Şimdi Ara

OC'suz 3.500TL'lik Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Ben bu bilgisayar işlerinden pek anlamayan ama oyunda oynamak isteyen birisiyim . Kuracağım sistemin yakın zamanda özelliğini kaybetmesini istemiyorum , bu sebepten ekran kartı , SSD , HDD ve ramlerden ödün vererek kurulmasını , ilerleyen süreçlerde daha güçlü ekran kartları , ram almayı düşünüyorum . Bilgisayarın kasasına şuanlık maximum 3.500TL verebilirim . Bilgisayar kasası , güç kaynagı , işlemci ve anakartın diğer bileşenlere oranla çok daha güçlü olması birincil isteğim ..

İçi ferah , kabloların arkasından falan dolandıgı bir kasa ( kablo karışıklıgı olmayan yanii ) ( ayrıca bol bol havalanmasıda önemli , OC olmayacağı için sistemin sıcaklıgı düşük olsun ki , tam performans alabileğim )
    850W 80Plus gold sertifikalı bir güç kaynagı . ( ileride güçlü ekran kartları takacağım için güç kaynagını peşin peşin sağlam almak istiyorum )
    Overclock işlerinden anlamadıgım , anlasam bile yapmayacagım için overclock desteksiz, koccaman 2 adet ekran kartını kaldırabilecek çok sağlam bir anakart ( gerçekten sağlam olsun ki , bol bol ram ve ekran kartı takabileğim ileride )
    İntel Core İ7 işlemci ( overclock desteği olmasına hiç mi hiç gerek yok )

SSD sanırım bilgisayarın açılma hızını falan arttırıyormuş , eğer olmazsa olmaz bir parça değilse şimdilik SSD eklemeyelim .
    Beni daha güçlü ekran kartı alana kadar idare edebilecek bir ekran kartı .
    Beni daha güçlü ram alana kadar idare edebilecek ram
    Birde 1 TB lik HDD olursa hoş olur .
    Bunların dışında neler eklemem gerekli kasama , sizlerin o konudada yardımcı olacağınızı düşünüyorum .

Ayrıca mevcut bilgisayarımda markalarından bir haber oldugum 1 GB ekran kartı ve 2x2GB Ram'im mevcut(şuanki kasama takılı) . Sizin seçeceğiniz gün geçirmelik ram ve ekran kartının yanına benim ram ve ekran kartımı da eklememin sakıncası olur mu ?

Sizleri yordugum için özür diler, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ..

• Ozgurcan. O kullanıcısına yanıt
    Tam aradığın şeyi buldun.

MSI
    H97 GAMING 3 DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p
    391 TL

INTEL
    Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
    656 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    263 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    181 TL

SAMSUNG
    120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
    250 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
    442 TL

MSI
    GTX970 GAMING 4GB 256Bit GDDR5 2xDVI HDMI DP
    1332 TL

Toplam : 3515 TL
  • Üstadim emek verip ugrastigin icin tesekkur ederim öncelikle.
    Sectigin ekran karti cok güçlü olmuş,ilerleyen sürede iki adet 980 kullanmayi düşünüyorum SLI yaparak ama bilgisayarı ilk alırken max 200 300 liralik bi ekran kartı düşünüyorum. Ramlerde ayni sekilde başta 4 gb ile baslamayi düşünüyorum ( birde benim elimdeki 2x2 yi takip o sekilde 8gb yapmayı )

Ekran karti ve ramden kıstıklarim ile de daha güçlü anakart daha saglam guc kaynagi istiyorum .
    Guc kaynağını harici olarak alacagim icin kasada guc kaynagi bulunmamasi gerekli.

Eger zamanın olursa bu şekilde tercihlerle de bir sistem toplayabilir misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen ileriye yönelik sistem kurucam diye bütçeni 2000'e indir o zaman çünkü herşeyden kısıyorsun.Sistemi bir dengeye oturtman lazım çok dengesiz gidiyorsun.

Alacağı sistem takribi şöyle olur;
    i7 4790
    750w psu
    Kasa tercihine kalmış
    Anakart h97 serisi kaliteli alabilirsin ama vereceğin paraya en ideal msi gaming 3 olur heralde.Oc yapmayacağın için anakarta çok masraf çıkmaz.
    Ram 8gb
    Ekran kartı fazla dersen düşük bir model seç ama çok aşağı inme bu bütçeye
    Hdd ssd alman lazım.
    Küçük çapşı bir soğutucu

Sen herşeyden kısarsan olmaz.Bu gibi bir dengeye oturt ilerde rahatça upgrade yaparsın.

EDİT:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsntrk -- 7 Haziran 2015; 11:10:44 >
  • Üstadım , güçlü bir temel kurdukdan sonra parça ekleyip çıkartmak çok daha kolay olacak benim için .
    Kasa olarak Cooler Master CM 960 III ,
    Ana kart olarak msi z97a gaming 6 düşünüyorum ( 3.1 desteği oldugu için )
    Güç kaynagı olarakda 750 W 80Plus gold serifikalı bir güç kaynagı alacağım .
    İşlemcide i7 4790 alacağım dediğin gibi ..

Bu yukarıdaki parçalara ilerleyen dönemde 2 adet MSX 980 ekran kartı takıp SLI yapmayı düşünüyorum ..
    Sence anakartım , kasanın büyüklüğü ve serinliği , güç kaynagım yeterli olur mu bu işleme ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.