Şimdi Ara

NZXT TEMPEST radıoactıve mod.. F İ N A L..Yeni fotoğraflar eklendi (12.09.2010)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12.09.2010 ==> Yeni fotoğraflar, fotoğraflı son mesajımdadır.. Egsoz fan boyandı ve psu nun fan yukarı takılması dışında bir değişiklik yok...kasa içinin de birkaç fotoğrafını koydum..ilgilenen herkese teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar..

Konu kirliliği olmasın diye kasamı tanıtan bu eski konuyu elden gecirip sizlere yeni mod projemi sunmak istiyorum.. Radyoaktif temalı modifiye çalışmama bugun başladım.. konu başlığındaki tarihiten güncelliği kontrol ederek bitene kadar takip edebilirsiniz.. kasamın modifiye öncesi halide aşağıdaki gibidir...Başlangıcı yapalım hayırlısıyla

Not: Önce Açıklama sonra fotoğraf mevcuttur. Kesim işlerinde koruyucu gözlük ve toz maskesi kullanıldı. kullanılmasıda tavsiyedir.

Ve başlıyoruz 07.06.2010

Öncelikle bomboş olan penceresiz kapağı elden geçirmek istedim.. Radyoaktif sembolünü A4 kağıda istediğim boyutta bastım..artından uygulama yapmak istediğim bölgeyi iyi bir maskeleme bandı ile kapladım..tesa marka kullandım çünkü gerçekten geride hiç yapışkan bırakmıyor ve kesme işlemi sırasında gereksiz çizilmelerden vs koruyor;

Daha Sonra tükenmez kalem yardımıyla dış çerçevesini çizdim..bantlamak işaretlemek içinde faydalı oldu;

Şimdi gerçekten güzel bir kesim tekniğinden bahsedicem. DREMEL 300, PROXXON ya da benzeri bir aletiyle yapıcaz kesim işlemini..biraz yavaş ve sabır isteyen bir kesme biçimi ama değer diye düşünüyorum özellikle düzgün dairesel kesimler yapılabiliyor..Bunun için öncelikle bir dremel benzeri elektrikli aletimiz ve kesme diskleri uçlarımız olmalı..ben BOSCH marka bir el aleti kullandım ve PROXXON marka uç kullandım..Uçları Bauhaustan içinde takma aparatı dahil 7 küsür liraya aldım (çok uç olması gerekli kesilecek yere göre uçlar yetmeyebilir;

Ve şimdi gelelim daire nasıl kesilcek..Fotoğraftaki gibi 45 derece civarı bir açıyla tutulup yapılan kesimlerde dairesel kesikler elde ediyoruz...küçük küçük kesikler atarak yapıyoruz.. tutmaya başladığımız yere kesilene kadar yana devam etmiyoruz ve en önemlisi güç uygulamayın..bırakın keser disk işini yapsın...biraz yaptıktan sonra zaten alışıp havaya giriyorsunuz :) ve gördüğünüz gibi güzel güzel kesiliyor, özellikle küçük fan delikleri açmak için ideal bir teknik;

Kesme işlemi uzunca sürdü çünkü gerçekten büyükçe bir dairesel alan kestim..kestikten sonra eğe ile düzeltme işlemi yaptım biraz.. Kesilen Parçayı atmadım lazım çünkü ;) ;

İç parçayıda sembolun kalanı için kullanıcaz.. Düz yerleri yine dremelle düz..kavisli yerleride aynı yukardaki gibi kestim...burda ortadaki siyah yuvarlığı dremel ile kestim fakat diğer büyük üç bölümü büyük battal boy disk kesiciler varya onlarla ve büyükçe bir diskle kesildi ama dremellede olurdu yani..vakitten tasarruf etmek için :) boya yapmaya zımparaya zaman kalsın diye... Buarada dremel ile kesecekseniz altına eski bir sağlam kutu koyun bantayın resimdeki gibi hem sağlam olur hem masaya bilmem neye boş yere zarar verilmemiş olur.. Yine kestikten sonra eğe ile biraz düzeltmeler yaptım..uzatmadan buyrun fotolar;

Ve ardından Mesh ya da arabaların ön ızgarsı..ki bu baklava desenli ama çok küçük gözlü yinede ön ızgıra demek daha doğru ondan kullanıyoruz.. metresi 23 lira bauhaus ta aliminyum profillerin orda sarılı satılıyor.. ben yarım metre aldım bayada geniş olduğu için başka yerlerde de kullanırım diye aldım..ne çok yumuşak ne çok sert bir malzeme gayet hafif ve güzel..nese kapağımızdaki daireyi kapatacak kadar bir kare kesiyoruz...demir,çelik kesme makası sağolsun;

Bugün zımpara boya falanda yapıcaktım ama Ankarada hava çoştu bugün acayip bir yağmur yağdı kurutma etme boyayı zor olur diye girişmedim işe..yan kapak bitince aşağı yukarı fotodaki gibi olucak ama ızgara falan komple boyancak edicek..bugunki çalışmanın amacını göstermek ve ilk temelleri atmış olmak namına buyrun böyle bişey olucak yan kapak;

Devamı gelicek..kasa full bitene kadar her aşamayı elimden geldiğince eklemeye çalışıcam sırada zımpara ve boyama var ve ayrıca paslı görünm de vericem kasaya hepsini göreceksiniz hayırlısıyla... Beni takip edin enkısa zamanda görüşmek üzere
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Moderatörlerden ricam gerekli ise eğer konuyu Sergi bölümünden Projeler bölümüne taşımalarıdır..Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 8 Haziran 2010; 0:25:53 >
  • 08.06.2010

Kasanın kapaklarını söktüm sırada artık zımpara ve boyama işleri;

Buda dün kestiğim iç parça çok belli olmasada ;

UV Sarı boyanacaklar için önce beyaz astar sonra uv sarı;

Sembolü kağıda çıktı aldım küçük plexiglassın ordaki mesh e uygulamak için..demir para, cetvel ve hobby bıçağı ile içini kestim. sonra kenarlarını maskeleyip ilk kurumasını tamamlayan mesh e siyah boya ile uyguladım işte adım adım;

Bugünlükte bukadar....güzel gidiyorum sanırım görüşmek üzere..

• gayet iyi gidiyon ama kasanın ilk halibile cok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliahmet

gayet iyi gidiyon ama kasanın ilk halibile cok güzel

İçinde bi değişiklik olmicak dışıda güzeldi ama işte sağlam bir mod a kalkışmak istedim .. Teşekkür ederim
  • 09.06.2010

Bugün baya güzel işlere imza attım

Önce dün boyadıklarımızı bi toparlayalım sıcak silikon tabancası kullandım;

Ardından boyadıklarımıza 1200 lük su zımparasını ıslatmadan zımparaladım...çok az böle eskitçek kadar hafif çizcek kadar diyim;

Şimdi güzel bir üründen bahsetdicem.. MIG Products marka pigmentler..Maketle uğraşanlar bilir belki..Ankarada Hobbytime da ve web sitesinde bulabilirsiniz biraz pahalı bişey ama değiyor gerçekten..toz halinde birşey..Pas ve duman olanlarından aldım fotoğraftakiler işte.. direk olarak ta uygulanıyor ama ben eczaneden alacağınız normal alkol ile karıştırıp uygulamayı tercih ettim..çok yogun boyaymış gibi oluyor boyayınca ama alkol ucunca gusel bir görünüm oluyor..üstünede kuru fırçayla rötuş yapabiliyorsunuz..temizleyebiliyorsunuz gerekirse biraz rahatça..yüzeye çok yapışmıyor bu yüzden mat veya parlak şeffaf sprey vernik ile üstünden geçmek şart kalıcı olması için...geriside yaratıcılığınıza kalmış artık...baya ii oldu benim iş sanırım ;

Şimdi de bauhaustan aldığım bant halinde uyarı şeridini kullandım..bu daha pahalı bant olmayanlara göre ama iyiki bunu almışım çok rahat oldu..vernik 2 saat kuruduktan sonra bunu uyguladım ve kasa okadar eski havada bant yep yeni olmasın diye siyah smoke pigmentle efekt yaptım üstüne kalıcı olsun diye tekrar vernik ;

Bugünlükte bukadar.. Boyası bence çok güzel oldu ben bile inanamadım nası yaptım çok fazla işi kalmadı artık birkaç uyarı levhası gibi sticker düşünüyorum yine eskiterek tabi..sonrada yavaştan bir araya getirim..Takibe devam esen kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 9 Haziran 2010; 17:00:25 >

• Radioaktif bant çok iyi düşünülmüş.Güzel gidiyor.Devam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmence

Radioaktif bant çok iyi düşünülmüş.Güzel gidiyor.Devam

Şeytan ayrıntıda gizliymiş ya o hesap işte ...güzel yorum için teşekkürler... Cumartesiye kadar ara vermek durumundayım bu arada.. ama yorumlara ve sorulara cevap verebilcem.. cumartesi akşamı bi aksilik olmazsa final yapıcaz artık hayırlısıyla ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 9 Haziran 2010; 17:04:48 >
  • boya işlemi ve bant harika olmuş gerçekten. toplanmış halini merak ediyorum.alkol ile kullandığın malzeme bantlarla kendini göstermiş. çalışmalarının devamını dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HustLa

boya işlemi ve bant harika olmuş gerçekten. toplanmış halini merak ediyorum.alkol ile kullandığın malzeme bantlarla kendini göstermiş. çalışmalarının devamını dilerim.

Teşekkür ederim devamı gelicek bi aksilik olmazsa.. Hobbytime bize çok yakın aklıma geldi geçerken sordum pas efekti falan varmı diye bunu gösterdiler..pigment diye geçiyor.. bide bunun şişede fixer ı satılıyordu karıştırmak için o baya pahalı geldi bana almadım..pas bide duman efekti aldım sadece..iyice bi araştırdım almadan alkol ile kullanmayı da netten öğrendim..işe kalkışmadan baya çalıştım dersime bayadır plan aşamasındaydı bu mod çok şükür gerçekleşiyor....yenileride olacaktır herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 9 Haziran 2010; 21:24:26 >

• işçilikte güzel takipteyim
  • güzel devam
  • güzel gidiyosun hocam farklı bi çalışma oluyo
  • takip ettiğim bir mod hakkını vermek lazım eline sağlık şu radyoaktif bantı ankarda nerden temin edebilirim bauhaus da fln varmıdır bilgin varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 10 Haziran 2010; 20:38:55 >
  • Güzel yorumlar için herkese teşekkür ederim... Bant Bauhaus ta var bende ordan aldım zaten cepa dakinden şentepedekinde ya da başka yerde varmı bilmiyorum..13 lira falandı ama yapışkanı çok iyi bide normal bant olmayan o filmlerde olay mahalini çevreleyen tipte olanlar var onlarda 5 küsür liraydı... bu bant olan metre olarak daha fazla bant olmayana göre öyle düşününce de daha mantıklı gelmişti alırken..bide zaten dünya işe kalkışçam yapıştırmayla uğraşmak istemiyorum dedim kendi kendime..iyide ettim tam düşündüğüm gibi oldu sonuç hatta daha bile iyi oldu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 10 Haziran 2010; 22:09:54 >
  • Hocam gayet güzel olmuş, takipteyim.
  • iyi bir iş çıkacak ortaya şimdiden emeğine eline sağlık
  • 13.06.2010--------FİNAL

Arkadaşlar herkese kısa bir aradan sonra tekrar merhaba..yorumlarınız için teşekkür ederim.. biraz rötarlı olmakla beraber planladığım şekilde biraz eklemelerle de projem bitmiş bulunmakta.

Öncelikle bu Inwin Maelstorm kasadaki sesizleştirme olayından yapmak istedim.. 5 liraya bu yalıtım elyafından aldım daha sonra sağolsun bir tanıdığım ile elektrik ile teli ısıtarak inceltebileceğimiz bir sistemle incelttik ve bende çıkıntıları keserek kapaklara yapıştırdım (eskisinden çok bi farklı olmadı ses seviyesi gerçi ama nese denedik en azından ) buyrun fotolar;

Kasa içinde değişiklik olmayacak demiştim fakat power supply ın fan yönünü değiştirip duck marka yapışkanlı neon sarı kaplama kağıdı ile modladım;

Ve artık parçaları bir araya getirdim..Bahsettiğim tehlike uyarıları gibi sticker dan vazgeçtim lüzumsuz yere kalabalık etmeye gerek yok dedim ve işte kasanın son ve bitmiş hali;

Yorulduk ama iyide oldu mu acaba ? ...Takip eden herkese teşekkür ederim..Daha güzel modlar sizlerden, daha güzel sistemler olmayanların olsun.. Başka modlarda görüşmek üzere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter22 -- 12 Eylül 2010; 11:48:35 >

• Siyah ön paneli de boyayabilirdin diye düşünüyorum, çünkü kasanın geneline bakınca uyumsuz gibi geldi bana, fakat gerçekten eline sağlık büyük emek var çok başarılı bir iş çıkartmışsın ortaya müthiş gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLihhTripp

Siyah ön paneli de boyayabilirdin diye düşünüyorum, çünkü kasanın geneline bakınca uyumsuz gibi geldi bana, fakat gerçekten eline sağlık büyük emek var çok başarılı bir iş çıkartmışsın ortaya müthiş gözüküyor

Yorum için çok teşekkür ederim... ön panelide boyamayı çok düşündüm aslında boyayıp boyamamak arasında çok kaldım fakat ön kapağıda boyasaydım üst kapakla ön kapak aynı gibi olucaktı diye düşündüm fazla boğmasın kontrast olsun diye öyle bırakmak istedim.. birde bu sefer dvd romlar fan kontrolcü falan çok sırıtırdı siyah olarak..hiçteyse bi siyah bütünlüğü olsun istedim o yüzden.. üst kapakta da dikkat ettiyseniz ön tarafta boyanmamış bölüm var ön kapağın tam üstüne geliyor boyayıda öyle ayarladım komple ön panel gibi görünsün diye..Yan üst ve alt kenarlarda siyah çerçeve gibi oralarlada uydu gibime geliyor ..bakalım ön panel ile ilgili yorumlara çoğunluk der, icap ederse boyarızda

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.