arkadaşar 4 gb ocz platnium edition 800mhz ram var ve bir çok sitede okuduğum kadarıyla oc oranı mukemmel 980mhzleri görebiliyo stabil ama ben 850 mhznin uzerine çıkamadım stabil sizce nedendir hangi ayarları değiştirmem gerek? cl5-4-4-15 şu anda 1.87v da çalşıyo lütfen yardım arkadaşlar anakrtım maximus 2 formula
Değerlere çıkabilmen için 2.0V un üzerine çıkman gerekiyor yoksa gecikme zamanlarını yükseltmeden o frekansa hayatta ulaşmaz
zaten 2.2 volt a kadar ocz garantisi dahilinde fakat 2.2 volta çıkmış olmama rağmen 870 üzerine çıkamıyorum zaten 870 mhzdede windows açılmıyor siyah ekran ve yanıp sönen bir "_" var tavsiyeniz nedir anakartım maximus 2 formula
Hep söyledim , Asus anakart tamam kallavi ama tıraş biraz.. Aynı ramler bende var ; 2.2 v ile şu an 956 Mhz de stabil çalışıyor.. Anakart Gigabyte EP45-UD3P.. E8400 E0 işlemci.. Aynı işlemci ( C0 ) ve asus rampage ile ve aynı ramler ile arkadaşım da benim çıktığım hızlara çıkmaıyordu.. Demek ki problem Azus'da..
bunun sebebini biraz araştırdım asus kingston ramler ile çalışmalarını yapıyor gigabyte ocz sanırım kinstonlarda daha performanslı çalışıyor asus anakartlar
Onu bunu bilmem.. Ezik anakart azus.. İşçilik iyide , aynı muadil anakarta bakıyorsun 8 - 10 usb var.. asusa bakıyorsun 4 usb ile tamam diyor :S Bios menüsü zaten bi dünya , girdinmi çıkamıyorsun.. Gibi cibi bişeyler işte.. Bundan önceki anakartım Gigaydı , bu da giga , bundan sonraki de giga olacak , ondan sonrak ide :D
şu an ramlerimi biraz daha iyi soğutarak 911 mhzye cıkarttım ve stabil kullanabiliyorum ramlere yeni bir soğutma sistemi alıp onunla devam edeceğim bakalım sonuç ne olacak benımde onceki kartlarım asustu bu da asus sonrasıda asus olacak :) asustan çok memnunum o.c. menusu çok geniş ayrıca dediğim gibi kingston ramlerle denemek istiyorum o.c. işini cunku anakartımı çok seviyorum ve madem kingtonla performans verioyor birde onunla denemeyi dusunuyorum :) fakat ocz kingstondann çok daha iyi oc konusunda bakalım ne olacak sonuçları :) bu arada dun makineyi temizlerken ekran kartımın fanını kırdım :) bir sürü masraf çıktı şimdi :)
Onu bunu bilmem.. Ezik anakart azus.. İşçilik iyide , aynı muadil anakarta bakıyorsun 8 - 10 usb var.. asusa bakıyorsun 4 usb ile tamam diyor :S Bios menüsü zaten bi dünya , girdinmi çıkamıyorsun.. Gibi cibi bişeyler işte.. Bundan önceki anakartım Gigaydı , bu da giga , bundan sonraki de giga olacak , ondan sonrak ide :D
ha bu arada yazmayı unutmuşum benim anakartımda 12 usb var 8 sata var 2 fw var :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme