Şimdi Ara

O mu , bu mu , şu mu? Çabuk cevaplarsanız sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir şey soracağım, ben bir D-slr kamera alacağım ama kararsız kaldım . Sizce hangisini almam daha mantıklı ? Fiyatlarını önemsemenize gerek yok .

Almayı düşündüklerim:

1) Nikon D3200 18-55 VRII :
    Türkçe
    Nikon D3200 18-55 VRII DSLR Fotoğraf Makinesi
    https://fotografium.com/urun/nikon-d3200-18-55-vrii-dslr-fotograf-makinesi

2)Nikon D5100 18-55 VR II :
    Türkçe
    Nikon D5100 18-55 VR II Kit DSLR Fotoğraf Makinesi
    https://fotografium.com/urun/nikon-d5100-18-55-vr-ii-kit-dslr-fotograf-makinesi

3)Canon EOS 4000D 18-55mm DC III :
    Türkçe
    Canon EOS 4000D 18-55mm DC III DSLR Fotoğraf Makinesi
    https://fotografium.com/urun/canon-eos-4000d-18-55mm-dc-iii-dslr-fotograf-makinesi-14679

Çabuk cevaplarsanız sevinirim.

• Bunların içinde en yeni ve iyi sensörlüsü Nikon D3200
    Ayrıca o Canon'daki lensin titreşim engelleme özelliği de yoktur
    Buna karşın Nikon'ların her ikisindeki VR II ibaresi titreşim önleme özelliğinin 2'inci ve daha başarılı teknolojisini barındıran lensler olduğunu gösterir.

Bence burada hiç şüphesiz Nikon D3200 1'inciliği alıyor.

Güle güle kullanın !..
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ancak bir sorum daha var : Ben daha sonra zoom lensi de almak istiyorum ama her lens her kamerayla uyumlu mu? Eğer Nikon marka olmaz ise lens kullanılmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YxT-sama

Çok teşekkürler ancak bir sorum daha var : Ben daha sonra zoom lensi de almak istiyorum ama her lens her kamerayla uyumlu mu? Eğer Nikon marka olmaz ise lens kullanılmaz mı?
    Canon'da ne kadar lens var ise, o kadar da Nikon'da vardır. Tamron, Sigma vb. gibi markaların da Nikon'a uyumlu ürettiği lensleri vardır(Canon'a ürettiği gibi). Nikon'un 55-200mm. lensi hem çok ucuzdur hem de çok keskin, iyi bir lenstir optik olarak mesela.
  • Buradaki öneriler ile D3200 aldım bende 2. el olarak. Kameradan memnunum ama gördüğüm birkaç eksi özelliğini yazayım.

- Lensleri canona göre daha pahalı. Makinenin bodysinde AF motoru olmadığı için otomatik AF için bu özellikli lensler satın almalısınız, bu nedenle daha pahalı.
    -Ekranı dokunmatik değil.
    -Wifi özelliği olmadığı için çektiğiniz fotolar için mutlaka bilgisayasa ihtiyacınız var. Eğer telefonunuz destekliyor ise OTG kablosu ile USB'den telefonunuza bağlantı kurabilirsiniz ama ISO tabanlı cihazlar ile mümkün değil...

Ben d3200'ü adığımda 18-55 kit lensi ile birlikte aldım. Bana yetersiz geldiği için sonradan 50MM F1.8 ve tamron 70-300MM lenside aldım. Daha sonra bunlara CPL filtre, UV filtre, ND filtre ve 18-55 için yıldız filtre satın aldım.

Lenslerin filtre boyutları farklı olduğu için her filtre hepsine uymuyor. 18-55MM 52MM, 50MM olan 58MM, 70-300MM olan 62MM filtre çapına sahip.

Kısacası elinize kamerayı alıp sokağa çıkıp ben bol bol foto çekeceğim diyorsanız kamera almakla bitmiyor ne yazık ki. =)

Şimdiden hayırlı olsun. =)

• Yazdığın makineler (nikonlar) stokta yok görünüyor, iki makine arasında hangisinin alındığının çokta bir önemi yok ancak d3200 yeni olması ve jiddinin yazdığı gibi sensör başarımı bakımından bir tık daha öne çıkıyor ancak d5100un döner ekran olmasida kullanışlılık bakimindan oldukça avantaj sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Yazdığın makineler (nikonlar) stokta yok görünüyor, iki makine arasında hangisinin alındığının çokta bir önemi yok ancak d3200 yeni olması ve jiddinin yazdığı gibi sensör başarımı bakımından bir tık daha öne çıkıyor ancak d5100un döner ekran olmasida kullanışlılık bakimindan oldukça avantaj sağlıyor.
    Valal bu devirde artık 16mp. çıktılı APS-C almam ben olsam. Çünki 2 yıl sonra ortalıkda 24mp. makina bile kalmaz gibime geliyor. Epeydir çünki 24mp. sensörler, cep tellerinin bile çoğu 20 ve üzerine çıktılar o kadarcık sensörleri ile. D5100 - 16mp... Olayı sadece mp. olarak da görmüyorum, onun o olmasının altyapısı, sensör teknolojisi falan da var. Eski yani ama eski diye kötü mü çekecek e yok tabi Nikon D90 ile bile harika fotoğraflar çekenler var halen. Halen D90 ile çekilmiş şahane fotoğrafların yanına ulaşamamış D7200 vs. kullananlar da var. Fakat şu paraya en iyisi hangisi olarak bakarak dedim ben. Yoksa işin içine kullanıcı faktörü girince ne alırsan al, çekmesini-kullanmasını bilirsen hepsi ile iyi foto çekebilirsin.

Çok lens almanıza uzunca bir süre gerek yok. O yüzden lens fiyatlarını çok dert etmem ben. Bu lens yetmemesi diye bahsedilen olay kişinin imkanları lehine kullanmak yerine "Param var, zorlanmam param ile imkan satın alırım" bakış açısı ile olaya yaklaşmak gibidir biraz da.

Burada bir başlıkta mesela "Canon EOS M3 çocukların hızına yetişemiyor" diyor arkadaş. O aletin özelliklerine bakarsanız çok iyidir ama otomatik netlemeyi biraz yavaştan yapar ve işte ihtiyaç eğer hızlı hareket eden şeyleri fotolamak ise alet kullanıcıyı üzer. N'aparsan yap... O zaman ne olacak ? Çocuk çekmeyip daha pasif ve hatta durağan olan yaşlılara yönelip buruşuk nine ve dede fotoları çekeceğiz gibi gibi !..

Şuradan kit lensle çekilmiş fotolara bakarsanız ,https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-83

Neler yapabileceğinze dair epey bir fikir edinirsiniz sanırım.

Dijital foto makinaları akıllı telefonlar gibi zeki değildirler. Çok saftirik ve salaktırlar ! Harbiden... Cep teller foto makinalarına göre hayli zekidirler. Dolayısı ile eğer fotoğraf işini sadece foto makinasına bırakırsanız bir süre sonra tıkanır, sizi memnun etmez fotolar. Çünki salak aletlerin RAW'ı işleyip size verdiği JPG çıktılar birçok durumda kötü işlenmişlerdir. Bunun için de RAW işlemeyi öğrenmeniz, bu işlemi yapmak için de Photoshop, Affinity Photo, Luminar, Corel AfterShot vb. gibi fotoğraf işleme programlarından birisini kullanmayı bilmeniz gerekir.

Örneğin,
    Makina çıktısı JPG - Öncesi
    https://store.donanimhaber.com/06/83/33/0683333fc7d17d971343d76eb985aabb.jpg

RAW işleme sonucu ACD See 2019 Ultimate ile
    Dragonfly couples make love on the fresh green leaves by Ciddi iyi1i, on Flickr
    . . .
    Makina çıktısı
    Dragonfly resting on the green leaf by Ciddi iyi1i, on Flickr

ACD See Pro 2018 ile benden RAW çıktısı
    Dragonfly resting on the green leaf by Ciddi iyi1i, on Flickr
    . . .
    Makina çıktısı jpg

Benim RAW işlemem sonrası çıktım jpg :)
    Slug is going on the leaf way by Ciddi iyi1i, on Flickr

Dolayısı ile sadece lens alarak daha iyi fotoğraflar elde edeceğinizi düşünmeyin. Eldeki lens ve makina ile de kendinizi geliştirebilir, daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 29 Mart 2019; 17:16:36 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    canon TR'den kaynaklı olabilir eos 1300d yabancı incelemesinde lensi ( 18-55mm ) titreşim önleme fonksiyonluydu TR'de anca eski lensin 3. versiyonu çıktı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalı-katil

canon TR'den kaynaklı olabilir eos 1300d yabancı incelemesinde lensi ( 18-55mm ) titreşim önleme fonksiyonluydu TR'de anca eski lensin 3. versiyonu çıktı...
    Fiyatı ucuz olsun diye DC lensli yapıyorlar ki ucuzcuyu avlayalım. Yoksa dikkat edilir ise IS'li 18-55'lisi de Türkiye'de mevcut ama işte 200-300 TL daha pahalı olabilir o lenslisi.
  • nikonda canonun uygulasına benzer uygulama var mı? raw çekilen fotoyu işleyip jpeg olarak telefona yollayabiliyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.