz deki GTX 480 den geride tüm oyun ve benchlerde ha arada bazı oyunlar olabilir onlar ayrı

• quote:

quote:

Hocam yazıyla olmuyor bu tarz konuşmalar surdurulmuyor kapatalım gitsin konuyu Titan X in voktajı 1.3 v yapılmış yanlış hatırlamıyorsam ve not duşulmuş sıvı soğutma ile clock hızı daha yukarılara çekilir diye

Bakiyorumda 4k veya 2k ekranin olmadiktan sonra biraz gereksiz gibi geliyor bana 970 satan biri olarak söylüyorum bunu ..full hd de bu kart fazla performans veremez bence gibime geliyor sizin fikriniz nedir
    1000 TL CİVARi hadi bilemedin 2000 tl ye asus 980 alsan full hd de aynisini görmücekmiyiz acaba? uçucak kaçicak bir durum varmi sizce?

Neden satıyorsunki 970 i.İade etsen anlayacam ama satarak durduk yere zarar etmeye gerek yok.Elindeki kart zaten kuvvetli seni rahatça 1 yıl daha sırtlar.Sonrada dx12 otursun yeni mimari kartlar gelsin değiştirirsin.Bence çok saçma olur değiştirmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

Neden satıyorsunki 970 i.İade etsen anlayacam ama satarak durduk yere zarar etmeye gerek yok.Elindeki kart zaten kuvvetli seni rahatça 1 yıl daha sırtlar.Sonrada dx12 otursun yeni mimari kartlar gelsin değiştirirsin.Bence çok saçma olur değiştirmen.

hocam yaptik bir hata ....satali 3 ay oldu bile....
    Dikkat ediyorum hiç 980 öneren yok alin diye...kotumu bu kart yaw?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

hocam yaptik bir hata ....satali 3 ay oldu bile....
    Dikkat ediyorum hiç 980 öneren yok alin diye...kotumu bu kart yaw?

kötü değil aşırı pahalı bir kart.Fiyatını hiç ama hiç haketmiyor.970 le arasında 1000 tl ye yakın fark var.Nerdeyse 2 kat.

ben novadan 1870tl ye aldım zamanında
    970 g1 o zaman 1300tl ye yakındı yaklaşık 570tl lik bir fark söz konusuydu
    şu zamanda bence alınacak tek marka var trden hiçbir şey almayın evga ve amazondan alışverişlerinizi yapın derim
    999$ lık karta adam kafasına estiği fiyatı(4700tl gibi bir fiyat mesela) verebiliyor böyle bir ülke olabilir mi yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 23 Mart 2015; 15:47:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.