Deme öyle dh de ne mühendisler ne doktorlar var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
OBP Hırsızlığı (2. sayfa)
-
-
O zaman iel'e gitmeyecektin.
-
-
OBP kaldırılacaksa bu karar bugünden itibaren 4 yıl sonrasına uygulanmak üzere verilmelidir.
Bu yıl Eylül ayında 9. sınıfa başlayacak bir öğrenci, arkadaşları sevgili yapıp gezip tozarken kendisi gelecekte OBP sıkıntısı yaşamamak adına eğlencesinden kısıp derslerine zaman ayırır ve sallıyorum 2 yıl sonra 11. sınıfa geçtiği gün OBP kaldırılırsa bu öğrencinin 2 yıllık hakkı yenilmiş olur.
Şahsen ben OBP'nin kaldırılması gerektiğini düşünmüyorum. Bizim Fen Lisesinde de sayısal ve özellikle sözel derslerin sınavları zordu. 80 OBP yapan da vardı 98 yapan da. Tercihler ve sonuçları..
-
zamanında obp geldiğinde o yıl sınava gireceklerin 9 10da bundan haberi yoktu. ayrıca 9 10da kim hayattan kısacak kadar çalışıyor da çocuğun gençliği çalınmış olacak gibi kaygı duymamız gereksin ki. obp ne kadar erken kalkarsa o kadar iyi. sizde sözel zormuş bizde değildi e ne olacak şimdi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 30 Ağustos 2022; 22:55:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Lan beni obp 1000 kisiden fazla geri attı, istediğim yer ise sadece 2 kişi ile kaçtı
hocam bu pp ne görmeyeyim bi daha. gigachad yapın hemen
Hocam gigachad bu adamın anca taştaşlarini taşır
Pek emin olmayın hocam aramızda vardır belki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada 95 ve üstü diploma notu yapanlar varsa okuldan verilen ödevleri yapmak + sınavdan 1 gün önce konuları tekrar etmenin 9 ve 10. sınıf sınavlarının çoğu için yeterli olduğunu bilir.
Eğer öğrenci gelecekte gireceği üniversite sınavında bundan dolayı bir olumsuzluk yaşamak istemiyorsa bu dönemde en azından ödevlerini eksiksiz yapacak kadar eğlencesinden kısacak.
Ama öğrenci bu benim gençliğim, bir kere yaşayacağım havalarına girerse bu artık onun tercihi olur. Bu tercihi sonucu tahminimce dersleri önemsemez, düşük notlar alır, kendini yerine çevresini sorgular ve bu 3 yıl devam eder. üniversite yılı gelince hatasını anlayıp pişman olur.
Bence bu OBP olayının tek kötü tarafı özel okullarda hak etmeyen öğrencilerin çok yüksek notlar alması. Özel okulda yatan öğrenci ile devlet okulunda çalışmış öğrencinin aynı avantaja sahip olması kabul edilemez.
-
Hocam ilk paragraf doğru da sonrasıyla çelişiyor. İlk paragraftakileri yapmak için hiçbir şeyden kısmana gerek yok ki baktığında.
Sen hiç Biyoloji hocandan Palme soru bankası 95-135 arası bitecek ödevini almadın mı ?
-
biyoloji değil de limit türkçe komple bitecek ödevi aldım
son gün bir günde bitiverdi
özelde anda 96 mı yaptın aw bir de öğretmenlerinle çözmesen sınavı ne olurdu
Lisedeki fizik hocamın sözleri kulağımda yankılanıyor. Tam olarak şunu söylemişti: "Benim sınavımdan alacağınız düşük puan ileride obpden alacağınız ekstra puandan daha kıymetli.". Haklı olup olmadığı konusunda emin değilim çünkü lise hayatım boyunca en çok kafa yorduğum ve başarılı olduğum ders fizikdi. Bu konuda hocanın sınavları zor yapmasının ne kadar payı var tartışılır. Tabiki hem tyt hem de ayt'de fiziği fulledim
-
Obp nin etkisi %75 azaltılsa iyi olur . Zaten eğitimi bile parayla satın alıyorlar ben imamhatipteydim 9 da 54 ortalama yapan arkadaşım 10 da özel okula gidip 97 ortalama yapmıştı güzel kafalar
Yaş 37, üniversite sınavına girdiğim yıl 2003... O zamanlar Anadolu Liselerinin gerçek Anadolu Lisesi olduğu yıllar... Orta okulda bir yıllık hakikatli İngilizce eğitimi sonrasında Fen ve Matematik tamamen İngilizce bir eğitim ve devlet lisesi... Anadolu Lisesi sınavları ilk okul 5 de yapılırdı ve o zamanlar gerçekten kafası çalışan çocuklar giderdi o okullara.
O zamanlar OBP değil A-OBP vardı (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı) sizin ek puanınız okuduğunuz okuldaki öğrencilerin üniversite sınavı başarı ortalamasına göre değer kazanırdı. Yanlış hatırlamıyorsam lise ortalamam 3.35 (5lik sistem) civarındaydı, karnemde 2'ler olurdu. Okuduğum lisede sınıfta kalanlar, sınıfı zor bela geçenler düz liseye geçiş yaptı, ben zor bela 3 ortalama tutturmuşken adamlar 4.97 yaptı geçtikleri okullarda. Ama gel gör ki benim A-OBP puanım onlardan yüksek gelmişti... Çok iyi hatırlarım bizim okul sonuncusunun A-OBP puanı düz liseye geçiş yapıp lisede son 2 sene 4.97 ortalama yapan arkadaştan fazla gelmişti.
Eğitimi bitirdiler, her yer Anadolu Lisesi, özelde okuyan okey ıstakası kafalı çocukların karne hep 100.
Şu gençler hep mi haksızlıklarla boğuşacak, ne zaman düzelecek diyeceğim ama inancım yok ...
-
bence hocan boş yapmış
Bence de ama olan oldu. 6.3 ham 8.8 yerleştirme geldi sınavda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X