Sorunum şu ki, 1600mhz 7 7 7 24 gecıkme surelerı olması gerekırken bıostan 1600e ayarladıgımda masaustunde cpu-z overdrıve veya everestten baktıgımda 11 11 11 24 40 2t olarak algılıyor bıosa gırıp normal degerlerını
gırdıgımde overdrıvedan daha dusuk puan alıyorum overdrıvedamı bı sorun var bendemı sorun var ramlerdemı sorun var anlayamadım.!!! kendı degerlerını neden algılamıyor onuda cozebılmıs degılım gecıkme suresı ne
kadar dusuk olursa okadar ıyı dıye bılıyorum ama 11 11 11 24 olarak algılıyor ve overdrıvedan baktıgımda puan daha yuksek cıkıyor!! şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..
Amd sistemlerde 1600 Mhz' lik Ddr3 bellekler varsayılan olarak 1333 Mhz geliyor. Aynen uyguladığınız gibi biostan Memory Clock çarpanını x8.00' a getirmek gerekiyor. Böyle yapınca da gecikme sürelerini yine elden ayarlamak gerekiyor. Yalnız çalışma frekansından çok, gecikme süreleri daha iyi performans verir. Yapmanız gereken belleklere adım adım voltaj vererek denemek. Varsayılan voltaj değeri belleklerin kullanma klavuzunda yazar. Ya da Cpu-Z ile SPD sekmesinde olması gereken değerlere bakabilirsiniz.
1.9v yazıyordu kullanım klavuzu ne yazıkkı cıkmadı kutudan 7 7 7 24 40 2t yazıyordu 1.9vtu degerı bende bıosa gırdım 1600mhze cektım daha sora bu gecıkme surelerını yazdım kullanıyorum ama dusuk puan alıyorum:) mhzde yuksek gecıkme surelerıde dusuk ama neden over drıvedan dusuk puan alıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: safucuk216
1.9v yazıyordu kullanım klavuzu ne yazıkkı cıkmadı kutudan 7 7 7 24 40 2t yazıyordu 1.9vtu degerı bende bıosa gırdım 1600mhze cektım daha sora bu gecıkme surelerını yazdım kullanıyorum ama dusuk puan alıyorum:) mhzde yuksek gecıkme surelerıde dusuk ama neden over drıvedan dusuk puan alıyorum
Siz normal olanı yapmışsınız zaten, öyle bir puan almanız sadece kafanızı karıştırır, 11-11-11-24 ile aldığınız değerler sizi yanıltmasın 7-7-7-21 ile alacağınız performans çok daha fazladır, programın ne dediği değil, RAM'lerin ne dediği önemlidir, adı üstünde yazılım yazılımlar %100 doğruluk payı ile çalışmaz... O nedenle endişe etmeyin.
anakartı suan guncelledım ramlerı 1600mhz 2t 7 7 7 24 40 olarak ayarladım daha sora amdoverdrıvedan kastırmaya basladım ve an error occurs in calculation bu hatayı verdı sıstemım tamamıyle dfltta neden bole bı hata