Şimdi Ara

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
792
Cevap
6
Favori
28.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi bari düzeldiyse, cam olmadan zaten led olayı felan kendi kafasına göre hareket ediyordu heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

.......................................................................................................

Buraya belirteyim istedim acaba sadece bende mi böyle yoksa sizde de mi aynı bir deneyin görün istedim. Testleri sizde yapmak isterseniz DPC Latency Checker indirmek için:

https://www.thesycon.de/eng/free_download.shtml

NZXT'nin meşhur CAM yazılımı bende "CPU DPC Latency" zamanını çok olumsuz etkiliyor. Normalde sistem boşta 07-1000µs arasında inişli çıkışlı olan ama yükteyken yani oyunlarda nerdeyse sabit bir şekilde ~500µs olan DPC Latency, CAM yazılımı çalıştırınca ~3900-4500µs'ye arasında devam eden bir aralığa sıçrıyor ve bu aralıktan oyunlarda bile ne düşüyor nede çok daha yukarılara çıkıyor ortalama ~4250µs olarak devam ediyor ta ki CAM yazılımından tamamen çıkış yapana kadar (saatin ordaki ikonunun çalışmadığından da emin olun). DPC Latency'in ~4500µs gibi (9 kat) değerlere çıkması haliyle oyunlardaki lagı da artırıyor, stutter, fps düşmesi, müzik performansını bile etkiliyor yani özetle sistemi yavaşlatıyor...

CAM yazılımı kapalı sistem boşta

CAM yazılımı kapalı sistem yükte

CAM yazılımı açık sistem boşta (Oyun kapalı)

CAM yazılımı açık sistem yükte (Oyun açık)

CAM yazılımı kapatıldığı anda DPC latency'in sistem yükteyken bile (Oyun açık) ~4500µs' lerdeyken birden ~500µs'lere düşüşü.

Not: LatencyMon v6.51 yazılımını çalıştırdığımda ise CAM eğer açıksa 15 saniye sonra testten birden çıkıyor ama CAM kapalı ise LatencyMon v6.51 çalışmaya devam ediyor.
    .
    .
    .
    .
    Settings-Fps-Enable Cam Overlay seçeneğinden kapalı hale getirip bir de o şekilde test et bakalım.
    Bende açıkken Csgo 2k çözünürte saçma sapan fps veriyordu.Disable yaptım normale döndü.
    Bazen komple kapatıyorum Cam'i

• mgurgen M kullanıcısına yanıt
    Ben de PUBG de ultra elli derece oluyor maksimum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Settings-Fps-Enable Cam Overlay seçeneğinde kapalı halde iken de malesef durum aynı ve hatta Settings' deki diğer tüm ayarları da disable yaptım PC'yi yeniden başlattım CAM programını açtım durum yine aynı...

Özetle CAM yazılımı bilgisayar açılışında otomatik açılacak şekilde ayarlanmamalı, bilgisayar açıldıktan sonra ise sıvı soğutucu ayarları devreye girmesi için açılıp-kapatılmalı ve yine ayarlamalar yapmak için açıldıktan sonra da kapatılmalı yoksa DPC Latency yani CPU'nun kod işleme süresini CAM driver bayağı artırıyor bu da PC'nin yavaşlaması anlamına geliyor.( Kapatılırken saatin ordaki sağ alt köşedeki ikonunun üzerinden çıkış yapılmalı)

(Hatta masaüstünde CAM programının arayüzü açık iken DPC latency 5000µs' yi bile geçtiği anlar oluyor. Halbuki CAM yazılımı kapalı iken oyun açık bile olsa DPC latency 500µs )

Settings - Fps

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 21 Mayıs 2018; 13:31:50 >

• sırf bu saçma cam yazılımı sebebiyle x62 yi satıp h100i almıştım

• Yazılımda ne var ki ?
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Pompa ve fan hızlarını ve sıcaklık değerlerini sürekli izlemek için masaüstünde CAM yazılımını açık bırakmayın çünkü PC'yi yavaşlatıyor. HWMonitor programını da bilirsiniz aynı şekilde yani CAM programı gibi DPC latency'i bu da yüke giren CPU'nun geçikmesinden bile 9-10 kat artırıyor. Yani CAM yazılımı bilgisayar ilk açılışta ayarlar devreye girsin diye açılıp sonra kapatılmalı sürekli arka planda çalışır olarak bırakılmamalı.
  • ne nalet şeymiş bu böyle bu pompa kendi kendine ısıya göre çalışmıyor mu da illa cam yazılımın la haşir neşir ediyor insanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Mayıs 2018; 18:12:44 >
  • Eyvallah kapatırız o zaman
  • Corsair LINK 4, HWMonitor programlarında durum nedir diye deneyimledim bunlarda NZXT'nin CAM programındaki gibi masaüstünde arka planda açık olsa bile aynı oranda gecikmelere sebeb oluyorlar (~4200µs). Sorun sadece NZXT'nin CAM yazılımında değil bu tür programlar izleme yaparken kullandıkları kaynaklar nedeniyle belli ki aynı oranda işlemciyi meşgul ediyorlar NZXT'nin CAM yazılımının da bir farkı yok. Bu uygulamalar sürekli açık tutulmamalı.

Corsair LINK 4 current latency ~4200µs

HWMonitor current latency ~4200µs

NZXT CAM current latency ~4200µs

İşlemcinin oyundaki gecikme miktarını göstermek için güncel oyunlardan Battlefield 1 açık ve izleme programları kapalı CPU DPC Latency ~500µs

Battlefield 1 açık iken örneğin izleme programlarından Corsair LINK 4 de açıyorum diğerlerinide açsam aynı yani CPU DPC Latency ~4200µs seviyelerine hemen çıkıyor

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Default ayarlarda çalışıyor ama sizin kendi ayarlarınızın devreye girmesi için programın açılması gerekiyor sonrasında kapatsanızda sorun olmuyor soğutucu sizin ayarlarınızda devam ediyor hatta yeniden başlat yapsanızda bu değişmiyor fakat bilgisayarı uzun süre elektriksiz kalacak şekilde kapatırsanız açtığınızda tabii yine default ayarlarda çalışıyor.
  • quote:

Default ayarlarda çalışıyor ama sizin kendi ayarlarınızın devreye girmesi için programın açılması gerekiyor sonrasında kapatsanızda sorun olmuyor soğutucu sizin ayarlarınızda devam ediyor hatta yeniden başlat yapsanızda bu değişmiyor fakat bilgisayarı uzun süre elektriksiz kalacak şekilde kapatırsanız açtığınızda tabii yine default ayarlarda çalışıyor.
    hocam merhaba
    hocam nzxt x 62 var.işlemcim 8700k. cam programından izledigim kadarıyla işlemcim masaustundeyken bi 800 mhz oluyor bi durduk yere 4000 lere cikiyor.sonra hemen geri dusuyor sonra geri cıkıyor.belki normal bi durum arka planda calısan programlar icin.yeni fark ettim bu normal bi durummu? yapabilecegim bişey varmi? sabit tutmak icin.cunku 4000 e cikinca nzxt de ani fanlar hızlanıyor geri dusuyor ancak kucuk bi ses sorunu yapiyor.

• intel speedstep özelliği görevi gereği dinamik olarak işlemci hızınızı gerektiği ölçüde değiştiriyor. Masaüstünde sistem boştayken işlemci hızının birden kısa süreli artması sıcaklığı artırarak fanların hızlarının değişmesini gerektirecek kadar bir yüke girmesi temp spike gibi geldi bana Google'da "Intel 8700k temp spikes" yazarak arattırırsanız bu sorunla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Aslında bu sorun diğer işlemcilerde de var 4790K, 6700K, 7700K gibi... 4790K için overclok yaptığımdan beri böyle bir spike sıkıntısı yaşamıyorum çünkü tüm çekirdekler aktif çalışıyor ve hiçbiri parkta beklemiyor.

İşlemciniz 4000mhz hıza çıktığında kaç dereceye çıkıyor kontrol edip eğer 70-80C gibi çok yüksek bir derece değilse fan ayarlarınızı ona göre özel ayarlayabilirsiniz veya sistemde ufak bir overclock yaparak en düşük stabil voltajı bulup intel speedstep özelliğini de devre dışı bırakıp özel fan devri ayarlarınızı yapabilirsiniz veya işlemcinizin daha serin çalışması için el becerinize güveniyorsanız delid de yapabilirsiniz.

Not:
    İşlemci hızınız birden arttığında kaç derece sıcaklığa çıkıyor? İşlemci ve ram bu sırada yüzde kaç oranında kullanılıyor diye "Görev yöneticinizi" açıp "İşlemler" bölümünde hangi çalışan programın işlemci ve ram yüzdesini ne kadar arttırdığını yani hangi uygulamanın buna sebeb olduğunu da öğrenebilirsiniz. Sistem kaynağını anlıkta olsa çok kullanan uygulamanın virüs olup olmadığı ihtimalini de üstüne gelip mouse ile sağ tıklayın ve özelliklere gelin açılan pencerede "Digital imzalar" bölümünde imzalayanın adı kısmından veya "Ayrıntılar" bölümünde dosya açıklaması, ürün adı ve telif hakkı bölümlerinden kime ait olduğunu anlayabilirsiniz.

• anladım Default da sorun yoksa iyi ama illa kişisel ayar devreye girmesi için illa ya açılacak yada açıldı mı diye takip gerekiyorsa saçma olmuş. demek ben alıp kullansam hep Default olacak yada sürekli pc açınca o programla selamlaşacağım çünkü pc ile işim bitince elektriği keserim
  • quote:

intel speedstep özelliği görevi gereği dinamik olarak işlemci hızınızı gerektiği ölçüde değiştiriyor. Masaüstünde sistem boştayken işlemci hızının birden kısa süreli artması sıcaklığı artırarak fanların hızlarının değişmesini gerektirecek kadar bir yüke girmesi temp spike gibi geldi bana Google'da "Intel 8700k temp spikes" yazarak arattırırsanız bu sorunla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Aslında bu sorun diğer işlemcilerde de var 4790K, 6700K, 7700K gibi... 4790K için overclok yaptığımdan beri böyle bir spike sıkıntısı yaşamıyorum çünkü tüm çekirdekler aktif çalışıyor ve hiçbiri parkta beklemiyor.

İşlemciniz 4000mhz hıza çıktığında kaç dereceye çıkıyor kontrol edip eğer 70-80C gibi çok yüksek bir derece değilse fan ayarlarınızı ona göre özel ayarlayabilirsiniz veya sistemde ufak bir overclock yaparak en düşük stabil voltajı bulup intel speedstep özelliğini de devre dışı bırakıp özel fan devri ayarlarınızı yapabilirsiniz veya işlemcinizin daha serin çalışması için el becerinize güveniyorsanız delid de yapabilirsiniz.

Not:
    İşlemci hızınız birden arttığında kaç derece sıcaklığa çıkıyor? İşlemci ve ram bu sırada yüzde kaç oranında kullanılıyor diye "Görev yöneticinizi" açıp "İşlemler" bölümünde hangi çalışan programın işlemci ve ram yüzdesini ne kadar arttırdığını yani hangi uygulamanın buna sebeb olduğunu da öğrenebilirsiniz. Sistem kaynağını anlıkta olsa çok kullanan uygulamanın virüs olup olmadığı ihtimalini de üstüne gelip mouse ile sağ tıklayın ve özelliklere gelin açılan pencerede "Digital imzalar" bölümünde imzalayanın adı kısmından veya "Ayrıntılar" bölümünde dosya açıklaması, ürün adı ve telif hakkı bölümlerinden kime ait olduğunu anlayabilirsiniz.
    hocam işlemcim bosta hep 28 30 derece idi.hic oyle 70 lere 80 lere cıkmadı.hatta agır 2k actıgım oyunlarda bile 40 dereceyi gecmedi.bu arada gorev yoneticisinden performans dan baktıgımda cam programının en cok işlemciyi yuklendigini gordum kapattım ve suan stabil bi şekilde işlemcim hep yuzde 1 filan.sanırım yukarda da denildigi gibi cam programını kapatmak en dogru şey.zaten kullanıcı ara yuzu hic guzel bir program degil.link buna 10 basar.

ilginiz alakanız icin teşekkür ederim hocam.vaktinizi aldım.

• Foruma bayadir girmiyordum lakin gel gör ki deneyimledigim her şeyi herkez yaşamış yani yanlız değilmişim. Cam yazılımı cidden çok can sıkıcı agir calisiyor pc yi gereginden fazla yavaşlatıyor bende otomatik basla konumunda ama açılıp ayarları yerine getirince kapatiyorum droplar sona eriyor oyunlarda

• merhaba nzxt sıvı soğutma almayı düşnüyordum fakat cam programı yüzünden sistemi yavaşlattıgını programsız iyi randıman vermediğini söyleyenler olmuş acaba almalı mıyım yoksa corsair sıvı soğutma mı almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokeeer -- 29 Mayıs 2018; 18:25:2 >
  • Jokeeer kullanıcısına yanıt
    Takacagin sistem ne

Takacagin sistem ne

Bende Nzxt X62 var memnunum bir problem yok.

İntel İ7 8700K 32GB ram var bir problem olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.