Şimdi Ara

Nvidia uygulaması yenilendi: Otomatik hız aşırtma ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia uygulaması yenilendi: Otomatik hız aşırtma ve daha fazlası
    Kaçıranlar için Nvidia, geçtiğimiz hafttalarda ''Nvidia App'' isimli yepyeni bir uygulamayı kullanıma sunmuş ve bu sayede birçok özellik tek bir çatıda toplanmıştı. Computex 2024 kapsamında da Nvidia App'a eklenecek bazı yeni özellikler tanıtıldı. Otomatik hız aşırtma ve daha fazlası geliyor.

Nvidia uygulamasındaki en önemli yeniliklerden biri, otomatik performans ayarı. Hem masaüstü hem de obil GPU'lar tarafından desteklenen bu özellik, en iyi performansı sağlamak için GPU ayarlarının otomatik olarak belirlenmesini hedefliyor. Ayrıca manuel olarak da voltaj, güç, sıcaklık veya fan hızlarını kontrol edebiliyorsunuz. 

Nvidia, otomatik ayar özelliğinin düzenli aralıklarla sistem taraması gerçekleştireceğini söylüyor. Bu da ayarlara bağlı olacak 10 ila 20 dakika arasında sürecek. Üstelik hız aşırtma sonucunda kartların garanti dışına çıkmayacağını belirtelim. Nvidia ise, kartların herhangi bir zarar görmeyeceğini ancak herhangi bir sorunda kullanıcıların durumu bildirmeleri gerektiğini söyledi. 

Uygulamadaki bir diğer gelişme ise, AV1 120FPS kayıt özelliği. Kullanıcılar artık oyunlarını hem SDR hem de HDR formatlarında AV1 120FPS olarak kaydedebilecek. Bu da daha düşük depolama gereksinimi, daha yüksek kare hızları ve daha yüksek yüksek kalitede anlamına geliyor. 

Yukarıda da görülebildiği gibi "Horizon Forbidden West" üzerinde test edilen özellik, H.264'e kıyasla tek bir karede çok daha fazla detay içeriyor. Özelliği etkinleştirmek için Nvidia Uygulama Ayarları sekmesine giderek video yakalama kare hızını 120 FPS olarak ayarlamanız yeterli. Nvidia uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-app-beta-update-av1-performance-tuning/

• İlk boşlukta yükleyeyim 😇

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deneyelim abeyyy teşekkürler bilgilendirme için

Bu yazılım güncellemesi 4000 bin serisine falan mı getirildi acaba ? rtx 3060 ti var yeni güncelleme gelmiş yaptım degişen bir durum yok

app uygulamasını ayrı indirmek gerekiyormus bilginiz olsun otomatik nvıdıa yazılımı ile gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 4 Haziran 2024; 18:54:21 >
  • Valla böyle bir fikrim vardı neden kimse yapmıyor diye düşünüyordum sonunda nvidia otomatik hız aşırmayı çıkartmış inşallah hayal ettiğim gibi undervoltda yapıyordur çünkü hız aşırtmadan daja faydalı hem sıcaklık düşüyor hem de fps limitlenmiyor ekran kartından tiz ses gelme sorunu kalmıyor

• haktan24 kullanıcısına yanıt

evet 3 serisi yine üvey evlat olmuş...

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Google Nvidia app yazınca link den indirebilirsiniz resmi sayfadan beta sürüm olduğu için kararlı sürümde eklememisler ben resmi sayfadan indirip kurdum 3000 serisi destekleniyor bilginiz olsun

• Experienceda zaten vardı auto overclock, Nvidia app de yoktu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Halâ beta galiba.

Store haricinde Nvidia sitesinden iniyor mu ve 2000 serisi kartlarda kullanmanın sakıncası var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX serisinde bile yapabiliyorsunuz laptop gtx 1650'de denedim.

• geforce experience'da yıllardır vardı zaten otomatik overclock, bu neyin tantanası ki şimdi?

• ben hala geforce experience kullanıyorum Nvidia app geçmeye değer mi? 4070 için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.