Şimdi Ara

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1050ti pci-e den 75w alarak çalışıyor güç bağlantım filanda yok

Üstteki fan içerden hava alıp dışarı atıyor arkada aynı şekilde içerden dışarı, sıvı soğutmanın fanlarıda içerden dışarı şekilde bu fan yönlerinde bi problem görüyormusunuz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

1050ti pci-e den 75w alarak çalışıyor güç bağlantım filanda yok

Üstteki fan içerden hava alıp dışarı atıyor arkada aynı şekilde içerden dışarı, sıvı soğutmanın fanlarıda içerden dışarı şekilde bu fan yönlerinde bi problem görüyormusunuz hocam ?

Normal şartlarda üst fan havayı çekmeli yani ters olmalı. Kendim denemedim ama yapılan testlerde üst fan intake oldu mu hep sıcaklık artıyor.
    Exhaust olarak yaparsanız daha verimli olur. Yani ters çevirip kullanmakta fayda var.
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    hocam üst fan dışarı veriyor zaten exhaust şeklinde içerden aldığı sıcak havayı dışarı veriyo şu şekilde daha açıklayıcı olayacak.

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

üst ve egzos dışarı,radyotördekiler içerden dışarı içerde fan olarak bi ekran kartının fanları çalışıyor.
  • quote:

hocam üst fan dışarı veriyor zaten exhaust şeklinde içerden aldığı sıcak havayı dışarı veriyo şu şekilde daha açıklayıcı olayacak.

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

üst ve egzos dışarı,radyotördekiler içerden dışarı içerde fan olarak bi ekran kartının fanları çalışıyor.

Hareket ettiği için logosu altta sandım o zaman. Fakat bu durumda hiç dışarıdan hava gelmiyor. Sadece içerideki havayı dışarı atıyor.

• Bende de s340 elite var. Overclocksuz memnunum. Overclock yapinca bakalım nasıl olacak. Kraken x62 var önde. İçeri hava çekiyor. Arka ve üst fanlar fabrikasyon eksoz olarak geliyor zaten. Ama içeri toz alıyor biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

resimde işaretlediğim yerleri kasanın içinden hava alıyor dışarı atıyor baya bi hava veriyor dışarı içerdeki sıcak hava olarak sadece ekran kartının fanından çıkan sıcaklık başka sıcaklık yapan bişe yok ama sürekli kasa içindne çekiyor havayı giriş olarak bi hava girişi yok.

hava girişi olmaması benim aklımada çok takılıyor aslında bu üst fanı tersine takıp hava akımımı yapsam ?

• Arkadaş tüm fanları Exhaust olarak takmışsın, hiç düşünmedin mi bu kasanın içine soğuk hava nereden girecek diye?
  • quote:

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

resimde işaretlediğim yerleri kasanın içinden hava alıyor dışarı atıyor baya bi hava veriyor dışarı içerdeki sıcak hava olarak sadece ekran kartının fanından çıkan sıcaklık başka sıcaklık yapan bişe yok ama sürekli kasa içindne çekiyor havayı giriş olarak bi hava girişi yok.

hava girişi olmaması benim aklımada çok takılıyor aslında bu üst fanı tersine takıp hava akımımı yapsam ?

Dediğim fanı ters çevirirsen daha iyi olabilir.

Bu arada Silverstone'u akşam denedim 30 dakika FullHd herşey ultra Wolfenstein 2 ile. Ekran kartında bariz bir iyileşme var. Max 77 gördü blower fan yükselmedi bile. Daha önce throttle oluyordu.

Kasa içi 29 derece. Daha önce 35 civarıydı boştayken.

• S340 ta h700i de ki gibi radyatoru yukarı takmak isterdim önde 240mm radyatör ve toz filtresi içeri yeteri kadar hava girişini bence sağlamıyor.Radyatöre içerden de fan taktım biraz fark etti sanki
    Fanı dün akşam ters taktım 5 derece fark etti işlemci ve kasa içi derecede cidden içeri temiz hava girmiyormuş :)
  • quote:

Fanı dün akşam ters taktım 5 derece fark etti işlemci ve kasa içi derecede cidden içeri temiz hava girmiyormuş :)

5 derece cok ciddi bir rakam. İyi oldu o zaman :) Fizik ve mühendislik derken bundan bahsediyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: blackteam1

S340 ta h700i de ki gibi radyatoru yukarı takmak isterdim önde 240mm radyatör ve toz filtresi içeri yeteri kadar hava girişini bence sağlamıyor.Radyatöre içerden de fan taktım biraz fark etti sanki

Aynen bundan bahsediyorum. Sirf bu yüzden almadım. Yoksa f/p muthis bir kasa.

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

Hocam bende düz s340 var. Stock haliyle kullanıyorum. Sıvı soğutmamda yok. Ben de mi ters çevirsem acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 4 Haziran 2022; 7:55:39 >
  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

deneyin bence hocam baktınız düşüş var ona göre bir dizilim yaparsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.