Şimdi Ara

NVIDIA yöneticileri sadece bir ayda 36 milyar dolarlık servet kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son yıllarda yapay zeka teknolojilerine olan yatırımlar arttı. Birçok şirket, kendi yapay zeka teknolojilerini geliştirmek için milyarlarca dolar harcamaya başladı. Bu yatırımlar en çok da çip üreticilerine yaradı.

NVIDIA yöneticileri gelirlerini katladı

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia'nın hisselerindeki artış, yapay zeka çiplerine olan talebin etkisiyle yıl başından bu yana yüzde 50'den fazla yükselmişti. Şu anda NVIDIA'nın toplam piyasa değeri 3,24 trilyon dolar seviyesinde. Şirket, çok yakında 3,29 trilyon dolarlık Microsoft'u geçerek dünyanın en değerli şirketi olma yolunda ilerliyor.

Ayrıca Bkz.OpenAl, Microsoft ve Oracle yeni ortaklık kuruyor

NVIDIA'nın 10 büyük yöneticisi, sadece son 1 ayda servetlerini 36 milyar dolar artırmayı başardı. Servetini en çok artıran isim, NVIDIA'nın kurucu CEO'su Jensen Huang oldu. Huang, 115,4 milyar dolarlık servetiyle şu anda dünyanın en zengin 12. kişisi. Diğer NVIDIA yöneticileri de bireysel olarak yüz milyonlarca dolar değerinde hisse satışı gerçekleştiriyor.

Kaynak:https://globeecho.com/in-just-one-month-these-10-nvidia-shareholders-have-gained-36-billion-in-wealth/

• Kendileri de uğraşmış ve doğru stratejileri izlemişlerdir; bu ayrı konu ama inanılmaz derecede talihli oldukları da kesin. Kripto para, yapay zeka vs son yılların tüm furyalarından beslendiler. Hepsinin dalgasını arkalarına aldılar. Doğru zamanda doğru yerdeydiler. Bir de anladığım kadarıyla optimizasyon ve güncelleme konusunda iyiler. Mesela - ürünlerinde - Microsoft kadar hantal ve sorun çıkartıcı değiller. Tabii bu benim basit izlenimim, başkalarının Nvidia ile alakalı negatif deneyimleri bulunabilir. Kısaca düzgün yazılım hazırlamak ve geliştirmekten anlıyorlar da diyebiliriz. Haliyle bilgisayar bileşeni kartları da iyi çalışıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bastıkları paranın (şu ara borçlanma yoluyla para basılıyor) dünyaya yayılmasını önlüyorlar bu yöntemle

Bu da doları hala "değerli" para olarak tutmaya yarıyor

Avrupa da önden faiz indirdi "aaa dolar bakıın ne gadder değerli"

Güzel dönme dolap valla :)

OpenAi var sırada Nvidia tökezlerse diye

Olay "buluş yaptım ve halk bana yatırım yaptı" olsaydı o Nvidianın yerine Novo Nordisk vb şirketler olurdu

• AMD nin aklı olsa acilen GPUya yönelip AI pazarindan 5 10 milyar dolar pay kapmaya çalışırdı

Hala ryzen islemcilerle uğraşıyorlar sadece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ai rüzgarıyla bu iş 4-5 yıl daha böyle devam eder. rakip yok şu anda, gelene kadar parsayı toplar. coin, ai derken nvidia devasal bir şirket olacak.

• Jensen Huang'a iç güveysi gideceksin.. (ölücülükte çığır açan DH üyesi cosplay)

• Apple_M1 kullanıcısına yanıt

AMD'nin GPU tarafında Nvidia ile rekabet edecek kadar büyük bir bütçesi ya da ekibi yok. Özellikle konu profesyonel şirketlere AI gpuları satmak olduğunda kimse gidip oyuncular gibi "bu daha F/P" diye bakmıyor, işini en hızlı hangisi çözerse fiyatı farketmeksizin direkt ona yöneliyorlar.

Bu yüzden zaten başarılı oldukları işlemci alanından bütçe kısıp "bir deneyelim bakalım" kafasıyla ekran kartı tarafında çok daha kısıtlı bir bütçe ile rekabete girerlerse işlemci tarafında ellerinde olanı da kaybetme riskleri var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben başka forumda Nvidia'yı yeni övdüm de geldim. Siz devam edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle sıralsma

1. Nvidia 3.33 trilyon dolarlık değeriyle en değerli firma
    2. Microsoft 3.31 trilyon dolar
    3. Apple 3.28 trilyon dolar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.