Şimdi Ara

Obsesif Kompulsif Bozukluk(OKB) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende de kötü şeyler olcak gibi ya da sağlık sorunu olcak gibi takıntı olabiliyor hanı bir sıkıntı çıkmasın diye düşünüyorum bazen sebepsiz moralim bozuluyor

Bazen bir şeyle ilgilenirken bir yazı yazarken veya buna benzer tekrar kontrol etmek gibi hata aramak gibi takıntılar olabiliyor , evden çıkarken bir şey mi unuttum gibi falan.

Olabildiğince düşünmemeye çalışıyorum bir de başka bir uğraş falan bulursam ve arkadaşlarla falan daha çok vakit geçirirsem unutuyorum takıntılı şeyleri yalnız kalınca stres oluyorum.

Stres gibi faktörler tetikliyomus heralde böyle şeyleri umarım daha iyi olursun kardeşim düşünmemeye çalış yanı gereksiz şeyler boş ver rahat ol oğlum takma gibi kendini telkin etmeye çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaçla çözüleceğini düşünmüyorum bunların. Sadece üstünü örter. Anksiyete vardı psikolojik yardım şart ve biraz çabalamak.

• Bu hastalığı biri açıklayabilri mi?
  • Cok tesekkur ederim, İnşallah sende iyi olursun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M4A1-S kullanıcısına yanıt
    Soyle soyleyeyim mesela kapiyi kiliyledin fakat icindeki bir ses kilitledigini bildigin halde ya kilitlemediysem? gibi sorular sorarak tekrar bazenleri tekrar tekrar bakmani sagliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim kadarıyla aklına gerekli gereksiz yapılan düşünceler ve hareketler
    Hep siyahlardan yürüme
    Dışarda bisi yiyemeden tutun da
    Bende kanser mi var ben eşcinsel olur muyum bunun sebebi sumu ya şizofreni olursama kadar takıntılar diye biliyorum ama yaygın anksiyete ile karıştırmış olabilirim.
    Genelde bir yandan öyle olduğuna bir yandan öyle olmadığına dair kararsızlık en büyük sorun okb için

• quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Soyle soyleyeyim mesela kapiyi kiliyledin fakat icindeki bir ses kilitledigini bildigin halde ya kilitlemediysem? gibi sorular sorarak tekrar bazenleri tekrar tekrar bakmani sagliyor.

Hocam gerçekten psikolojik rahatsızlıklar zor ama aşılamaz diye bir şey yok tabiiki. Öncelikle bu hastalıktan ne kadar kurtulmak istiyorsun bunu düşün, gerçekten istiyorsan asilamayacak bir rahatsizlik yok, duygularını ve düşüncelerini kontrol etmek için yazmak çok faydalı olacaktır,

David burns - iyi hissetmek kitabını tavsiye ederim

• herkesin ufak tefek takıntıları vardır.bende anksiyete bozukluk vardı mesela.ufak tek şeyleri büyütürseniz OKB oluşabilir.bendeki anksiyete sosyal hayatımı değiştirince geçti.arkadaş edinin.yapabiliyorsanız sevgili yapın.farklı şeyler yapın.hobi edinin geçer ya da azalır.
    he diyorsanız biz takıntılıyız alın reyizlerin şarkısını dinleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Ben de temizlik takıntısı yok ama mesela arabadan birşey alıyorum kapıyı kilitliyorum eve girecekken "kapıyı kilitledim mi" sıkıntısı geliyor. Geri dönüp emin oluyorum.

İş yerinde mesela bir işi yapıyorum. En az 2 dk kontrol ediyorum iyi olmuş mu sıkıntı var mı diye.

Birde aklımda sürekli kötü bir şeyler olacağı korkusu var. Annemi kardeşimi falan yalnız bırakmamaya çalışıyorum
    Anne/kardeş kaygısı kısmını yenebildin mi dostum?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Vay be hocam 3.5 yıl geçmiş.

Köprünün altından çok sular aktı. Anksiyete vardı sosyal fobi vardı okb vardı asosyallik vardı. Hepsinden kurtuldum 1 kez bile doktora gitmedim, ilaç kullanmadan kendi cabalarimla kurtuldum.

Şuan hiç kimse umrumda değil, tabikide bişey olmasını istemem kimseye ama öyle saçma sapan korkularım kalmadı. Sosyal fobi bitti, sevgilim oldu , konuştuğum flört ettiğim kızlar oldu, ortamın piçi olduğum, okulun popüler çocuğu olduğum zamanlar oldu.

PM at sorununu yaz konuşalım dostum.

• buraya yazarken de böyle sorunlar takıntılar yapıyor musun mesela imlâ kuralları noktalama işaretleri yazdığın şeyi kontrol etme vs gibi

• Arkadaşlar ağır okb hastası olarak sizlere bir video hazırladım. Okb'yi yakından tanımak adına faydası olacağına inanıyorum

Ayrıca beğenip abone olurak destek verirseniz, beni memnun edersiniz.

Obsesif Adamyoutube
    OKB Obsesif Kompulsif Bozukluk
    https://www.youtube.com/watch?v=d_mzhfOU8uw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 22 Mart 2021; 13:4:31 >

• Bende bir ara oldu sonra kendi kendine geçti düzen takıntısı vardı öyle ki gittiğim heryerde yamuk ne varsa düzeltiyorum hayatım kabus gibiydi sonra kendimi başka şeylerle oylamaya çabaladım geçti ilaçlı bir durum olmadı şükür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aLastis kullanıcısına yanıt

Şanslısınız ki kolay atlatmışsınız. Ama dikkat edin ara ara tekrar ortaya çıkabiliyor. Bol bol probiyotik desteği almak lazım.

• faydasi var

mutfaktan cikarken ocaga iki kez bakin.suyu kapatinca iki kez basin

bir yere giderken lambalari iki kez kontrol edin

biryere oturup kalkinca ceplerinizi kontrol edin esya dusurebilirsiniz

psikiyatri yada psikolog resim cizdirdimi..hem sag elle hem sol elle istedigin resmi ciz.sure tutuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 22 Mart 2021; 20:40:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.