Arkadaşlar 4-5 ay önce aldığım sitemim: e2160 , Gigabyte p35-ds3l, palit 8600 gt sonic +, Kingston 1+1 GB 800mhz Ram, Seagate 410as ve CD/DVD sürücüden oluşuyor. Güç kaynağım ise Asus kasasıyla beraber gelen 400 Watt lıklardan.
2400mhz de problemsiz çalışan sistemim, 2880mhz de mavi ekran verdi. Everest sistem kararlılık testinde ısı olsun stabilite olsun bir problem yoktu. ancak NFS pro street'i pause ladıktan kısa bir süre sonra mavi ekranla karşılaştım.
Daha sonra çarpana dokunmadan hızı 2700mhz ye çektim(ram 750 mhz olunca cl değerlerini 4-4-4-12 yaptım). 1 hafta sonra mavi ekran verdi ve bilgisayarı yeniden başlattım, işte bu noktada veya hızını 2400mhz ye düşürdükten sonra(hatırlayamıyorum) anakarttan "aralıksız bip" sesi geldi. "Overclock Yapacaklar için Rehber" topiğinde bu sesin Güç Kaynağıyla ilgili bir arıza olduğuna işaret ettiği yazılmıştı. Kısa bir süre sonra PC yi yeniden açtığımda default ayarlara dönmeme rağmen BIOS menüsüne çok yavaş giriyordu.(yine net hatırlayamadığım bir aralıkta (2400mhz veya defaulttan sonra) windows da açılmıyordu) Ram lerden birini çıkarıp yeniden çalıştırdım ve bios menüsüne giriş olsun, windows un açılışı olsun bilgisayar normale döndü, ardından 2. ram i de taktım. (burada çıkardığım Ram i suçlamıyorum; onu çıkarırken geçen zamanda bilgisayar normale dönmüş olabilir, zaten şu an iki ram i yine birlikte kullanıyorum .)
Birkaç gündür de default haliyle sorunsuz gözükerek :) çalışıyor.
Ayrıca şunu da belirteyim son bahsettiğim problemden birkaç gün önce de sistem boştayken PC'nin civarında nereden geldiğini bilmediğim bir yanık kokusu vardı. Bunun sebebini problemli olan monitör power kablosuna bağlamıştım.
Bilgisayar günde en fazla 12 saat açık kalıyor, arkada egsoz fanı var ancak öndekini gürültüsü sebebiyle çıkartmıştım. İşlemciler yükteyken en fazla 58 derece, anakart ve aux ise daha düşük oluyordu. ekran kartı ise yükteyken bilmiyorum ama boştayken 50 derece falan sıcaklık değeri veriyordu.
Sonuç olarak böyle bir sistem ve OC konfigürasyonu için problem 400 Watt lık PSU mudur ? Yoksa bilmediğim başka bir problem mi var?(ram veya ekran kartının ısınması gibi)