Şimdi Ara

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nzxt s340 testlerde hep üstlerde hem cpu hem gpu olarak. Oysa hava akimi cok vasat görünüyor tasarim olarak. Merak ettiğim kullananllar ne diyor. Hic düşünmedigim bir kasa idi işlemci sogutucularin bazilari uyumsuz diye. Ama cidden ekran karti mesela referans soğutuculu bir 1080 limite girmeden 83c altında kalabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nzxt s340 standart hava akımına sahip. Önden aldığı havayı üstten ve arkadan atıyor. Diğer kasalardan bir farkı yok. Aralarında 1-2 derece fark olur.
  • Blower soğutuculu ekran kartı ile kasa airflow karşılaştırması yapılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Nzxt s340 standart hava akımına sahip. Önden aldığı havayı üstten ve arkadan atıyor. Diğer kasalardan bir farkı yok. Aralarında 1-2 derece fark olur.

Önden havayı nasıl alıyor? Çok limitli açıklık var. Mesela bir Fractal Design r5'ten daha fazla nasıl hava alabilir 12cm'lik fanla ve hiç hava alacak yer yokken?

R5'te ön taraf tamamen açılıyor hiçbir engel yok neredeyse bütün havayı 14cm lik fanların çekmesi için.

Fark yoksa bu derece farkları nereden geliyor? Sonuçta herşey matematik ve mühendislik üzerine. Bu kadar vasat bir akımla nasıl bu kadar soğutabiliyor. 1-2 dereceden çok daha fazla fark var hatta bazı kasaların arasında 30 derece fark var neredeyse.

Bilimsel olarak bir açıklama bekliyorum. Fractal Design R5'la sigara testi yapıyorlar. Kasa önü kapalıyken 16 Cm'den alabildiği dumanı, açıkken 24 Cm'den alabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 18 Ocak 2018; 8:56:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Blower soğutuculu ekran kartı ile kasa airflow karşılaştırması yapılmaz.

Peki nasıl yapılır? Yani Fractal Design R5 gibi kasalara mı yönelmeliyim blower için?
  • S340 Elite ile build yaptım Babama,Intake Fanı benim 900D nin Intake inden daha iyi çekiyor sen hesabını yap.S340 nın tek sıkıntısı Top Exhaust 2x14 olmaması, H700i çıkardılar bunun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

S340 Elite ile build yaptım Babama,Intake Fanı benim 900D nin Intake inden daha iyi çekiyor sen hesabını yap.S340 nın tek sıkıntısı Top Exhaust 2x14 olmaması, H700i çıkardılar bunun için

Fiziğe aykırı bu. 3 fanlı o kasadan fazla nasıl çekebilir. Metali dünya dışından filan mı geldi full yoğun ama tam hava geçirgen filan mı :)

S340 istediğim soğutmayı yapacağını bilsem hemen alayım. Gpu 83c limitine takılmamalı.

Aynı ekran kartını denedin mi peki 1 saatlik oyunda iki kasada da?

Ben bilimsel olarak konuşuyorum dediğin mümkün değil, bu da kanıtı. Aynen beklediğim gibi sadece üstten zorla biraz hava almaya çalışıyor s340.

Thermaltake F51 kapak kapalıyken 16 inch'ten hava çekebiliyorken, kapak açıkken 25 inch'ten çekebiliyor. Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?
    Nzxt S340 Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?
    Anlatabildim mi ? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 18 Ocak 2018; 17:47:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepingawake

quote:

S340 Elite ile build yaptım Babama,Intake Fanı benim 900D nin Intake inden daha iyi çekiyor sen hesabını yap.S340 nın tek sıkıntısı Top Exhaust 2x14 olmaması, H700i çıkardılar bunun için

Fiziğe aykırı bu. 3 fanlı o kasadan fazla nasıl çekebilir. Metali dünya dışından filan mı geldi full yoğun ama tam hava geçirgen filan mı :)

S340 istediğim soğutmayı yapacağını bilsem hemen alayım. Gpu 83c limitine takılmamalı.

Ben bilimsel olarak konuşuyorum dediğin mümkün değil, bu da kanıtı. Aynen beklediğim gibi sadece üstten zorla biraz hava almaya çalışıyor s340.

Thermaltake F51 kapak kapalıyken 16 inch'ten hava çekebiliyorken, kapak açıkken 25 inch'ten çekebiliyor. Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

2x14 Intake S340 vs 2x14 Intake 900D karsilastirmasini yaparsan durumu anlarsin,tabiki 2x14cm fan 1x12cm intake den iyi ceker, oyle kasa icim isinmasion diyorsan geciceksin mid towerlari.Madem hesab kitab girdin soyliyim Kasanin icindeki hava ne kadar gec isinirsa o kadar iyi,S340 la bu mumkun degil tabi,H700i oneriyorum soranlara

• quote:

quote:

quote:

2x14 Intake S340 vs 2x14 Intake 900D karsilastirmasini yaparsan durumu anlarsin,tabiki 2x14cm fan 1x12cm intake den iyi ceker, oyle kasa icim isinmasion diyorsan geciceksin mid towerlari.Madem hesab kitab girdin soyliyim Kasanin icindeki hava ne kadar gec isinirsa o kadar iyi,S340 la bu mumkun degil tabi,H700i oneriyorum soranlara

H700i'de fena değil, ama akşam aldığım Silverstone Pm01-Rgb kadar değil. H700i 3x12cm ile geliyor ve ön tarafı kapalı ve parasını hakedecek bir hava akımı da yok. Pm01 mesh ve tamamen açık ve 3 adet 14cm ile geliyor. Zaten yapılan bütün testlerde fabrika çıkışlı olarak birinci sırada ve referans olarak kabul edilen kasa.

Daha ucuza birşey alabilir miyim dedim ama olmadığı için bildiğimi yaptım.

• Koyduğun testlerin kasanın hava akımını gösterebilmesi için bütün kasalarda aynı fanın kullanılması ve aynı hızda dönmesi gerekiyor. Ordaki kasaların kimisinde 1 tane kimisinde 4-5 tane fan olabilir ve fanların dönüş hızları farklı. s340daki hava giriş yerleri yeterli, hava akımını engelleyen toz filtresidir. Toz filtresiz kasa alırsan hava akımı daha iyi olur ama blower fanlı ekran kartının içinin tez zamanda toz dolup sıcaklığının artmasını da hesaba katman lazım.
  • quote:

Koyduğun testlerin kasanın hava akımını gösterebilmesi için bütün kasalarda aynı fanın kullanılması ve aynı hızda dönmesi gerekiyor. Ordaki kasaların kimisinde 1 tane kimisinde 4-5 tane fan olabilir ve fanların dönüş hızları farklı. s340daki hava giriş yerleri yeterli, hava akımını engelleyen toz filtresidir. Toz filtresiz kasa alırsan hava akımı daha iyi olur ama blower fanlı ekran kartının içinin tez zamanda toz dolup sıcaklığının artmasını da hesaba katman lazım.

Toz filtreli fabrika çıkışli en iyi hava akımına sahip kasayı aldim. Silverstone pm01 rgb. O testlerin kanıtladıgi bir fizik bilgisi var, ön tarafı acik kasalar hava alabiliyor.

Mesele f/p. Bu fiyatlarda bu hava akışı yok rl06 haric. Onun da fanlar pwm değil yani ek masraf. S340'a pwm icin 4 tane 14luk Noctua alsam kasa gelecek 850 tl'ye. Havayı direkt almak varken üstteki ufacik deliklerden almaya çalışıyor s340.

Kasa üreticileri cidden bu işi bilmiyor ya da yeni kasa satmak icin yapmiyorlar. Bütün uzman incelemeciler bundan bahseidyor zaten. S340 kapaklı olsaydı belki alınabilirdi. Bu dizaynlar düzelecek göreceksiniz, zaten ces 2018'deki bircok kasa bu yönde düzeltilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 19 Ocak 2018; 11:13:24 >

• s340 elite kullanıyorum,kasanın içerisi şuan oturduğum odadan daha soğuk ve o kadar ferah

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

boşta şuan chrome açık diğer ekranda twitch, diğer ekranda steam ve diğer bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 22 Ocak 2018; 2:15:10 >

• quote:

quote:

Koyduğun testlerin kasanın hava akımını gösterebilmesi için bütün kasalarda aynı fanın kullanılması ve aynı hızda dönmesi gerekiyor. Ordaki kasaların kimisinde 1 tane kimisinde 4-5 tane fan olabilir ve fanların dönüş hızları farklı. s340daki hava giriş yerleri yeterli, hava akımını engelleyen toz filtresidir. Toz filtresiz kasa alırsan hava akımı daha iyi olur ama blower fanlı ekran kartının içinin tez zamanda toz dolup sıcaklığının artmasını da hesaba katman lazım.

Toz filtreli fabrika çıkışli en iyi hava akımına sahip kasayı aldim. Silverstone pm01 rgb. O testlerin kanıtladıgi bir fizik bilgisi var, ön tarafı acik kasalar hava alabiliyor.

Mesele f/p. Bu fiyatlarda bu hava akışı yok rl06 haric. Onun da fanlar pwm değil yani ek masraf. S340'a pwm icin 4 tane 14luk Noctua alsam kasa gelecek 850 tl'ye. Havayı direkt almak varken üstteki ufacik deliklerden almaya çalışıyor s340.

Kasa üreticileri cidden bu işi bilmiyor ya da yeni kasa satmak icin yapmiyorlar. Bütün uzman incelemeciler bundan bahseidyor zaten. S340 kapaklı olsaydı belki alınabilirdi. Bu dizaynlar düzelecek göreceksiniz, zaten ces 2018'deki bircok kasa bu yönde düzeltilmiş.

hayırlı olsun kasanız. ben de geçenlerde phanteks enthoo evolv atx tempered glass'ı aldım, önünde ve üstünde hava akışı için sadece birkaç boşluk bırakılmış bir kasa bu. açıkçası bana hava akışı için yetersiz gibi göründü bu durum ama kazın ayağı öyle değilmiş. amd ryzen threadripper 1950x işlemcim boşta 25 yükte 47-50 arasında geziniyor. keza gtx 1080 ekran kartı boşta 25-27 yükte 40-45 derecelerde görünüyor. ısı değerleri gayet iyi bu compenentler için. bence bu kasaların tasarımını yapan insanlar bizden fazla bilgi sahibi olabilirler diye düşünmek lazım, neticede o işi yapmaları için işin bilimine ve matematiğine hakim olmak zorundalar. bu arada kasanın ön kapağını çıkardığım zaman ısı değerleri 1 derece kadar düşüyor, çok bişey farketmiyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakarikikiri -- 22 Ocak 2018; 12:34:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

s340 elite kullanıyorum,kasanın içerisi şuan oturduğum odadan daha soğuk ve o kadar ferah

Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu? Nzxt s340 cidden o kadar iyi soğutuyor mu?

boşta şuan chrome açık diğer ekranda twitch, diğer ekranda steam ve diğer bilgiler.

Full yükte mesela 1 saat oyun sonrası ekran kartı değerlerinizi paylaşır mısınız?

Hangi model ekran kartı vardı?

• quote:

s340 elite kullanıyorum,kasanın içerisi şuan oturduğum odadan daha soğuk ve o kadar ferah

Tamamen yanlış aiorflow daha doğrusu bir airflow yok, acilen fanların ne yöne üflediğini, radyatör düzenini vs. öğrenmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 22 Ocak 2018; 17:23:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kakarikikiri

quote:

quote:

hayırlı olsun kasanız. ben de geçenlerde phanteks enthoo evolv atx tempered glass'ı aldım, önünde ve üstünde hava akışı için sadece birkaç boşluk bırakılmış bir kasa bu. açıkçası bana hava akışı için yetersiz gibi göründü bu durum ama kazın ayağı öyle değilmiş. amd ryzen threadripper 1950x işlemcim boşta 25 yükte 47-50 arasında geziniyor. keza gtx 1080 ekran kartı boşta 25-27 yükte 40-45 derecelerde görünüyor. ısı değerleri gayet iyi bu compenentler için. bence bu kasaların tasarımını yapan insanlar bizden fazla bilgi sahibi olabilirler diye düşünmek lazım, neticede o işi yapmaları için işin bilimine ve matematiğine hakim olmak zorundalar. bu arada kasanın ön kapağını çıkardığım zaman ısı değerleri 1 derece kadar düşüyor, çok bişey farketmiyor yani.

Teşekkürler. Su soğutmada farklı sonuçlar çıkabiliyor, bu değerler hem ekran kartı hem cpu için su soğutma değerleri gibi? Delta farklar değil ise.

Aynı testte sizin kasa 22"ten hava çekebilmiş. Gayet iyi değerler kapalı olduğunu düşünürsek.

Fakat s340 tamamen kapalı üstler hariç.

Mesh panelli Phanteks Pro M ise benim aldığım kasayla en iyi değerlere sahip gördüğüm bütün testlerde. Estetik olarak sizin kasayı beğenmiştim.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    radyotorun üstündeki fanlar içeri hava çekiyor üst ve egzos fanlar dışarı itiyor havayı sizin gördüğünüz nedir ?

ben bunu şimdiye kadar neden göremedim kendime sövüyorum şuan arka ve üst fan hava çekmeye çalışıyor, radyotör fanlarıda çekmeye çalışyıor ortada bi döngü yok..

radyatör fanlarımın yönünümü değiştirmem lazım yoksa diğer tarafına koyup içeri hava almasını sağlamammı lazım ?
    yada egzos ve üst fanın yönünü değiştirdiğimde olayı çözmüşmü olurum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 23 Ocak 2018; 3:59:43 >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/EX-GTX1050TI-4G/

bundan var hocam 1050 Tİ 4 gb ek güç bağlantısı yok direk pci-e den güç alıyor

Rainbowu geçen gün 6 saat Pubgyi 5 saat oynadım işlemci max 40-41 oldu %50 dönüş hızıyla ekran kartı 60-61
  • uzun süredir s340 kullanıyorum kasa'da ön tarafta 1 tane 140 mm ve 1 tane 120 mm fan içeriye hava üflüyor kasanın arkasında ve üstünde takılı 120 mm fanlar ise egzos görevi görüyor full yükte(stabilite testi gpu yok, oc yok) sistem sıcaklığı 55-65 arası seyrediyor. oyunlarda ise işlemci 50-60 ekran kartı ise 65 derece de seyrediyor. yani sıcaklıklar gayet iyi seviyelerde, kasa da hava sirkülasyonu çok iyi sağlanıyor kablo gizleme olanağı da çok iyi olduğu için kablo karmaşası olmuyor.
  • quote:

https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/EX-GTX1050TI-4G/

bundan var hocam 1050 Tİ 4 gb ek güç bağlantısı yok direk pci-e den güç alıyor

Rainbowu geçen gün 6 saat Pubgyi 5 saat oynadım işlemci max 40-41 oldu %50 dönüş hızıyla ekran kartı 60-61

Su soğutması için iyi bir kasa olabilir, ama hava soğutması için yeterli gözükmüyor.

1050ti çok ısınan bir kart değil bildiğime göre. Bendeki 1080 ciddi derecede ısınıyor.

Üstteki fan havayı çekiyor otmalı, sizin fan itiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.