Bildirim
obeb okek
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1. soruyu ben şu şekilde buldum sonuç doğru çıktı ama çözümü ne kadar doğrudur başka yolu var mıdır bilmiyorum.
840 /2
420 /2
210 /2
105 /3
35 /5
7 /7
1
4.M 5.N olduğuna göre yukarıdaki 2.2=4 oluyor ve 5 te koyuluyor böylece bunlar gidiyor. Geriye 2.3 ve 7 kalıyor en azı sorduğu için böyle yapıyoruz.
Burdan M=6 N=7 diyoruz cevap 13 çıkıyor.
İlk olarak bunu yaptım doğru çıktı ne kadar çözümün doğru olduğunu bilmiyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: nereyeeserse
1. soruyu ben şu şekilde buldum sonuç doğru çıktı ama çözümü ne kadar doğrudur başka yolu var mıdır bilmiyorum.
840 /2
420 /2
210 /2
105 /3
35 /5
7 /7
1
4.M 5.N olduğuna göre yukarıdaki 2.2=4 oluyor ve 5 te koyuluyor böylece bunlar gidiyor. Geriye 2.3 ve 7 kalıyor en azı sorduğu için böyle yapıyoruz.
Burdan M=6 N=7 diyoruz cevap 13 çıkıyor.
İlk olarak bunu yaptım doğru çıktı ne kadar çözümün doğru olduğunu bilmiyorum.
Tesekkurler baska cozum bilen arkadaslarda varsa yardimci olursa sevinirim
Hocam ilk soruda okek olduğu için ve 4ve5 aralarında asal olduğu için bu ikisinin çarpımı okekleri olur yani
4N.5M=20MN olur
840=20MN
MN=42
En az dediği için 6 ve 7 seçeriz. Toplamda 13 yapar.
quote:
Orijinalden alıntı: MatreV
Hocam ilk soruda okek olduğu için ve 4ve5 aralarında asal olduğu için bu ikisinin çarpımı okekleri olur yani
4N.5M=20MN olur
840=20MN
MN=42
En az dediği için 6 ve 7 seçeriz. Toplamda 13 yapar.
Tesekkurler diger soruyada bakabilirmisiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X