Şimdi Ara

O/c li kullandığım(3010 MHZ) E6300 artık 2100 MHZ yi bile görmüyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ayı aşkın süredir aşağıdaki imzamdaki konfigürasyonlarla 430*7 Mhz de çalışıyordu bilgisayar ;

PCI 100
    Ramler 5-5-5-15 1:1
    Cpu voltajı 1.3v sabit
    ram +0.3v

Bu ayarlarla orthosta 2 saat civarı çalıştığında herhengi bir hata da vermiyor.

Ancak bilgisayarı açtığım zaman optik sürücülerin ışıkları yanıp sönüyor, Ekran kartının fanı son hızda dönüyor ve monitöre görüntü gelmiyor..Ama bilgisayar açılıyormuş gibi geliyor çünkü klavyenin ışıkları her açılışta olduğu gibi yanıp sönüyor..

Ki bırakın 3010 MHZ yi 2100 MHZ de bile nadir açılıyor, ama açıldığında hiçbir stabilite problemi yaşamıyor(orthos la test ediyorum)..

Sadece açılışta problem oluyor sizce nedendir?

• bios update yaptın mı son günlerde..biostan saatin doğru mu bi kontrol eder misin?dün başıma ne geldi bilsen şaşarsın..aynı durum bende vardı.. bios F11 i yükledim sıcaklığı yüksek gösteriyo diye geri döndüm F10 a..sonra iki saat eski ayarı tutturamadım..4-5 aydır aynı ayar açmıyodu aynı sendeki hata..biostan saati düzeltince açtı ben de şaştım..ds-3 topiğine de yazmayı düşünüyodum..bi bak saatine
  • a aaa çok ilginç hemen bakıyorum birazdan haber vercem..Bide hiç bios güncelleme yapmadım aldığım haliyle duruyor..
  • Baktım ama maalesef hem tarih hem saat doğru (1-2 dk fark var gibi o da sorun olurmu??)
    Başka ne yapim?Bios update bişileri değiştirir mi acaba?
  • yok o kadar farketmez herhalde..

valla bi kaç kere benimde başıma geldi bi kaç kere bu olay..neden karşılaştığımı her defasında tekrar tekrar denedim..
    1-saat yüzünden yaşadım işte dün.
    2-daha öncesinde klavyede F8 tuşu basılı kalıyomuş ondan yaşadım.
    3-günlük 430X7 kullanırken havalar ısındı diye 400X7 ye çekmek istedim..yalnızca FSB yi 400 e çektim başka ayarla oynamadan ve ekran gelmedi..çok salakça ama oldu..bende tekrar 430X7 ye aldımoptimum bi ayarı var sanırım kaçınca sapıtıyo alet

birde sıradan git..herhangi bi ayar değiştirmediğine ya da donanımla ilgili bi şey yapmadığına emin misin?tv kartını çıkar dene,optik sürücülerden birini çıkar dene..master-slave ayarlarında yaptığın bi değişiklik bile açılmamasına sebeb olabilir..bios update daha önceden tecrüben varsa aynı biosu üzerine yazdır ve pili ile clear jumper ını takarak bi cmos u silmeyi dene.farklı bios denemek istersen F10 u öneririm..güzel

• 1-Saat doğru
    2-F8 basılı değil (hiçbir tuş basılı değil) :)
    3-Bende şu sıralar 2450 ye bile razıyım :) o/c siz olunca canım sıkılıyor..

Aslında hiçbir değişiklik olmadı kasayı uzun zamandır hiç açmadım bile..

Ama o/c yapmadan açıldığında hiçbir sorun yaşamıyorum tıkır tıkır..Bir topic te"case opened" ile ilgili bişiler okudum bunlar hakkında bilginiz var mı acaba?

Bide bios u windows üzerinden update edebilir miyim sağlıklı mıdır?
  • case opened biosun kasanın açılıp açılmadığını kontrol edip ikaz verdiği olay değil mi?kasanın sensörü olması lazım bunun için diye biliyorum ama..PC health sekmesinde var case opened .. diye seçenek..o enable mı sende..onun o/c a bi olumsuzluğunu olur mu bilmiyorum ama bi dene istersen enable sa disable yapmayı..birde bence biostan load optimized def. yapıp ayarları tek tek yeniden gir denemediysenbaşka da aklıma bi şey gelmiyo ama sebebsiz yere durup dururken olacağını sanmam..

ben de zaten hep win üzerinden yapıyorum bios update i..cd de @-bios diye yazılımı var zaten..hiç bi kötülüğü yok maşallahı var..ds-3 topiğinde aratırsan anlatmıştım nasıl yapılacağını da..korkmadan yapabilirsin onunla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

case opened biosun kasanın açılıp açılmadığını kontrol edip ikaz verdiği olay değil mi?

Aa ama öle bi sensörü görmedim daha :) bi daha bakarım..Dediğin gibi bi alakası olmayabilir..Bide bios tan dediğin gibi load optimized def. u yapıp tekrar ayarları yaptım ama maalesef :( Psu dan olabilme ihtimali yok mudur?

Bide gigabyte in sitesinden baktım en yeni F9 bios u varmış onu F10 S3 için yok galiba..Update olayını da o topiği bulup yaparım ama dediğim gibi F9 u yapabilcem sanırım..
  • ben dün ayarlarla oynarken bi ara hiç açılmadı..
    ramlerden korkuyordum kesin yaktık dedim içimden..dayadım burnumu kokluyorum..

tam adını bilmiyorum ama clear cmos mu öyle birşey vardı arkadaşlar çok daha iyi bilirler..ben salladım..:)

bu pilin hemen yanında birşey var cd romdaki jumper ı söktüm oraya taktım..kitapçıkta diyordu..fişi tekrar takıp açtım..yine açılmadı..sonra çıkardım jumper ı..fişi söküp..yine açtım..açıldı..

istersen böyle bir dene..tamamen acemiyim yazayım dedim yine belki iyi gelebilir..

bende F10 biosu tavsiye ederim..bende geri döndüm bugün..
    çok sıcak gösteriyor yav korkudan elleyemiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: B.Bozdemir

ben dün ayarlarla oynarken bi ara hiç açılmadı..
    ramlerden korkuyordum kesin yaktık dedim içimden..dayadım burnumu kokluyorum..

tam adını bilmiyorum ama clear cmos mu öyle birşey vardı arkadaşlar çok daha iyi bilirler..ben salladım..:)

bu pilin hemen yanında birşey var cd romdaki jumper ı söktüm oraya taktım..kitapçıkta diyordu..fişi tekrar takıp açtım..yine açılmadı..sonra çıkardım jumper ı..fişi söküp..yine açtım..açıldı..

istersen böyle bir dene..tamamen acemiyim yazayım dedim yine belki iyi gelebilir..

bende F10 biosu tavsiye ederim..bende geri döndüm bugün..
    çok sıcak gösteriyor yav korkudan elleyemiyorum.

Teşekkürler
    O jumper olayını çok sık yapar oldum şu sıralar.Her o/c yaptıktan sonra bilg. açmaya çalışınca açılmıyor sonrasında da o jumper ile default ayarlara geri dönüyorum açılıyor..
    Sende DS3 mü var yoksa S3 ü mü var?Çünkü gigabyte in sitesin de S3 ün F10 biosunu bulamadım en fazla F9 var?

• birde aklıma geldi usb flash bellek ya da harici disk gibi bi şey takılı mı kasada?
  • Sürekli takılı olarak
    quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

birde aklıma geldi usb flash bellek ya da harici disk gibi bi şey takılı mı kasada?

İlgin için çok teşekkürler..
    sürekli takılı olarak sadece bluetooth var,birde telefonun data kablosu takılı (ama boşta duruyor)
    Ben F10 biosu bulamadım S3 için F9 kurim mi?
  • Düzeltme: pardon ben ds3 var sanmıştım. s3 müş..şimdi gördüm..

link vermiştimde.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Bozdemir -- 19 Mayıs 2007; 23:30:54 >
  • rica ederimbios olayını iç bilmiyorum iyi midir F9 kullananlaras sormak lazım ama bi dene bence yine de sen bilirsin..evet süreli olarak takılı olmasından bahsediyodum..belki anakart boot sırasını sapıtıp o yüzden saçmalıyo olabilir diye..ama bluetooth un bi zararı olacağını sanmam..
  • anladım şimdi tekrar bi deneme yaptım 300*7 de ayarları yapıp biostan save exit yapıorum tekrar açılırken reset atıyo makina sonra açılıyor böyle olduğunda da bir dahaki boot da sorun oluyor genelde..Önceden 430*7 yaptığımda dahi biostan kaydedip çıktığımda hiç resetlemeden açılıyordu :(

Ama denemelerime devam edicem umarım bulurum eğer bulursanız bana da yazmayı unutmayınn
  • aynı sorunn her oc denememede bende de oluyor ve dün pci-x frekansını 100 den 110 a yükselttim. şu anda açılıyor makina va rahatça kullanıyorum... ram timing lerini okumadım hiç. sadece e6700 işlemcimi 2.66 dan 3.2 ye stok fanla yükselttim. hepsi bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhamnet

aynı sorunn her oc denememede bende de oluyor ve dün pci-x frekansını 100 den 110 a yükselttim. şu anda açılıyor makina va rahatça kullanıyorum... ram timing lerini okumadım hiç. sadece e6700 işlemcimi 2.66 dan 3.2 ye stok fanla yükselttim. hepsi bu...

Teşekkürler muhamnet bende pci-x i 110 a yükselttim 1.86 dan 2.8 e çıktım ve sorunsuz çalışıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.