Emeklerinize sağlık |
OC Denemeleri: R9 5900X + SUPRIM RTX 3070 + B550 Gaming Edge WIFI + Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
Alıntıları Göster
-
Ufak bir soru curve de tek tek uğraşmadan -20 yaptım hepsini sorunsuz çalışıyor
Sizin yaptığınız gibi yapıp ilk dört çekirdeğe -10 diğerlerine -30 verince fark çok mu olur su an 1.35v 5.125 gördüğüm çekirdekler var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MckhanUfak bir soru curve de tek tek uğraşmadan -20 yaptım hepsini sorunsuz çalışıyor
Sizin yaptığınız gibi yapıp ilk dört çekirdeğe -10 diğerlerine -30 verince fark çok mu olur su an 1.35v 5.125 gördüğüm çekirdekler var
İlk 4 çekirdek değil de, Ryzen Master'da en hızlı görünen (yanında yıldız ve nokta olanlar) olması önemli, stabilite açısından bu çekirdeklerdeki voltajı diğerlerinden daha az oranda düşürüyoruz gibi düşünün. Hata almadan en yüksek kaça çıkıyorsanız çıkın yani, hepsi -30 ile çalışıyor ise ne mutlu ama özellikle en hızlı 4 çekirdek -10 ların üzerine çıkınca stabilite kaybedebilir, ona göre test edin bence, stabil ise o 4 çekirdek -20 kalsın, kalnalrı -30 yapın daha da iyi olur.
Bu arada ben bu yöntemi (Boost Priority) bıraktım, aşağıdaki anlatıldığı gibi "Curve Priority" yöntemine geçtim daha fazla verim alıyorum:
-
-
Ben de diyorum ki ince işçilik de yapsanız hepsi -20 ile çalışıyor ise daha kullanışlı, ne kadar az enerji o kadar az ısı. Dediğim yönteme de bakın daha serin ve daha performanslı oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunu yaparken Vcore sabitliyor musunuz? Yoksa Auto mu?
-
İlk mesajda yazdığı gibi hala:
Vcore voltage, Offset, -0.125 volts
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
İlk mesajda yazdığı gibi hala:
Vcore voltage, Offset, -0.125 voltsAnladım. O zaman core voltage en fazla 1.35 mi oluyor? Bir de All-core tam olarak ne kadar oluyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 2 Ağustos 2021; 20:16:29 > -
Max değeri bilmiyorum, anakart onu ayarlıyor ama her şartta offset kadar düşük veriyor.
overclockçu geldi overclockçu
-
Merhaba,
Max PBO, Asus BIOS'larda ne olarak geçiyor veya nerede bulunuyor?
Emeğiniz için teşekkürler.
-
multi ve single core puanı iyi çıkmış
-
Konu açıyordun hocam sistem kuruyordun noldu
-
sistem kurdum. işlemci bölümünde 1 post açtım. bu aralar güzel bi konu açacagım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X