Şimdi Ara

ÖÇB YIRTIGI NE KADAR SÜREDE İYİLEŞİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 15 yasında bir basketbolcuyum gecen basketbol maçı yaparken dizim döndü ve doktora 3 gün sonra gittim bayram olduğu için ve bugün bana ön çapraz bağlarını kopartmışsın dedi yarın emar Çektirelim dedi eğer bir bağda kopukluk varsa iyilesirsin dedi ama ikisinde varsa ameliyat lazım dedi şimdi benim için önemli olan bunun ne kadar sürede iyileşeceği basket antrenmanlarıma hızlıca devam etmek istiyorum bacağın eski haline donermi dönerse ne kadar sure sonra antrenmanlarıma devam edebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir kopukluk yoktur çünkü bu tür durumlarda tedaviden sonra çok dikkat edilmez ise aynı bölgeden sakatlık yaşanması çok görülen bir durum ayrıca aynı ayak dan defalarca aynı sakatlığı yaşamamaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi durumda spor hayatınız biter.

Çünkü her ne kadar ameliyatla bağlar tedavi edilse de eski yani doğuştan geldikleri halleri ile aynı sağlamlıkta olmuyor. Zaten sırf bu sebeple çok sık aynı bölgeden sakatlanan sporcuların spor hayatı bitmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir kopukluk yoktur çünkü bu tür durumlarda tedaviden sonra çok dikkat edilmez ise aynı bölgeden sakatlık yaşanması çok görülen bir durum ayrıca aynı ayak dan defalarca aynı sakatlığı yaşamamaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi durumda spor hayatınız biter.

Çünkü her ne kadar ameliyatla bağlar tedavi edilse de eski yani doğuştan geldikleri halleri ile aynı sağlamlıkta olmuyor. Zaten sırf bu sebeple çok sık aynı bölgeden sakatlanan sporcuların spor hayatı bitmekte.

Yorumunun için teşekkürler hocam ben dikkat edicem dizlikle oynuyucam ve diz güçlendirme antrenmanları yapıcam sizce bunları yaparsam bir daha sorun yaşarmıyım ve de on çapraz bağlarda kopma olduğu kesinmidir ve de bu şekilde oynarsam ne gibi zararlar gorurum

• sagoleraoguzer kullanıcısına yanıt
    Aynı bölgeye ciddi bir darbe almadığın sürece kolay kolay durumun tekrar edeceğini sanmam ama dediğim gibi doktorun ne diyeceği daha önemli. Sen hele emar sonucunu al ve doktorun ile konuş. Emar sonucu kesinleşmeden konuşmak doğru olmaz.

Bir de bağlar kopmuş halde oynamayı bırak yürümekte bile zorlanırsın diye biliyorum.
  • Aynı sıkıntıyı bende 15 yaşımda basketbol oynarken yaşadım.Adamı blockliyim derken elimi çemberle adamın eline vurunca dengemi kaybettim,1-1.5 metreden direk dizimin üstüne düştüm diz döndü.Emar çektirdiler bişey yok dediler olsaydı ameliyatlıktı zaten.Sakatlıktan 6 ay sonra eski halime döndüm.Şuan 18 ime giriyorum hiçbi sıkıntı yok arada bi ağrı yapıyor ama oda spor yapmana engelliyecek düzeyde değil.Ama şimdi senin yapman gerekenleri hemen söylüyorum bu senin iyileşme sürecini arttırır

Dizin büyük ihtimalle şişmiştir her gün belli aralıklarla buz tedavisi o şişliği alması açısından çok önemli!

Yattığın yerden sakat bacağını düz bi şekilde kaldır indir oturarakta yapabilirsin

Eğer hemen şuan egzersiz yapmazsan sakat bacağın hareketsizlikten çok kas kaybedecek çok güçsüzleşeceksin.

Bazıları üstüne basma falan der özellikle bazı doktorlar!İnanma bende ilk özel hastanede doktora gittiğimde sakın üstüne basma dedi daha sonra içime sinmedi ve biraz paraya kıyıp(sağlık için değer dostum)özel bi spor hekimiyle randevu aldim bana üstüne basmam gerektiğini ve egzersizleri sıksık yapmam gerektiğini söyledi.Bende 1 hafta geç başladım ve inanılacak gibi değil sakat bacağım 7 cm incelmişti sadece 1 haftada!Hemen ardından egzersizlerle yürüme çabalarıyla biraz durumu kurtardım şuan bile 1-2 cm küçük diğer bacağa göre.

Bu işin en önemli kısmı ilk kısmında yapacağın egzersizler ve buz tedavisi şişlik nekadar erken inerse ve bacağını nekadar güçlü tutabilirsen hiç sorun yaşamazsın 4-5 aya dimdik olursun.Çokta küçümseme çok ciddi bir sakatlık bu.İnşallah yırtık falan yokturda benim gibi dönersin sende.Moralini bozma.Allah şifa versin şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko07

Aynı sıkıntıyı bende 15 yaşımda basketbol oynarken yaşadım.Adamı blockliyim derken elimi çemberle adamın eline vurunca dengemi kaybettim,1-1.5 metreden direk dizimin üstüne düştüm diz döndü.Emar çektirdiler bişey yok dediler olsaydı ameliyatlıktı zaten.Sakatlıktan 6 ay sonra eski halime döndüm.Şuan 18 ime giriyorum hiçbi sıkıntı yok arada bi ağrı yapıyor ama oda spor yapmana engelliyecek düzeyde değil.Ama şimdi senin yapman gerekenleri hemen söylüyorum bu senin iyileşme sürecini arttırır

Dizin büyük ihtimalle şişmiştir her gün belli aralıklarla buz tedavisi o şişliği alması açısından çok önemli!

Yattığın yerden sakat bacağını düz bi şekilde kaldır indir oturarakta yapabilirsin

Eğer hemen şuan egzersiz yapmazsan sakat bacağın hareketsizlikten çok kas kaybedecek çok güçsüzleşeceksin.

Bazıları üstüne basma falan der özellikle bazı doktorlar!İnanma bende ilk özel hastanede doktora gittiğimde sakın üstüne basma dedi daha sonra içime sinmedi ve biraz paraya kıyıp(sağlık için değer dostum)özel bi spor hekimiyle randevu aldim bana üstüne basmam gerektiğini ve egzersizleri sıksık yapmam gerektiğini söyledi.Bende 1 hafta geç başladım ve inanılacak gibi değil sakat bacağım 7 cm incelmişti sadece 1 haftada!Hemen ardından egzersizlerle yürüme çabalarıyla biraz durumu kurtardım şuan bile 1-2 cm küçük diğer bacağa göre.

Bu işin en önemli kısmı ilk kısmında yapacağın egzersizler ve buz tedavisi şişlik nekadar erken inerse ve bacağını nekadar güçlü tutabilirsen hiç sorun yaşamazsın 4-5 aya dimdik olursun.Çokta küçümseme çok ciddi bir sakatlık bu.İnşallah yırtık falan yokturda benim gibi dönersin sende.Moralini bozma.Allah şifa versin şimdiden.

Teşekkürler abi dediklerini uyguluyacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.